Copy
Jaargang 2016, nr. 7.

Aanwinsten!

Ook in oktober werden weer een aantal mooie aanwinsten de depots van het RHC binnengebracht. Een van de stukken betreft deze handleiding bij de aardrijkskundige wandplaten van Nederland over een veenplas bij Loenen aan de Vecht. Bekijk snel de website voor meer informatie en de andere stukken.

Lees meer >

Overdracht archief Hervormde gemeente Weesp en Driemond

Gisterenmiddag vond in de studiezaal in Weesp de officiële overdracht plaats van het archief van de Hervormde gemeente Weesp en Driemond. Nadat eerder de archieven van de Lutherse en Gereformeerde gemeenten al geïnventariseerd en overgebracht waren door de archiefcommissie is er de afgelopen vijf jaar gewerkt aan de ordening van het archief van de Hervormde gemeente, de grootste klus van allemaal. Het archief is vanaf heden voor iedereen in te zien op de studiezaal en is een prachtige bron voor zowel het kerkelijk als het maatschappelijk leven in Weesp in de voorbije vier eeuwen.

Lees meer >

Stuk van het Jaar verkiezing

Ook dit jaar deden we weer mee aan de tweejaarlijkse Stuk van het Jaar verkiezing voor het mooiste, bijzonderste en interessantste archiefstuk van Nederland. Onze achttiende-eeuwse kaart van de Rondeveense polders haalde helaas niet de top drie. Deze werd gevormd door de Muurkrant van het Regionaal Archief Tilburg op de eerste plaats, verzetskrant De Luistervink van het Stadsarchief Vlaardingen op plaats twee en een Van Nelle-affiche van het Stadsarchief Rotterdam op de derde plek. We willen iedereen hartelijk bedanken voor het stemmen op onze bijzondere manuscriptkaart. Over twee jaar doen we een nieuwe gooi naar de titel.

Succesvolle Open Dag in de Maand van de Geschiedenis

Op zaterdag 1 oktober stelde het RHC Vecht en Venen haar deuren open voor omwonenden van het Cultuurhuis waar het RHC Vecht en Venen in is gevestigd. Daarnaast maken ook de bibliotheek, een kinderopvang en een muziekschool gebruik van het Cultuurhuis. Ook de naastgelegen scholengemeenschap Broklede nam deel aan de Open Dag.

Lees meer >

Facebook
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Copyright © 2016 RHC Vecht en Venen, All rights reserved.

Wilt u de manier waarop u deze e-mail ontvangt veranderen?
U kunt uw gegevens aanpassen of u voor deze nieuwsbrief afmelden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
RHC Vecht en Venen · Schepersweg 6E · Breukelen, 3621 JK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp