Copy
     
View this email in your browser
IMC Basis Delft op De Horizon vroegtijdig afgerond
In gezamenlijk overleg tussen Basisschool De Horizon, IMC Weekendschool en Stichting The Dreamery Foundation is besloten project IMC Basis eerder dan gepland af te ronden. De afgelopen maanden hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van De Horizon kennis gemaakt met veel verschillende beroepen en enthousiaste professionals. Dit heeft bijgedragen aan hun zelfvertrouwen en de verbondenheid met zichzelf en met de maatschappij.
 
“De kinderen hebben genoten van alles wat IMC Basis gebracht heeft, maar vanaf hier dient onze aandacht weer uit te gaan naar andere elementen van ons onderwijsaanbod en dus nemen wij afscheid van het project. Wij vinden het ontzettend jammer en hopen op een later moment IMC Basis weer op te kunnen nemen in ons onderwijsaanbod.” 
Nora Bolderheij – Basisschool De Horizon

 
Stichting The Dreamery Foundation is in samenwerking met IMC Weekendschool in gesprek met andere Delftse basisscholen om project IMC Basis Delft daar te starten. Het afgelopen jaar is het draagvlak vanuit de Delftse maatschappij steeds verder gegroeid en wij kijken dan ook gezamenlijk uit naar nieuwe samenwerkingen met Delftse basisscholen.

 
KICK-OFF Shadowview 4 kids 29 april 2016

Er worden jaarlijks 30.000 olifanten gedood puur en alleen voor hun waardevolle slagtanden. Laurens de Groot strijdt met zijn Stichting Shadowview tegen de stropers om de olifanten te beschermen. Dit doet hij onder andere door gebruik te maken van high-tech middelen zoals drones en gunshot-residue.
 

 
The Dreamery heeft voor Shadowview een lesprogramma ontwikkeld waarmee leerlingen in het basisonderwijs zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Enerzijds door te leren over natuurbehoud en het belang daarvan, maar anderzijds door daadwerkelijk op een speelse manier aan de slag te gaan met techniek.
 


"Ik wil kinderen graag inspireren door te laten zien dat je techniek kan inzetten voor de bescherming van milieu. Het zou geweldig zijn als zij vervolgens om die reden een technisch beroep kiezen."
- Laurens de Groot, oprichter Stichting Shadowview
 
Op vrijdagochtend 29 april 2016 vindt de kick-off plaats van 'Shadowview 4 kids' in de Mekelzaal van het Sciencecentre te Delft plaats, waarin Laurens de Groot aan ruim 150 basisschoolleerlingen uit Delft en Rijswijk zal vertellen over zijn passie, zijn werk en zijn strijd tegen de stropers en welke technische middelen hij daarvoor in zet. Meer weten? Kijk eens op: www.shadowview4kids.nl

            

Wil jij ook aanwezig zijn bij de KICK-OFF van Shadowview 4 kids? Dat kan! Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar! Neem contact op via: info@shadowview4kids.nl
Nieuw bestuurslid Stichting The Dreamery Foundation
Stichting The Dreamery Foundation heeft een nieuw bestuurslid, namelijk Dhr. Peter Meijer voor de bestuursfunctie van penningmeester. Peter is een entrepreneur op het gebied van online-marketing en heeft veel ervaring met het ontwikkelen van software. 
Wij zijn blij dat Peter ons team komt versterken!
Copyright © 2016 Stichting The Dreamery Foundation, All rights reserved.

Our website is:
www.dreamery.org

Our mailing address is:
info@dreamery.org


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp