Copy
Nyheter till dig som är företagare i Timrå
Klicka här om du vill läsa på webben

Spänd förväntan och mycket på gång!


Vi väntar med spänning på rankingen som Svenskt Näringsliv släpper den 20 september. Vi har även träffat en sommarlovsentreprenör och vår nya kommunchef.

Tveka inte att höra av dig om det är något särskilt du vill att vi ska ta upp i nyhetsbrevet. Längst ner på sidan finns en knapp för synpunkter och önskemål, använd den!

Trevlig läsning!

Ps. Om brevet hamnar i din skräpkorg så kom ihåg att markera det som Inte skräp så kommer det rätt nästa gång.
Anna Hedensjö Johnsson, Svenskt Näringsliv och Peter Germer, Näringslivschef i Timrå

Rankingen kommer!

Den 20 september presenteras Svenskt Näringslivs ranking. Vi väntar med stor spänning på resultatet.
– Vårt mål är att vara topp tio i Sverige på service och att ha Norrlands bästa företagsklimat, säger Peter Germer, Näringslivschef i Timrå.

– Vi är glada över att vi för första gången nådde en topp tio-placering 2015 och ambitionen är att vi ska bli stationära i den gruppen. Det handlar om ständiga förbättringar och en väl fungerande samordning av företagsärenden, kommenterar Germer. 

Vill du delta vid presentationen på Hotell Höga Kusten, anmäler du dig här!

Nils Söderlind, Nisses cykelverksta

Sommarlovsentreprenörerna


Nils Söderlind kände för att prova ett annorlunda sommarjobb så därför valde han att bli sommarlovsentreprenör.
– Visst kan man ta ett vanligt sommarjobb men det här såg jag som en möjlighet att få lära mig något som jag verkligen kommer ha nytta av i framtiden, säger Nils. 

Han valde att starta cykelverkstad och det gick över förväntan,
– Det finns ju alltid trasiga cyklar så det har rullat på, säger Nils. Jag började med att sätta lappar på bilrutor och hos grannarna, sen kom det kunder.

Inger Forslund, en av handledarna för ungdomarna säger:
– Det har gått så bra och det har varit väldigt stimulerande. Personligen har jag lärt mig mycket av ungdomarna.

Allting inleddes med ett par veckor teori där marknadsföring, enklare bokföring, strategi och pitch av företagsidé ingick.
– Vi fick lunch och fika varje dag och bara det är ju toppen, säger Nils.
– Vi har haft föreläsare från skatteverket, redovisningsbyråer och företag blandat med utbildning i marknadsföring och diskussioner om livsmedelshantering, säger Inger.

Inger hoppas på en fortsättning även nästa sommar,
– Det pratas om det bland ungdomarna, jag tror att det finns en förväntan.
Det som näringslivet skulle kunna bidra med är studiebesök, sponsra med priser till avslutning och liknande.

Inger och ungdomarna vill passa på att bjuda in till avslutningen, här har du möjlighet att träffa nästa generation entreprenörer i Timrå.

Avslutning för Sommarlovsentreprenörerna!
Hjärtligt välkomna! 
Plats: In Between i Timrå
När: Torsdag 22 sept. Kl. 17:30-18:30
Drop in, ingen föranmälan behövs.

Fika finns till försäljning!

Andreaz Strömgren, kommunchef Timrå

Välkommen Andreaz!

Andreaz Strömgren, kommunens nya kommunchef är på plats.
– Att få chansen att återvända till denna framåtsträvande organisation som kommunchef, nu med bred erfarenhet av kommunal verksamhet, känns både utmanande och otroligt stimulerande, säger Andreaz Strömgren.

Andreaz har tidigare arbetat som förvaltningschef på miljö- och byggförvaltningen och känner väl till verksamheterna, men avslutade sin tjänst 2011 då han fick ett erbjudande som miljödirektör på Sundsvalls kommun. Där stannade han till 2014 för ett nytt uppdrag som förvaltningschef på Ystads kommun som han nu lämnade i våras för att återvända till Timrå.

– Min absoluta ambition är att kommunen ska vara en möjliggörare och partner för alla de som bor, vistas i och verkar i kommunen. Vi ska ha Norrlands bästa företagsklimat samt nå en topplacering i riket, för detta krävs ett strukturerat arbete där vi sätter företagarna och deras behov i centrum för den kommunala verksamheten, säger Andreaz.

– Jag är väldigt förtjust i att utveckla offentlig sektor och att göra det med ett utifrån och in-perspektiv. Vi är till för alla de som bor, verkar och vistas i kommunen. Då innebär det att vi måste utgå från deras önskemål och synpunkter när vi utvecklar verksamheten. Som kommunchef får jag verkligen utveckla organisationen med siktet inställt på att vara en möjliggörare i vision 2025, säger Andreaz.

Andreaz Strömgren, kommunchef, epost andreaz.stromgren@timra.se, tel 060-16 31 23 eller 0730-43 49 99

Linda Strid, ny marknadsutvecklare

Utveckla bostadsbyggandet

Linda Strid har uppdraget att utveckla bostadsbyggandet i Timrå. Målet är att bli en attraktivare boendekommun:

– Timrå har starka förutsättningar. Jag har åkt runt och tittat en hel del och här finns möjligheter, säger Linda, både när det gäller fina etableringsplatser som kommunikationer och närhet till service. Timrå ligger på en väldigt bra plats.

– Mitt uppdrag är egentligen tvådelat, dels få till bra förutsättningar till boende vilket kan ge näringslivet bra förutsättningar vid rekrytering. Sen handlar det även om en intern dialog inom kommunen. Ett strategiskt viktigt arbete för att bland annat skapa helheten kring boende, omsorg, skola, infrastruktur. 

Under projektperioden på två år kommer Lindas fokus vara att skapa dialog med näringsliv och privatpersoner för att se över behov och önskemål. Alla byggprojekt som genomförs måste vara långsiktigt hållbara. 

– Det är viktigt att vi får vara med tidigt i processen. Alltså i den tidiga planeringen tillsammans med byggherren, säger Linda.

Linda välkomnar idéer och önskemål från er företagare, vad har ni för behov? Kan boendefrågan bidra till tillväxt för ditt företag? Linda finns hos Näringslivskontoret på Terminalvägen 10.

Kontakta Linda, via epost linda.strid@timra.se eller telefon 060-16 34 09

Linda Strid, ny marknadsutvecklare

Toppen Timrå!

Tilldelas: Agneta Lindén

För att hon bidrar till att utveckla näringslivet i Timrå genom att bland annat starta och driva föreningen Y:ets framtid och driva nätverket Go for Business. Genom sin breda erfarenhet och sitt omfattande nätverk i näringslivet skapar hon en positiv bild av Timrå och bidrar starkt till att göra Timrå till en attraktiv kommun att verka och leva i.

Tack för att du bidrar till att göra Timrå Toppen!

Ni kanske redan har hört talas om det varumärkesarbete som pågår i Timrå. Ett i grunden politiskt beslut där syftet är att stärka bilden av Timrå som unik plats för boende, företagsamhet och upplevelser

– Alla vi som bor i Timrå eller har någon koppling till platsen har mycket att dela med oss av. Vi har våra smultronställen och favoritplatser som vi ska visa omvärlden, säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande.

From Timrå with love bygger på att Timråborna själva ska få vara avsändare i kommunikationen om Timrå. Små hälsningar och personliga berättelser som tillsammans bygger den större bilden av vår stad. Det individuella engagemanget och den personliga tonen i kommunikationen är därför alltid utgångspunkten när vi förmedlar from Timrå with love. Känslan ska vara familjär och personlig.

– Det är alla vi som har en koppling till platsen som måste hjälpas åt att sprida Timrå ut i världen. Vi har tagit fram en digital plattform där man kan dela med sig av berättelser och bilder men vi behöver allas hjälp att bidra, säger Tony Andersson, oppositionsråd. 

Ni företagare är starka ambassadörer för Timrå och kan genom era insatser bidra till att stärka bilden av Timrå. Under hösten och början av 2017 planeras en rad aktiviteter inom projektet med konkreta insatser för att vi ska kunna hjälpas åt att sprida bilden av Timrå.

Timrå som platsvarumärke är idag underkommunicerat. Gamla myter lever kvar som exempelvis att kommunen har sociala problem, att det luktar illa samt att det råder brist på bra boende. Dessa direkta felaktigheter måste arbetas bort och ersättas med positiva sanningar som exempelvis att det är en unik kuststad med attraktivt boende, att Timrå har ett av landets bästa företagsklimat samt att det finns mängder av aktiviteter att göra och platser att besöka här.

Redan idag kan du börja att hjälpa till och bidra. Surfa in på våra kanaler,
www.fromtimrawithlove.se
#fromtimråwithlove
www.facebook.com/fromtimrawithlove

Har du frågor, ideér eller synpunkter? Hör av dig till Marie Zetterlund, epost eller tfn 060-16 34 22

Nästa frukostsoffa är 30 september!


Programmet är inte riktigt klart än men det går att anmäla sig redan nu.
Skicka din anmälan!

Starta eget-information!


Varannan tisdag, ojämna veckor kl. 10-11 kan du få information om hur man går tillväga för att starta eget företag. Välkommen till Näringslivskontoret på Terminalvägen 10!

Kontaktperson: Bosse Karlman, bosse.karlman@timra.se

Aktuella upphandlingar
Entreprenör Timrå - mötesplatsen för företag
Näringslivskontorets hemsida
Håll dig uppdaterad genom vår evenemangskalender
Synpunkter, ideér eller önskemål
Ansvarig utgivare: Peter Germer, Timrå kommun, 060-16 31 39, peter.germer@timra.se
Produktion: Näringslivskontoret i Timrå och KarMin kommunikation AB


Kontakta oss: Tel 060-16 31 00 (växeln).

Detta nyhetsbrev skickas till företagare i Timrå kommun
Här kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig från fler nyhetsbrev

 


This email was sent to <<E-postdress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Näringslivskontoret Timrå · Terminalvägen 10 · Timrå 861 36 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp