Copy
Nieuwsbrief van de Heemkundekring Bergh
December 2017
Bekijk deze e-mail-nieuwsbrief in uw browser.

'NIEUWJAARSRECEPTIE HEEMKUNDEKRING BERGH'
 

Het bestuur van de Heemkundekring Bergh nodigt al haar leden uit om in de kelder bij Huis Bergh een toost uit te brengen op een mooi nieuwjaar. Bij de ingang wordt iedereen weer welkom geheten door de midwinterhoornblazersgroep.

Tot ziens in de kelder!


ALGEMENE LEDENVERGADERING HEEMKUNDEKRING


Op zaterdag 3 februari 2018 is er weer de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de HKB. De agenda en de notulen worden op korte termijn op de website geplaatst. De bijeenkomst begint om 14:30u en is net als vorig jaar weer in Zalencentrum De Gracht Marktstraat 1 te ’s-Heerenberg.

Dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe veldwerkgroepen bijgekomen.Om je kennis te laten maken met alle oude én nieuwe groepen is dit jaar gekozen voor een vernieuwde opzet. De groepen presenteren zich in een kraam en laten zien met welke projecten en onderzoeken men het afgelopen jaar bezig is geweest. Binnenkort lees je meer hierover op de website en in de januari-editie van de Bergh-Expresse.

De HKB-leden hebben de jaaragenda voor 2018 al als bijlage in de Old-Ni-js ontvangen. Niet-leden kunnen de website raadplegen voor informatie over de maandelijkse activiteiten, lezingen en evenementen.
Jaaragenda HKB »


NIEUW OP BERGHAPEDIA
 

Ook de afgelopen maand is onze Finse neef Marcel Messing weer de archieven ingedoken en heeft nóg meer informatie over de Berghse graven gevonden. Verder plaatste de 'verre neef' o.a. een interessant artikel over Annendaal. Het is een voormalig kasteel dat niet in Bergh heeft gestaan, maar wel een bijzondere rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Bergh.
Lees meer »

Onze vaste redacteuren Sharon, Benny, Antoine, Marcel en dit keer ook Ton Meijer hebben deze maand de online encyclopedie Berghapedia weer aangevuld met interessante foto's en bestanden.Ton heeft een dit keer een aanvulling geplaatst over de Berghse tafeltennisverenigingen. Na openen van een bestand vind je in de meeste gevallen onderaan de pagina een 'bestandsverwijzing' naar relevante informatie m.b.t. de geplaatste foto.
Klik hier voor de nieuwe bestanden »

'Berghapedia', inmiddels bij velen bekend, is de 'Berghse' variant van Wikipedia, ván en vóór iedereen. Mocht jij mee willen werken om deze encyclopedie nog completer te maken, meld je dan aan via het contactformulier op de website. (Klik bij 'bericht voor' Berghapedia aan.)

'VAN AA-STRANG TOT RIJN"
 

Doe mee aan de wandeltocht 'van grenssteen naar grenssteen' op:
21 januari 2018 grenssteen 730 Anholt/Süderwick - 715 Megchelen
4 februari 2018 grenssteen 715 Megchelen - 708 grens Netterden
18 februari 2018 grenssteen 708 - Grens Netterden - Beek tankstation BAB

De start is telkens tussen 9.00u en 12.00u. Kosten € 5,- p.p.
Deze week meer informatie hierover op de website van de Heemkundekring.

De organisatie is in handen van
Heimatverein Anholt, Comité
Leefbaarheid Netterden

Ver. Leefbaarheid Netterden
Heemkundekring Bergh.

KERSTSTALLENEXPOSITIE IN STADSMUSEUM BERGH


Pastoor De Vreeze in Braamt heeft in zijn werkzame leven als missionaris in Afrika en als pastoor in Braamt heel wat kerstallen verzameld. Hij heeft er ook verschillende als geschenk gekregen. Bijzonder is dat de stalletjes van over de hele wereld komen. Van héle kleine, slechts enkele centimeters, tot wat grotere.

Mocht je deze unieke verzameling nog niet hebben gezien, dan kan dat alleen nog op zaterdag 6 januari en zondag 7 januari 2018.
Openingstijden en entreeprijzen (incl. expositiebezichtiging): zie website en facebookpagina:
facebookpagina Stadsmuseum Bergh
website Stadsmuseum Bergh
 

HOTEL HEITKAMP NODIGT JE UIT.....


Nog een laatste leuke tip om het jaar nostalgisch mee te beginnen:
ben je benieuwd naar de vorderingen van de verbouwing bij Hotel Heitkamp, kom dan op 1 januari 2018 een kijkje nemen in de nieuwe (synagoge)zaal.
Francina en Hans heten je vanaf 15.00u tot 19.00u van harte welkom.              
Meer informatie »
facebookpagina Hotel Heitkamp »
Maak vrienden, bekenden en familie bekend met deze nieuwsbrief. Op onze website kan men zich eenvoudig aanmelden om de gratis nieuwsbrief te ontvangen
Aanmelden »
Onze Heemkundekring is door de Belastingdienst aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Voor ANBI's geldt vanaf 1 januari 2008 dat giften aan deze instellingen aftrekbaar zijn voor de Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting.
Ook kunnen ANBI's vanaf die datum in aanmerking komen voor een vrijstelling van schenk- en erfbelasting.


U kunt uw voorkeuren veranderen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp