Copy
Nyheter till dig som är företagare i Timrå
Klicka här om du vill läsa på webben

Invigning och satsningar inom besöksnäringen 


Åkroken Business Incubator byter namn och bjuder till invigning. Dessutom pågår en stor satsning inom besöksnäringen ute i Tynderö och Färjaområdet. Och i vanlig ordning berättar vi mer om UF-företagen här i Timrå, den här gången ur ett aningen annorlunda perspektiv. 

Tveka inte att höra av dig om det är något särskilt du vill att vi ska ta upp i nyhetsbrevet. Längst ner på sidan finns en knapp för synpunkter och önskemål, använd den!

Trevlig läsning!

Ps. Om brevet hamnar i din skräpkorg så kom ihåg att markera det som Inte skräp så kommer det rätt nästa gång.


BizMaker – för att idéer och företag ska utvecklas

 
Den 22 november, kl. 11.30-13.30, blir det invigning av BizMakers lokala kontor på Terminalvägen 10 i Timrå. Det är Åkroken Business Incubator som byter namn till BizMaker.
– Namnbytet gör vi bland annat för att tydligare spegla vad vi gör och är – vi är ”business makers”, förklarar Mauri Mellenius, affärsrådgivare Timrå.
 
I många år har Åkroken Business Incubator arbetat med att utveckla goda idéer från universitetet, näringsliv och privatpersoner till nya tillväxtföretag. På senare tid har verksamheten utvecklats från att bedriva affärsrådgivning från ett kontor i Sundsvall till att nu finnas på plats med både lokaler och personal i Västernorrlands samtliga sju kommuner och på Ekerö i Stockholm.
Med det nya varumärket och namnet vill BizMaker markera sitt platsoberoende. I övrigt fortsätter verksamheten precis som tidigare med att erbjuda kreativa miljöer, erfarna affärsrådgivare och en effektiv process för utveckling av människor, affärer och nya tillväxtföretag.
 
Välkommen till invigningen av BizMakers kontor i Timrå!
Det bjuds på inspiration, mat, mingel och trevlig stämning.

Anmäl dig här

Satsning på Tynderö för ökad turism

 
Nu ska Färjaområdet på Tynderö rustas upp och göras mer tillgängligt och attraktivt. Leader Mittland Plus har prioriterat projektet ”Ökad tillgänglighet till hav och kust i Timrå kommun” – ett projekt som Tynderö Fiskareförening och Timrå kommun står bakom.
 
– Syftet med projektet är att förbättra förutsättningarna för ökad turism, ökat företagande och entreprenörskap i området, säger Linda Leiderud som är ansvarig för landsbygdsutveckling på Timrå kommun. Målet är en mer levande landsbygd och mer levande besöksnäring.
 
Projektet har beviljats medel för att restaurera kanalbryggan, bygga ett café och göra området mer tillgängligt. Den totala projektsumman är cirka 1,5 miljoner kronor.
 
En projektgrupp kommer att tillsättas med ordförande i Tynderö Fiskareförening, Harald Nordqvist, i spetsen. Det är Fiskareföreningen som äger området Färja.
– Så snart projektgruppen är tillsatt påbörjar vi upphandling av tjänster för att genomföra byggandet av caféet och renoveringen av kanalbryggan, berättar Linda Leiderud.
Planerad projektstart är våren 2017. Till sommaren 2018 beräknas ett upprustat och attraktivt Färjaområde stå redo att ta emot så väl turister som Timråbor.

Toppen Timrå till Kent Magnusson


"För ett enastående arbete med att utveckla handeln i Timrå och med en inställning att ingenting är omöjligt. Han satte höga mål för utvecklingen av Timrå centrum när han myntade uttrycket: ”vi ska krossa Birsta”. 

Som ordförande i Timrå köpmannaförening har Kent blivit en välkänd profil i Timrå med sitt sätt att få saker att hända, som till exempel Julskyltningen och knallarna på torget. 
Kort och gott: En stolt raggare som inte backar för att dra sitt strå till stacken när det gäller att skapa en positiv bild av Timrå.

Tack för att Du bidrar till att göra Timrå Toppen!
"
Jonas Olert
UF-företaget

Familjemjölken

Cassandra Svedlund och Ebba Aliranta har kommit långt i sin idé med att förpacka och sälja mjölk på Bag in Box. Tyvärr har företaget kört fast när det gäller mejerikontakterna och har i dagsläget ingen leverantör och förpackare av mjölken.

– Vi väntar fortfarande på svar från Arla och det känns lite frustrerande att inte komma vidare, säger Cassandra.

Vi har kommit jättelångt med familjemjölken och lärt oss massor. Till exempel att ta kontakt och ringa runt för att hitta samarbeten. Vi har även varit i Ljustorp och träffat Nils-Erik Eriksson som är bonde och han tycker vår idé låter jättebra, säger Cassandra.

– Vi funderar även på om vi ska göra något helt annat, men det känns sådär när vi kommit så långt, säger Ebba Aliranta.

Dessa två Unga Företagare riktar nu sin fråga till er om någon har kontakter som kan hjälpa dem vidare i sitt arbete med Bag in Box mjölk. 

Hör av er till någon av dem:
Cassandra Svedlund, 070- 371 01 01
Ebba Aliranta, 072- 524 42 93

Cassandra Svedlund och Ebba Aliranta

Missa inte årets näst sista Frukostsoffa!

Årets näst sista Frukostsoffa består av både allvar och känsla – dessutom får du chansen att ställa frågor till gästerna i soffan. Förutom detta ska det delas ut pris, diplom och blommor till en entreprenör och en eldsjäl. 

Missa inte denna Frukostsoffa!

Anmäl dig här!

Aktuella upphandlingar
Entreprenör Timrå - mötesplatsen för företag
Näringslivskontorets hemsida
Håll dig uppdaterad genom vår evenemangskalender
Synpunkter, ideér eller önskemål
Ansvarig utgivare: Peter Germer, Timrå kommun, 060-16 31 39, peter.germer@timra.se
Produktion: Näringslivskontoret i Timrå och KarMin kommunikation AB


Kontakta oss: Tel 060-16 31 00 (växeln).

Detta nyhetsbrev skickas till företagare i Timrå kommun
Här kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig från fler nyhetsbrev

 


This email was sent to <<E-postdress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Näringslivskontoret Timrå · Terminalvägen 10 · Timrå 861 36 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp