Copy
Stichting The Dreamery Foundation Nieuwsbrief december 2015
View this email in your browser
Stimuleringsfonds voor project IMC Basis Delft
Wij zijn blij! Vanuit het stimuleringsfonds kent de gemeente Delft een subsidie van € 5000 toe aan Stichting The Dreamery Foundation voor Project IMC Basis Delft. Het project levert een grote bijdrage aan een participatiesamenleving in Delft door onder andere ontmoetingen met leerlingen en enthousiaste Delftse professionals te stimuleren waarbij beide partijen geïnspireerd worden. 

Persconferentie met Wethouder van Onderwijs

Project IMC Basis Delft - Met het thema journalistiek zijn de leerlingen op basisschool de Horizon gestart. Leren vragen stellen, kijken vanuit verschillende perspectieven en ervaren dat nieuwsgierig zijn mag, zijn belangrijke componenten die de basis leggen van het project.
Op donderdag 19 november kropen de leerlingen van groep 7 en 8 in de huid van een journalist of persfotograaf tijdens een persconferentie met de wethouder van onderwijs, Aletta Hekker. 

"Bent u ook wel eens zenuwachtig, mevrouw Hekker?"       Hassan, 10 jaar
Wethouder van Onderwijs Delft, Aletta Hekker: "Het was een echte persconferentie. Een leuke ervaring voor de leerlingen en ook voor mezelf. De leerlingen hadden zich goed in hun rol van journalist ingeleefd. Een journalist is nieuwsgierig en wil dan ook het naadje van de kous weten. Die rol speelden de kinderen met overtuiging. Ze stelden heel veel vragen en ook heel verschillende vragen. En als ze niet tevreden waren met het antwoord vroegen ze door. Mijn complimenten daarvoor! Ik vind dat dit project goed laat zien hoe IMC Basis te werk gaat. Door heel concreet aan de slag te gaan ontdekken kinderen wat allerlei beroepen inhouden en dat is heel belangrijk bij het maken van keuzes in hun verdere loopbaan.".
            Foto: Petera Immerzeel
Doneer nu je Facebook wall!
Blijf op de hoogte van Project IMC Basis Delft door onze projectpagina te volgen op heroes&friends. Zo lees je hier elke week een blog met ervaringen - geschreven door de leerlingen en kun je foto's bekijken van de activiteiten!

Naast het doneren van geld kun jij nu ook je skills en je netwerk eenvoudig met ons delen. Jij kunt ook je Facebookpagina doneren door 'Campaigner' te worden en daarmee geef je ons de kans in jouw netwerk een oproep te doen. Hierbij geef je zelf aan hoe vaak er iets op jouw FB tijdlijn wordt geplaatst. Benieuwd, nieuwsgierig? Neem dan gauw eens een kijkje en wordt campaigner!
Word campaigner!
Kaartje2go maakt het voor The Dreamery Foundation mogelijk om kosteloos een persoonlijk dankkaartje te versturen aan haar donateurs en vrienden. We krijgen leuke reacties op de kaartjes die we met Kaartje2go versturen, en dat helpt ons weer om onze doelen te bereiken!
 
Foppe Strikwerda: "Wij steunen de stichting met veel plezier, omdat wij vanuit eigen ervaring weten hoe belangrijk het is kinderen een steuntje in de rug te geven. Het is een cruciale leeftijd waarin kinderen zelfvertrouwen opbouwen. De projecten van The Dreamery dragen onder andere bij aan ontwikkelen van zelfvertrouwen en een positief toekomstperspectief door kinderen te inspireren. Aan die missie draagt Kaartje2go graag bij!" 
 
Leuk en gemakkelijk kaarten maken en versturen kan bij Kaartje2go. Voor ieder moment heeft Kaartje2go een leuke kaart, en er is ook een grote collectie met originele kerstkaarten. Kaartje2go is meerdere keren als beste getest, onder meer door Kassa en de Consumentenbond. 
Grote donatie van IMPS&ELFS
Wederom heeft IMPS&ELFS een grote schenking gedaan in de vorm van nieuwe kinderkleding. Kinderen van de Voedselbank gaat er voor zorgen dat de nieuwe kleding bij kinderen die opgroeien in armoede bezorgd wordt. Extra fijn met de feestdagen in het vooruitzicht. Als mode- en lifestylelabel probeert IMPS&ELFS elke dag met een frisse en licht verwonderde blik naar de wereld te kijken: Hello World! Inspiratie kan overal vandaan komen. Iedereen kan verschil maken en inspireren!
Word ook donateur!
Wij en de kinderen van IMC Basis Delft wensen u hele fijne, gezellige en mooie feestdagen toe!
           Foto: Petra Immerzeel
                 

Copyright ©  Stichting The Dreamery Foundation, All rights reserved.


Our website is:
www.dreamery.org

Our mailing address is:
info@dreamery.org

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list