Copy
Jaargang 2016, nr. 3.

Aanwinsten!

Ook in april wist men voor het schenken van bijzonder historisch materiaal de weg naar het RHC Vecht en Venen weer te vinden. Bekijk snel onze nieuwste aanwinsten!

Beeldbank (deels) weer online

Het begin is er! De beschrijvingen van de afbeeldingen in de beeldbank zijn inmiddels weer raadpleegbaar. Tevens is een deel van de collectie ook weer zichtbaar vanachter uw computer thuis. Dit zijn afbeeldingen waarbij de auteursrechten bij het RHC Vecht en Venen berusten of waarvan toestemming voor weergave is verkregen van de rechthebbenden. Zo zijn de foto's uit de collectie van fotograaf Gerrit Hols weer zichtbaar. We werken er hard aan om de komende periode zoveel mogelijk afbeeldingen weer aan het publiek te kunnen tonen. In de tussentijd kunt u de afbeeldingen waarop auteursrecht rust wel op de computers op onze studiezaal in Breukelen bekijken. Downloads hiervan zijn echter niet beschikbaar.

Bekijk de Beeldbank

Ontsluiting van depotobjecten

Stagiaire Lisa Lucassen werkt momenteel bij het RHC Vecht en Venen aan een adviesrapport over het ontsluiten en toegankelijk maken van de vele voorwerpen die zich in onze depots bevinden. Lisa is vierdejaarsstudent van de opleiding Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie en vervult haar afstudeerstage bij het RHC Vecht en Venen. Het te verschijnen adviesrapport is daarbij het sluitstuk van de stage. Het RHC Vecht en Venen heeft ruim 330 voorwerpen in de depots liggen, deze voorwerpen  zijn nog niet toegankelijk voor het publiek. Het rapport heeft tot doel een strategie aan te reiken die kan helpen deze collectie voor het publiek toegankelijk te maken. Van de ruim 330 voorwerpen in de depots heeft het voorwerp hiernaast op Lisa de meeste indruk gemaakt, ze heeft namelijk nog steeds geen idee waarvoor het dient. Heeft u wellicht een idee?

Overdracht bijzondere gereedschapscollectie aan Vredegoed

Sinds 2009 bevond zich in de depots van het RHC Vecht en Venen een bijzondere collectie gereedschappen, grotendeels bijeengebracht door A.H. Sijmons. De collectie ambachtelijke handwerktuigen is recent overgedragen aan Streekmuseum Vredegoed in Tienhoven.

Lees meer >

Facebook
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Copyright © 2016 RHC Vecht en Venen, All rights reserved.

Wilt u de manier waarop u deze e-mail ontvangt veranderen?
U kunt uw gegevens aanpassen of u voor deze nieuwsbrief afmelden.


This email was sent to w.vandijk@rhcvechtenvenen.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
RHC Vecht en Venen · Schepersweg 6E · Breukelen, 3621 JK · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp