Copy
Jaargang 2016, nr. 1.

De eerste nieuwsbrief is een feit!


Vanaf heden zal het RHC Vecht en Venen maandelijks een nieuwsbrief verspreiden met daarin historisch verantwoord nieuws uit de regio, ontwikkelingen in de erfgoedsector die het RHC Vecht en Venen raken en andere wetenswaardigheden die betrekking hebben op de collecties van het RHC en de geschiedenis van de gemeenten Stichtse Vecht, De Bilt, De Ronde Venen en Weesp. Wij wensen u veel leesplezier!

Aanwinsten!

Het RHC Vecht en Venen heeft in de maand februari 2016 weer enkele mooie aanwinsten aan haar collectie mogen toevoegen


Lees meer >

Beeldbank tijdelijk niet toegankelijk

De beeldcollectie is tijdelijk niet via de website te bekijken. De beeldcollectie is een gevarieerde collectie bestaande uit duizenden afbeeldingen op bijvoorbeeld historisch en recent fotomateriaal, ansichtkaarten, luchtfoto’s, prenten. Vorig jaar zijn diverse rechtszaken aangespannen door Pictoright tegen enkele Nederlandse archiefdiensten. De rechtbank heeft uitgesproken dat de instellingen met het online tonen van de beeldcollectie inbreuk hebben gemaakt op de auteursrechten van de makers. Deze uitspraak heeft voor alle archieven, bibliotheken en musea in Nederland gevolgen.


Lees meer >

Historisch beeldmateriaal in bezoekersruimten

Zowel in Breukelen als in Weesp is in de afgelopen maanden de inrichting van de studie- en bezoekersruimten onder handen genomen. Het eindresultaat mag er zijn. In Weesp sieren sinds het einde van het vorig jaar grootformaat afbeeldingen uit de beeldcollectie van het RHC de muren van de studiezaal. Op de hoofdlocatie in Breukelen heeft het auditorium een metamorfose ondergaan en zijn sinds kort de gemeentewapens te bewonderen van alle bij het RHC aangesloten (voormalige) gemeenten.

Studiezalen Breukelen en Weesp weer goed bezocht

In 2015 wisten in totaal 1313 bezoekers de weg naar de studiezalen in Weesp en Breukelen te vinden. Hiervan was het leeuwendeel te gast in Breukelen, om precies te zijn 813 personen, de overige 500 personen bezochten de studiezaal in Weesp. Februari was in 2015 de drukste maand wat fysiek bezoek betreft; in die maand kwamen 136 mensen langs om meer over de lokale geschiedenis te weten te komen. Daarentegen was juli het rustigst, met slechts 72 geregistreerde bezoeken. Binnenkort meer cijfers in het publieksjaarverslag over 2015, met daarin ook de digitale bezoeken opgenomen.

Facebook
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Copyright © 2016 RHC Vecht en Venen, All rights reserved.

Wilt u de manier waarop u deze e-mail ontvangt veranderen?
U kunt uw gegevens aanpassen of u voor deze nieuwsbrief afmelden.