Copy
Jaargang 2016, nr. 5.

Aanwinsten!

Het RHC Vecht en Venen heeft in de maand augustus 2016 weer enkele mooie aanwinsten aan haar collectie mogen toevoegen. 

Open Monumentenweekend

Ook in De Ronde Venen zijn in het weekend van 10 en 11 september 2016 tal van monumenten open voor bezichtiging. Het thema van dit jaar is Iconen en Symbolen. Een bijzondere noviteit dit jaar is de fietsroute die tijdens het Open Monumentenweekend gelanceerd wordt. Op zaterdag 10 september om 11.15 uur lanceren wethouders David Moolenburgh en Anco Goldhoorn op Fort bij Abcoude de  nieuwe fietsroute Een Groene Waterlinie. Fiets mee en ontdek de forten en het waterlinielandschap in De Ronde Venen.


Lees meer >

Nieuws over de Beeldbank

Al geruime tijd staat de beeldbank van het RHC Vecht en Venen 'op zwart'. Dat wil zeggen dat het overgrote deel van de afbeeldingen thuis niet te bekijken is. Wel zijn de beschrijvingen zichtbaar. Het RHC Vecht en Venen heeft hiertoe besloten, net als vele andere archiefdiensten, in verband met het uitzoeken van de auteursrechten die op de beeldcollectie berusten.

Lees meer >

Open Dag RHC Vecht en Venen in Cultuurhuis Breukelen

In oktober is het weer de jaarlijkse Maand van de Geschiedenis. Een mooie gelegenheid om het publiek een kijkje achter de schermen bij ons archief te bieden. Wij doen dit door middel van deelname aan een Open Dag van het Cultuurhuis in Breukelen op 1 oktober a.s. Speciaal voor deze gelegenheid organiseren we een aantal bijzondere activiteiten. Om een tipje van de sluier op te lichten; u kunt onder begeleiding van experts op zoek gaan naar uw voorouders uit de regio, u kunt te weten komen hoe u het beste uw eigen digitale archief kunt bewaren en ook worden er rondleidingen gegeven langs de historische archieven die wij in onze depots bewaren. Dit alles en nog veel meer vindt plaats op onze locatie in Breukelen aan de Schepersweg 6E van 10.00 tot 13.00. Houd onze website in de gaten voor meer informatie. Het volledige programma zal hierop binnenkort bekend worden gemaakt.
 

Facebook
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Copyright © 2016 RHC Vecht en Venen, All rights reserved.

Wilt u de manier waarop u deze e-mail ontvangt veranderen?
U kunt uw gegevens aanpassen of u voor deze nieuwsbrief afmelden.


This email was sent to w.vandijk@rhcvechtenvenen.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
RHC Vecht en Venen · Schepersweg 6E · Breukelen, 3621 JK · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp