Copy

Nieuwsbrief 10

De Nieuwsbrief van De Singel verschijnt eens per maand en soms ook tussentijds. Voor duurzame informatie kun je op onze website terecht.
Zie ook ons Nieuwsbriefarchief van 2015-2016.

Van de directeur

Nieuwbouw
De oude school op Singel 5 is gesloopt. Er moeten nog een aantal zaken gebeuren zoals het afvoeren van puin en het voorbereiden van de bodem op de nieuwbouw. Naar verwachting start de bouw meteen na de zomervakantie. De planning en de inzet zijn er op gericht dat met ingang van het schooljaar 2017/2018 de nieuwe school in gebruik kan worden genomen.
Nog één schooljaar op de Buitenhavenweg dus en daar gaan we natuurlijk een heel mooi jaar van maken. 
 
Ronde tafel
Vorig jaar hebben we op alle gebouwen een "ronde tafel" georganiseerd. We nodigden u uit om in gesprek te gaan over wat we goed deden op de Singel en wat er beter kon. Dat heeft geleid tot leerzame gesprekken. De belangrijkste boodschap toen was dat u als ouders graag nauwer contact met de school zou willen. Vanuit het team was en is dat ook een wens. We doen het immers samen. Dit heeft geleid tot de introductie van de verwachtingsgesprekken aan het begin van het schooljaar. We hebben toen ook afgesproken dat alle klassen gebruik maken van Klasbord. 
 
Ook dit jaar zijn er weer ronde tafel gesprekken en horen we graag hoe u dit schooljaar hebt ervaren. U bent van harte welkom. Het maakt niet uit of uw kind op een van de andere locaties naar school gaat. Komt u gewoon als het u past!
 
maandag 30 mei 2016 vanaf 8.30 uur: Galileistraat
dinsdag 7 juni 2016 vanaf 8.30 uur: Buitenhavenweg
donderdag 9 juni vanaf 8.30 uur: Buys Ballotsingel
 
Bij de gesprekken zijn ook één of meerdere ouders van de Medezeggenschapsraad aanwezig.
 
 
Alweer inspectiebezoek
De inspectie zou op 18 april 2016 naar de groepen 3-8 komen kijken én naar de peuterspeelzaal en de groepen 1 en 2, in twee aparte onderzoeken. Dat laatste onderzoek moest helaas worden uitgesteld omdat de inspecteur ziek was, maar heeft plaatsgevonden op 19 mei 2016. Ons onderwijs en de kwaliteitszorg  aan de jongste kinderen worden positief beoordeeld. De doorgaande lijn tussen de peuterspeelzaal en de groepen 1/2 eveneens. Kansen ziet de inspectie in het afstemmen van ouderbetrokkenheid op de wensen en behoeften van de ouders.

Citotoetsen

Het einde van het schooljaar komt in zicht. Dit betekent dat de kinderen van groep 1-7 nog een keer mogen laten zien wat ze allemaal al kunnen. Om optimaal te kunnen presteren is het belangrijk dat uw kind goed uitgerust is en vol energie. U kunt uw steentje bijdragen door te zorgen voor voldoende slaap en een goed ontbijt. 

Afscheid groepen 8

De komende weken staan in het teken van het naderende afscheid van de basisschool.
Na veel te hebben geleerd en gepresteerd, oefenen we nu voor de finale: de musical. Het belooft een spannende voorstelling te worden waar niets is wat het lijkt.
De titel van de musical is dit jaar: “Herrie op het Eiland”.
 
De uitvoeringen zullen ook dit jaar weer plaatsvinden in het Wennekerpand.
De andere Singelkinderen gaan overdag naar de generale repetities kijken en de avondvoorstellingen zijn speciaal voor ouders, familie en belangstellenden.
Op maandag 30 juni zal 8D de musical spelen, 8A op dinsdag, 8B op woensdag en 8C zal op donderdag 2 juli de rij sluiten.

Naast het komende afscheid staan er nog een aantal leuke excursies op het programma. Zo gaan de groepen naar Nemo in Amsterdam, mogen we mee tijdens een rondvaart door de Schiedamse havens, gaan op survival door de (speel)polder en sluiten het jaar af met een dag op het strand.
 
Kortom, een grandioos afscheid.
 

De Bibliotheek op School

Tijdens het hele schooljaar helpt een grote groep moeders, vaders, oma’s, opa’s in de schoolbieb. Zij zorgen er samen voor dat  alle Singelkinderen op een vast moment in de week een boek kunnen uitzoeken, ruilen of verlengen in onze schoolbibliotheken. Aan het einde van elk schooljaar vinden er wisselingen plaats en daarom zijn we op zoek naar mensen die vanaf augustus ook mee willen helpen in de schoolbieb. Heeft u tijd en vindt u het leuk, meldt u dan aan via deze link: ​Aanmeldformulier schoolbieb​

Agenda


Citoweken groepen 1-7

7 juni 
  • Groepen 5 en 6 Sportdag
  • Groepen 8 NEMO
10 juni 
  • Lesvrije dag
17 juni 
  • Rapporten
20 juni 
  • Presentaties expressielessen
21 juni 
  • Presentaties expressielessen
24 juni 
  • Sportdag groepen 8

 


obs de Singel


  Singel 5   -   3112 GH Schiedam    -   010 - 426 88 78   -   contact@SingelSchiedam.nl

www.singelschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


obs de Singel is een school van


obs de Singel


  Singel 5   -   3112 GH Schiedam    -   010 - 426 88 78   -   contact@SingelSchiedam.nl

www.singelschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


obs de Singel is een school van


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
obs De Singel · Singel 5 · 3112 GH Schiedam · Schiedam, NJ 3112GH · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp