Copy
Nieuwsbrief van de Heemkundekring Bergh
Juni 2017
Bekijk deze e-mail-nieuwsbrief in uw browser.

TERUGBLIK EXCURSIE 'STILLE GETUIGEN IN DE BERGHSE BOSSEN'
 

Onder deskundige leiding van onze voorzitter en historicus Edwin Zweers, werd op zaterdag 10 juni jl. een leerzame ontdekkingstocht door de Berghse bossen gehouden. 'Stille getuigen' uit WOI en WOII maakten duidelijk, hoe ook in onze streek de oorlog zijn sporen heeft nagelaten. Het was een bijzonder geslaagde tocht. Mogelijk volgt er een herhaling in het najaar. We houden je via onze website, facebookpagina en nieuwsbrief op de hoogte.

lees meer»
Foto's website: Marc Dubois (lid Foto- en Filmgroep HKB)

DE NI-JE 'OLD NI-JS'
 

Binnenkort valt de zomereditie van Old Ni-js bij de Heemkundekringleden op de deurmat! Ook dit keer heeft de redactie er, m.m.v. gastredacteuren, weer een interessant nummer met veel historische artikelen van weten te maken. Op de website wordt alvast een ‘tipje van de sluier’ opgelicht.
Lees meer »

Ben je geen lid, maar wil je wel graag deze of een oudere editie van  'Old Ni-js' kopen, vul dan het bestelformulier in op de website.


NIEUW OP 'BERGHAPEDIA'
 

Zoals we inmiddels van onze ‘Verre neef Marcel’ gewend zijn, gaat hij gestaag door met het aanvullen van categorieën in de online encyclopedie van de Heemkundekring: ‘Berghapedia’. Nadat Marcel zijn onderzoek naar de 'Berghse soldaten ten tijde van Napoleon' heeft afgerond, neemt hij nu de ‘Graven van Bergh’ onder de loep.
Lees meer »

Ook op de pagina ‘nieuwe bestanden’ op Berghapedia zijn weer bijzondere aanvullingen te bekijken, geplaatst door Marcel Messing, Benny Schuurman en Antoine Booms. (klik op de links onder de bestanden voor uitgebreide informatie)
Lees meer »

Afb.Graaf Hendrik van den Bergh: bron Huis Bergh


FEESTELIJKE OPENING 'STADSMUSEUM BERGH'


Na een jaar van hard werken en intensieve voorbereidingen treffen, wordt op 7 juli a.s. het nieuwe Stadsmuseum Bergh officieel geopend door de Commissaris van de Koning van Gelderland, dhr. C. Cornielje. Vanaf zaterdag 8 juli en zondag 9 juli heten bestuur en alle vrijwilligers iedereen van harte welkom, om de historie van Bergh 'te zien, te horen en te ontdekken' in het museum. Centraal staan 5 historische vrouwen in de geschiedenis, die symbool staan voor het leven en werken in Bergh in ver vervlogen tijden. Benieuwd naar wie deze 5 vrouwen zijn?..... Kom dan snel op bezoek.
Meer informatie vind je op de facebookpagina van Stadsmuseum Bergh! Een ‘like’ wordt gewaardeerd.

Meer info »
HERDENKINGSVIERING
'MARTELAREN VAN 'S-HEERENBERG'


Op 2 juli a.s. wordt tijdens een speciale viering in de St. Pancratiuskerk in ’s-Heerenberg herdacht, dat 75 jaar geleden de 2 priesters uit ’s-Heerenberg, pastoor J.Y. Galama (1885 - 1942) en kapelaan M.A. van Rooyen (1897 - 1942) in het concentratiekamp Dachau om het leven zijn gekomen. Aansluitend volgt een 'Stille tocht' naar het monument De Goede Herder.
Lees meer »

'7 BERGHSE DANSEN' BIJ HUIS BERGH
 

Op verzoek van Stichting Montferland Cultuurfonds heeft de Engelse componist Nicholas Casswell een muziekstuk geschreven over de Berghse historie. 7 Thema’s komen aan de orde; Kasteel Huis Bergh, Mechteld ten Ham, de smokkelaars, onze schutterijen, de boeren, de Graafschap en niet te vergeten, Carnaval in Bergh. Het belooft een hele mooie middag te worden.
Lees meer ».

Wanneer: zondag 2 juli
Waar: binnentuin Huis Bergh
Aanvang: 14.30u
Maak vrienden, bekenden en familie bekend met deze nieuwsbrief. Op onze website kan men zich eenvoudig aanmelden om de gratis nieuwsbrief te ontvangen
Aanmelden »
Onze Heemkundekring is door de Belastingdienst aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Voor ANBI's geldt vanaf 1 januari 2008 dat giften aan deze instellingen aftrekbaar zijn voor de Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting.
Ook kunnen ANBI's vanaf die datum in aanmerking komen voor een vrijstelling van schenk- en erfbelasting.


U kunt uw voorkeuren veranderen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp