Medarbejdere, der bliver syge efter feriens begyndelse, har ret til erstatningsferie efter 5 sygedage.
Ansatte, der har optjent fuld ferie og som bliver syg under ferien, har ret til erstatningsferie efter en karensperiode på 5 sygedage. Har den ansatte ikke har optjent fuld ferie, nedsættes de 5 dage forholdsmæssigt.
Karensdagene kan ligge i forlængelse af hinanden eller de kan være spredt over ferieåret.
Retten til erstatningsferie gælder først fra den dag, hvor den ansatte sygemelder sig, medmindre helt særlige omstændigheder gør sig gældende, fx ulykkestilfælde eller svær tilskadekomst.
Den ansatte skal sygemelde sig hos arbejdsgiveren efter arbejdspladsens sædvanlige regler og fremvise lægelig dokumentation fra 1. sygedag, som den ansatte selv skal betale. Hvis en ansat, som har optjent fuld ferie, fx først fremlægger dokumentation for sygdommen fra 3. sygedag, indtræder retten til erstatningsferie først på 8. dagen.
I bør derfor overveje og beslutte, hvordan jeres interne procedure er ved sygemeldinger i ferier.
Tidspunktet for afvikling af erstatningsferien fastlægges efter de almindelige regler. Varslet på 3 måneder kan dog forkortes, hvis det er nødvendigt, for at hovedferien kan holdes inden ferieperiodens udløb. I så fald skal ferien varsles umiddelbart i forlængelse af den ansattes raskmelding. Varslet på 1 måned for restferie kan ikke forkortes. Kan ferien på grund af sygdom ikke holdes i ferieåret, holdes ferien i det næste ferieår, medmindre den ansatte vælger at få pengene udbetalt.
Husk, at I altid er velkomne til at spørge jeres lønkonsulent, hvis I er i tvivl om regler og procedurer ved blandt andet ovenstående.
|