Copy
Dođite na besplatne radionice za roditelje!
Otvorite mail u web pregledniku

Vrijeme je da se posvetimo malo i roditeljima.

U centru Budi svoj zadnjih se tjedana sve vrti oko ciklusa programa Učimo učiti namijenjenih djeci osnovnih i srednjih škola na kojima se djeca uče vještinama učenja, kritičkog mišljenja i povezivanja činjenica u sustavno znanje. No koliko je važno posvetiti se djeci, toliko je važno pomoći i roditeljima kako bi roditelji znali pomoći svojoj djeci. Stoga smo odlučili napraviti besplatne radionice za roditelje na koje su pozvani svi roditelji i stručnjaci koji rade s djecom, a koje će im pomoći pri komunikaciji s djecom i u odgoju općenito.

Trenutno smo organizirali dvije radionice, a ovisno o interesu biti će ih još. Te dvije radionice su:
 

  • A što da radi roditelj - uloga roditelja u obrazovanju djeteta
    Školovanje djeteta i postizanje školskog uspjeha danas više nego ikad traži puno angažmana ne samo od djeteta već i od roditelja. Kako dozirati pomoć djetetu, a da se ne radi umjesto njega? Kako uravnotežiti savjetovanje i usmjeravanje, a da ono ne preraste u dociranje i zapovijedanje? Kako pomoći djetetu da razvije vještine i osobine potrebne za kvalitetno učenje i kako odgojiti samostalno biće koje će autonomno i kompetentno prihvaćati i izvršavati svoje obveze, ali i znati pronalaziti zadovoljstvo u školskim i izvanškolskim aktivnostima? Sve o ulozi roditelja u obrazovanju djeteta poslušati i naučiti možete na ovoj radionici.
    Radionica se održava 13. 12. 2016. u 17:30 u centru Budi svoj.
  • Izazovi postavljanja granica
    U tradicionalnom odgoju bilo je jednostavno: Dijete je neposlušno, dobije po guzi. Dijete iskazuje ozbiljnije nepoštovanje ili napravi neku stvarnu štetu - tu su već na redu ozbiljnije batine. Moderno roditeljstvo i saznanja iz psihologije pa i zakon, striktno zabranjuju ovakve mjere zbog dugoročno negativnih efekata po samopouzdanje i samopoštovanje djeteta. Slažemo se s time, no mislimo da nije dobro što nitko roditeljima ne objašnjava koja je alternativa? Kako djetetu postaviti granice a da to nije jednostavno posezanje za kuhačom ili šibom u kutu? Često vidimo da roditelji prijete strašnim kaznama koje, u stvari, nemaju namjeru zaista provesti u djelo ili da kažnjavanje djeteta (naoko) nema efekta, što ostavlja osjećaj bespomoćnosti.
    Odgovore na ova i slična pitanja dobit ćete na radionici koja se održava 14. 12. 2016. u 17:30 u centru Budi svoj. Dođite!
Zbog ograničenog broja mjesta molimo Vas da se na radionicu prijavite preko obrasca koji slijedi:
Obrazac - prijava za radionicu
Ne želimo Vam biti dosadne. Ako ne želite primati sve naše mailove, možete nam javiti svoje interese ili se odjaviti s mailing liste

Email Marketing Powered by Mailchimp