Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief lees je onder andere meer over de Play Osmo, krijg je leuke tips, te gebruiken bij de herfst, Halloween en rekenen. En hebben we weer een nieuwe winactie. Veel leesplezier!
Al eerder liet ik jullie kennis maken met de Tiggly. Deze keer laat ik de Play Osmo zien. De Play Osmo werkt met een spiegel via de camera. Op deze manier werk je interactief met de iPad op het gebied van taal, rekenen een creatieve vaardigheden. Ben je nieuwsgierig? Lees hier meer.
 
Deze week heeft Toca Boca weer een nieuwe app gelanceerd in de App Store: 'Toca Life: School'. De derde app uit de serie Toca Life. Deze speelt zich af in en om school. Kinderen kunnen ontdekken en hun eigen verhaal bedenken en spelen met verschillende karakters. Op deze pagina vind je meer informatie en een trailer.
 


Vandaag is het 31 oktober, dus Halloween. Ook voor Halloween zijn er (gratis) apps te vinden in de App Store. En natuurlijk mooie boeken om (voor) te lezen. En wist je dat je hele mooie dingen kunt maken met pompoenpitten? Kijk maar eens op mijn nieuwste blog over Herfst en Halloween.
 
Houd jij ook zo van boeken? Ik heb een een nieuwe Yurls gemaakt met boeken voor kinderen en onderwijs. Zowel voor kinderen als voor leerkrachten. Om zelf te lezen en om voor te lezen. Met pagina's als AVI, thema's, series en meer. De komende dagen komt er iedere dag een nieuwe pagina bij. Heb je tips of verzoeken? Ik hoor ze graag.


Ken je de laatste app van Juf Jannie al? Een creatieve app voor kinderen van alle leeftijden. In deze app vind je 40 (voornamelijk) dieren die je kunt vouwen. Stap voor stap wordt via foto of video uitgelegd hoe dat moet. En wij mogen er vijf verloten? Wil je ook meedoen? Stuur voor 5 november een mail o.v.v. 'Winactie Origami voor kinderen'. 
 
Bij rekenen worden regelmatig materialen ingezet ter visuele ondersteuning. Maar wist je dat er ook 7 prachtige (en gratis) apps zijn die ook ingezet kunnen worden? Denk hierbij o.a. aan hoeveelheden, sprongen en geometrie. Op een blog heb ik deze voor je verzameld.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2015 Susan Spekschoor, All rights reserved.