Copy

Nyhetsbrev från Ny Insikt. Du kan inte bara "köra på"

Ser du inga bilder. Klicka här. Visa i din webbläsare

Du kan inte bara "köra på"

Lyssna på informationen du får från kroppen. Det du "känner på dig" och som är rätt för dig. Invänta inte "rätt" tillfälle. Gör det nu.


Vi kan ge oss återhämtning och vila på flera olika sätt. Det finns inte ett sätt som passar alla. Man får prova sig fram.

Men det vi vet är att vi inte kan bara "köra på" utan att lyssna på kroppens signaler. Vi får mycket information från kroppen. Men när vi är stressade och uppfyllda av allt som måste göras och inte minst allt det vi kanske grubblar och bekymrar oss över - då är det lätt att köra över sig själv och det man behöver.


Hur ger du dig återhämtning? Hur fyller du på med energi och kraft?

 

Ett sätt att ge sig återhämtning och vila är träning i mindfulness. Det är många studier som stödjer effekten av träningen i detta. Många upplever bland annat förbättrad;

  • Förmåga att fokusera
  • Större närvaro i nuet
  • Förmåga att hantera stress och press
  • Kommunikation med andra
  • Självkänsla
  • Sömn

Inte minst självkärleken och medkänslan med sig själv ökar. Man blir helt enkelt mer inlyssnande mot sig själv. Mer snäll mot sig själv. Mindre dömande. Vad är bäst för mig?

Detta är också iakttagelser och reflektioner både från mig själv och de som har tränat på mindfulness i mina grupper eller individuellt.


Man kan börja träna på många olika sätt. Jag började med 5 minuter per dag. På morgonen. Jag försökte följa andetaget fram och tillbaka. När jag tappade fokus till tankarna försökte jag komma tillbaka till kroppen och andetaget igen. Det var svårt. Jag gjorde mitt bästa. Jag trodde inte på det och jag gillade det inte. 

Men något hände. Efter några veckors träning började jag se fram emot dessa stunder med mig själv. Omsorgen och medkänslan med mig själv ökade. Insikten kom smygande att jag var den viktigaste i mitt liv. Att jag var bra precis som jag var.


 

För att få stöd i sin träning gillar många att lyssna på guidade övningar. Detta kan man göra bland annat via appar och olika träningsprogram. 

Det är kul att se att fler och fler följer och lyssnar på mina inspelade mindfulnessövningar/meditationer. Dessa kan man hitta via Nextory, Adlibris, Bokus och det också många bibliotek i Sverige som har tagit in dessa. Hittar du dem inte på ditt bibliotek så säg bara till så tar de in dem. Du kan så klart också köpa dem direkt via mig och Ny Insikt.

Som gåva får du en av dessa övningarna som träningsövning. Klicka på länken längst ner i brevet.

Det är kraftfullt att träna på detta i grupp. Skulle du vilja göra det tillsammans med mig finns det fortfarande någon plats kvar i Meditationsyogagrupperna på Hälsans Hus. Dessa startar vi upp tisdagen den 10 september och vi ses vid åtta tillfällen under hösten. Se mer info längre ner i brevet.

Kanske har du redan tränat men vill få stöd för att komma igång med din träning igen. Då kan en coachingträff med mig hjälpa till för att justera och komma på bana igen med både träning och det man kanske vill få ändring på i livet.
 

Vad är bäst för dig? Vad behöver du?
 

OBS! Som övning i detta brevet får du en av mina guidade meditationer. Klicka på länken längst ner i brevet.

Varma hälsningar / Christel
 

AKTIVITETER FRAMÖVER 
Mer info längre ner i brevet

Meditationsyoga Hösten 2019 - start 10 september

Vi börjar passen med mjuka, stretchande och avslappnande yinyogaövningar. Vi stannar försiktigt i varje position en lite längre stund. De enkla positionerna utförs alla långsamt och med ett inåtvänt sinne och yinyogan blir som en övning i medveten närvaro sk mindfulness.
Vi avslutar varje pass med en längre meditation / mindfulnessövning. Vi ses vid åtta tillfällen på tisdagar med start 10 september. Du kan välja mellan två tider;

  • kl 6.50-7.50
  • kl 11.50-12.50 
Klicka på länken för att läsa mer.
Frågor och anmälan till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Skrivandet som läkande kraft - 3 november - Heldag på Hälsans Hus 
Är du nyfiken på hur det skulle vara att utforska skrivandet som läkande kraft?

Denna dagen ägnar du dig åt eget skrivande. Som inspiration får du en kortare föreläsning om sorg och också inspiration i vad forskning säger om det terapeutiska skrivandet. Som stöd i skrivandet kommer vi att både göra skrivövningar och mindfulnessövningar. 

Dagen leds av Emma Åhlén och mig. Emma jobbar som skrivcoach och manusutvecklare.

OBS! Boka tidigt rabatt till och med 30 september. 
Har du frågor eller vill anmäla dig kontakta mig via mejl till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Retreat Österlen - 15-17 November
Detta är en helg för dig själv där du släpper taget och bara följer med. Dagar för time out. För dig själv eller med någon du vill dela den med. Andetag för andetag. Ögonblick för ögonblick. Du är i fokus.

Med hjälp av mindfulness och yinyoga utforskar vi tanken, kroppen och känslan och yinyogan blir därför också en form av mindfulness. Retreatet kommer att vara delvis i tystnad och vi kommer även att göra en mindful vandring. Du erbjuds också möjlighet att få en avslappnande fotmassage.


OBS! Boka tidigt rabatt till och med 31 augusti. 
Har du frågor eller vill anmäla dig kontakta mig via mejl till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Ta en Micropaus
För dig som vill få hjälp med att hitta tillbaka till här och nu får du här en guidad meditation på ca fem minuter. Där du för en stund stillar sinnet. Hittar tillbaka till fokus.
Gå in i övningen öppet och nyfiket. Där du på förhand inte vet vad du ska få.

Slut ögonen
Bli medveten om ditt andetag
Klicka på länken - Ta en Micropaus

Fortsätt träna på detta sätt.
Om allt är okej. Om du inte behöver bedöma och värdera allt du möter. Vad kan du lägga ditt fokus på då...?
Se vad som händer ... och inte händer.
Vad är bäst för dig?
Copyright © 2015 Ny Insikt AB, Christel Lilja. All rights reserved.

Kontakt
Ny Insikt AB, Christel Lilja 
christel.lilja@nyinsikt.com  |  0706 - 500 855  |  www.nyinsikt.com
Uppdatera dina uppgifter eller Avsluta din prenumeration 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ny Insikt, Christel Lilja · Box 2021 · 220 02 Lund · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp