Copy


Inlooppunten Noordkopvoorelkaar
De Inlooppunten van MEE& de Wering in Den Helder zijn vanwege zomersluiting
vanaf 29 augustus weer open.


Wederkerigheid, als de hulpvrager een hulpgever wordt
Ook mensen die sociaal kwetsbaar zijn en minder beschikken over kennis, netwerken, mobiliteit en andere hulpbronnen, kunnen actieve burgers zijn en/of worden. Het levert veel op o.a. contacten, toegang tot hulpbronnen en waardering. Actief burgerschap of ‘meedoen’ staat centraal, zodat iedereen naar vermogen mee kan doen in onze participatiesamenleving. Naast de hulpvraag van een cliënt (klant) kun je als professional of contactpersoon nagaan of er hulpaanbod aanwezig is vanuit die persoon. Zet u als particulier een hulpvraag op Noordkopvoorelkaar, dan kunt u eventueel nagaan welk hulpaanbod er vanuit uw kant is om te plaatsen.
Bijvoorbeeld:
De heer G, voornaam Klaas, zoekt iemand die hem helpt bij het onderhoud van zijn tuin, want dat kan hij door beperkingen niet meer zelfstandig doen. Deze hulpvraag wordt opgelost door een vrijwilliger van WonenPlus. Daarnaast heeft deze meneer een hobby  nl. knutselen met hout.
De heer V, voornaam Victor, vindt het fijn om in contact te komen met iemand die samen met hem een hobby wil oppakken, met een praatje erbij want hij voelt zich toch wel eenzaam. De heer V. is mobiel en was vroeger timmerman. Op Noordkopvoorelkaar treffen zij elkaar!

 
Ervaringen en verhalen
Eigenlijk zouden we wel meer geopend willen zijn, maar dan moeten er vrijwilligers bij.”  Aan het woord is Sjaak Mooij (63) in het kloppende hart van het lichtschip Texel oftewel de machinekamer. “Na het overlijden van onze “kapitein” Lyda ben ik hier nu de regelaar. En dat is best nog wel pittig. Ons lichtschip is het oudste (Nederlandse) lichtschip dat nog bewaard is gebleven. Door de moderne ontwikkelingen met plaatsbepaling op zee was de aanwezigheid van een lichtschip in de Nederlandse wateren niet meer noodzakelijk. Op dit moment zijn we met een leuk team vrijwilligers bezig om ons lichtschip weer in de oorspronkelijk staat terug te brengen. Veel, maar ook dankbaar werk. Een aantal collega’s heeft nog dienst gedaan op het lichtschip en kunnen hierover mooie verhalen vertellen. Lichtschip Texel kan niet zelf varen en moet dus als het ergens heen wil gesleept worden. Zo zijn we met Maritieme dagen ook in Medemblik en Den Oever geweest. Dat zijn de krenten in de pap. Zelf heb ik jarenlang bij de Koninklijke Marine en Gulf gewerkt als machinist en in juli ben ik 14 jaar met FLO. Ja, en het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo ben ik op het lichtschip Texel al weer jarenlang voor het grootste deel bezig met (elektro)technische zaken. Zo blijf je tussen de mensen en je blijft bezig.   
  
                        

Noordkopvoorelkaar groeit nog steeds!
Overzicht tot en met juni 2016:
491 hulpvragen van organisaties         107 hulpvragen van particulieren
197 hulpaanbod van vrijwilligers          155 matches
 


Tenslotte een aantal quotes vanuit werkveld:
Simone Botman, werkend in het veld van zorg en welzijn:
“Professionals moeten het besef krijgen dat cliënten niet alleen om hulp vragen, 
 maar ook graag iets voor een ander doen.”
“Vrijwilligerswerk geeft het goede gevoel van nuttig bezig zijn!”
“Noordkopvoorelkaar is van ons allemaal!”
“Professionals zijn de ambassadeurs van de website”
 


Noordkopvoorelkaar: vraag en aanbod in 
Den Helder, Schagen en Hollands Kroon!

 
De meeste vrijwilligers worden gevraagd voor de volgende hulpvragen. Gezelschap, Activiteitenbegeleiding, Erop uit, Klussen & techniek,Tuin & natuur, (Persoonlijke) verzorging, Creatief & muziek of Oppas. Bekijk alle vragen op onze website.

     
 
 
 
 
Copyright © 2016 Noordkopvoorelkaar, alle rechten voorbehouden.
Noordkopvoorelkaar is een samenwerking tussen MEE & de Wering en Wonen Plus Welzijn.
Wilt u iets veranderen aan uw inschrijving of wilt u zich uitschrijven?
U kunt uw voorkeuren veranderen of uitschrijven van deze mailinglijst.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Noordkopvoorelkaar · J. van Heemskerckstraat 1 · Den Helder, NH 1782 XC · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp