Copy
Jaargang 2017, nr. 2.


Aanwinsten!

Het RHC Vecht en Venen heeft in de maand januari weer enkele mooie aanwinsten aan haar collectie mogen toevoegen. 

Archief hervormde gemeente Vinkeveen geïnventariseerd
 

Enige tijd geleden is bij het RHC Vecht en Venen het archief van de hervormde gemeente te Vinkeveen in bewaring gegeven.
 
Het recente deel van dit archief, over de periode 1956-2004, is door vrijwilligers van de kerk geordend, opnieuw verpakt en voorzien van een plaatsingslijst. Het oud-archief, periode 1774-1955, is onlangs geïnventariseerd en beschreven. De inventaris hiervan zal binnenkort op onze website te raadplegen zijn onder de toegangscode 0992.

Lees meer >

Afscheid directeur/streekarchivaris Bernadine Ypma

Afgelopen maand heeft onze directeur Bernadine Ypma afscheid genomen van het RHC Vecht en Venen. Na vijf jaar was het voor haar tijd voor een nieuwe uitdaging. Die kwam er vanuit Het Utrechts Archief waar zij nu Hoofd Publiek & Presentatie en adjunct-directeur is geworden. Bij het RHC Vecht en Venen is archivaris Erika Hokke benoemd als interim-directeur/streekarchivaris. We bedanken Bernadine voor haar inzet en de mooie jaren en wensen haar veel succes in Utrecht.

Duitslanddag Nederlandse Genealogische Vereniging in Weesp

De Nederlandse Genealogische Vereniging organiseert een Duitslanddag in het Verenigingscentrum in Weesp op zaterdag 4 februari 2017. De NGV is de grootste genealogische vereniging van Nederland en bezit een grote collectie bronnen voor familieonderzoek. Van bidprentjes tot familieadvertenties en van doop-, trouw- en begraafregisters tot heraldische naslagwerken.

Lees meer >

Facebook
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Copyright © 2017 RHC Vecht en Venen, All rights reserved.

Wilt u de manier waarop u deze e-mail ontvangt veranderen?
U kunt uw gegevens aanpassen of u voor deze nieuwsbrief afmelden.


This email was sent to t.pranger@rhcvechtenvenen.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
RHC Vecht en Venen · Schepersweg 6E · Breukelen, 3621 JK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp