Copy

Nieuwsbrief 7

De Nieuwsbrief van De Singel verschijnt eens per maand en soms ook tussentijds. Voor duurzame informatie kunt u op onze website terecht.
Zie ook ons Nieuwsbriefarchief.

Van de directeur

Het nieuwe jaar is al even op weg en ik wens u nog graag een heel voorspoedig en gelukkig 2017!
We hebben het jaar mooi uitgeluid met elkaar.
Het kerstdiner is één van de hoogtepunten van het schooljaar, maar de kerstborrel voor ouders, voor het eerst georganiseerd, was een groot succes!
Er werd vrolijk gepraat in een feestelijke ruimte met lekkere hapjes en drankjes. Fijn dat u er was!
 
In de vorige nieuwsbrief heb ik verteld dat we twee groepen hebben samengevoegd. De groepen 4 op de Buitenhavenweg zijn nu 1 groep. De leerkracht van deze groep, Laura Soudan, geeft aan dat er hard gewerkt wordt en dat de kinderen en de leerkracht al aardig aan elkaar gewend zijn. We vinden een compliment hier op zijn plaats: zowel kinderen als ouders hebben zich zeer proactief betoond in dit hele proces. En dat werkt! De groep heeft met elkaar een nieuwe naam gekozen. Ze heten voortaan de Leeuwen.
 
In de gesprekken met ouders bleek veel begrip voor de situatie maar ook zorgen. Dat ging in dit geval om de omvang van de groep maar ook om de verandering van de samenstelling. En dat brengt me op het volgende.
Ik merk dat als we vanuit de school iets veranderen in de groepssamenstelling u dat als ouders niet gewend bent. Op veel scholen is een wisseling in de samenstelling best gebruikelijk. En er zitten ook voordelen aan: de sociale context verandert en dat biedt voor kinderen nieuwe mogelijkheden. Ze moeten dan ook weer wennen, maar daar leren ze van. 
 
Onderzoek toont aan dat kinderen het meest leren van groepen met veel verschillen. Dus hoewel veranderingen lastig kunnen zijn, zijn ze ook leerzaam. Ook in ons leven als volwassenen. Ik verwacht dat we de komende jaren vaker te maken zullen hebben met wisselingen in groepen.

Samenwerking in beeld

Kinderen werken in de klas regelmatig met elkaar samen. Op onderstaande foto's werken ze in groepjes samen aan Nieuwsbegrip. Ze zijn bezig met de categorie: 'het ophelderen van onduidelijkheden'.
Ze gaan hier zichtbaar samen de diepte in!Nieuwbouw singel 5

Misschien komt u er weleens langs en ziet u het met uw eigen ogen: de werkzaamheden aan de nieuwbouw, de fundering, is zo goed als klaar. Binnenkort kan de grote kraan worden geplaatst en gaan we zien dat het gebouw vorm krijgt. Er wordt op dit moment gewerkt aan een digitale impressie van het gebouw. Ik hoop dat ik die in de volgende nieuwsbrief met u kan delen. Dan kunnen we vast dromen over onze mooie nieuwe school. 
 

Agenda '16-'17


9 januari t/m 27 januari
  • Cito
23 januari
  • Rapportbrief

10 februari
  • Rapporten

17 februari
  • Sportdag groep 3 en 4


 
 


obs de Singel


  Singel 5   -   3112 GH Schiedam    -   010 - 426 88 78   -   contact@SingelSchiedam.nl

www.singelschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


obs de Singel is een school van


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
obs De Singel · Singel 5 · 3112 GH Schiedam · Schiedam, NJ 3112GH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp