Copy

Nyhetsbrev från Ny Insikt. Fem år med Ny Insikt. Detta ska firas...

Ser du inga bilder. Klicka här. Visa i din webbläsare

Fem år med Ny Insikt
 

För att uppnå förändring som består. För att skapa ett mer hållbart liv. Krävs det medvetenhet. Lätt att köra på med det invanda automatiserade beteendemönstret. Reaktionerna och handlingarna som man använder sig av … utan att tänka sig för. Det man är van vid. Beteenden som man tar till t ex arrogans, ilska, irritation, dominans och som man kanske försvarar sig med att säga ”jag är så’n”.

 

Jag följde mitt hjärta ...
 

Det åt enorma mängder energi för mig att vara fast i ”det gamla”. Under flera år dominerade det inre tankebruset. Jag hörde inte mitt hjärtas röst. Jag kände mig vilsen och visste inte vad som var bäst för mig. Spiralen fortsätte neråt.

Till sist gick det inte längre. Jag insåg att jag behövde ta tag i min situation. Jag var beredd att möta de rädslor som stod i vägen.


Läkanderesan med mig själv var varken lätt eller skön. Men jag var motiverad till förändring. Tålamod. Så svårt. Ibland fick jag bara låta tiden gå. Ett steg i taget. Fortsätta tillföra det som bidrog till mitt bästa. Handlingar i självkärlek. Meditation. Medkänsla med mig själv. Tilliten till det goda. Tilliten till det som skulle komma. 


Plötsligt kom den lilla rösten igenom tankebruset. Jag både hörde och kände längtan i hjärtat efter att få bidra med något som var mer på djupet. Något som handlade om läkande och växande. Genom åren hade jag - både på jobbet och privat - ofta fått höra ord från andra i stil med ”Det är så skönt att få prata med dig. Det hjälper mig att se mer klart på det jag är i”. 

Till sist var jag framme. Det handlade inte mod. Endast om att nu fanns det ingen återvändo. Det var som att ”mjölken var slut” och jag var tvungen att gå iväg och köpa mer ”mjölk”. Jag var framme och redo att ta steget fullt ut. Jag startade Ny Insikt. 


Nya insikter med Ny Insikt

Det var detta jag skulle bidra med i de kurser, inspirationsföredrag och samtal jag skulle erbjuda mina kunder och det var också det jag själv fått under min resa. Nya Insikter. Ökad förståelse och medvetenhet. För ett mer hållbart arbetsliv och privatliv.

Det är fem år sedan. Tack för allt. Tack för alla möten, allt lärande och all utveckling.

Tacksam för både den egna resan som ledde fram till Ny Insikt och för det jag har fått bidra med till dig som individ och grupp under dessa år. Där jag lekande och utforskande har fått skapa och justera utbudet längs vägen. Tillsammans med fortsatt utveckling av metoder och verktyg. Så tänker jag fortsätta.

Redan från starten kom uppdrag genom rekommendation från andra. Men 2019 har detta tagits till en helt ny nivå. Personer och företag som från olika hörn i Sverige har hittat till Ny Insikt genom nöjda kunder och klienter. Underbart! Ser fram emot att få fortsatta resan med Ny Insikt med både nuvarande och nya klienter och kunder.

Detta ska firas! 

Under januari har Ny Insikt följande erbjudande;

Obs! Rabatterna ovan gäller endast privatpersoner och endast arbete som påbörjas under januari månad.
Se längre ner i brevet för ytterligare aktiviteter.


För dig som vill tränas i att stanna upp och bli bättre på att lyssna inåt. På ditt hjärtas röst. Bortom rädslor. På det du längtar efter?  Gör då gärna övningen längst ner i brevet.

Önskar dig allt det bästa!
Christel

Meditationsyoga Våren 2020 i Lund - start 21 januari
En fin kombination av mindfulness och yinyoga. De enkla positionerna utförs alla långsamt och med ett inåtvänt sinne. Vi utforskar nuet i medveten närvaro tillsammans med vårt andetag och kropp.

Varje pass avslutas med en längre meditation / mindfulnessövning. Vi ses vid nio tillfällen på tisdagar med start 21 januari. Du kan välja mellan två tider;

  • kl 6.50-7.50
  • kl 11.50-12.50 
Klicka på länken för att läsa mer.
Frågor och anmälan till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Retreat för en dag - 26 januari 2020 i Lund
En heldag för dig själv eller tillsammans med någon du vill dela den med.

DU KOMMER ATT FÅ;

INSPIRATIONSFÖREDRAG “Ett liv i balans och glädje med inspiration av Ayurveda”
Med hjälp av den Ayurvediska livsfilosofin och läkekonsten får du här en tydlig bild av hur det hänger ihop samt vad du själv kan göra.

MEDITATION & MINDFULNESS 
Med hjälp av enkla övningar och tekniker går vi mjukt in och utforskar nuet. Vi tränar vårt hjärta och hjärna och upplever andetaget och kroppens förnimmelser. Här & Nu. Se vad du upptäcker…

YINYOGA 
YinYoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som oviga. 

Frågor och anmälan till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Retreat Österlen - 20-22 mars 2020
Detta är en helg för dig själv där du släpper taget och bara följer med. Dagar för time out. För dig själv eller med någon du vill dela den med. Andetag för andetag. Ögonblick för ögonblick. Du är i fokus.

Med hjälp av mindfulness och yinyoga utforskar vi tanken, kroppen och känslan och yinyogan blir också en form av mindfulness. Retreatet är delvis i tystnad och vi kommer även att göra en mindful vandring. Du erbjuds också möjlighet att få en avslappnande fotmassage.


OBS! Boka tidigt rabatt till och med 31 januari. 
Har du frågor eller vill anmäla dig kontakta mig via mejl till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Guidade mindfulnessövningar/meditationer
Enkla övningar att göra hemma, på jobbet eller där du är. Övningar där du nyfiket och utforskande tränar dig på att fokusera på andetaget och kroppen. För att bland annat få hjälp med att;
  • Bättre hantera stress och oro
  • Hitta tillbaka till fokus
  • Öka självkärleken och medkänslan med dig själv
  • Få bättre sömn
  • Helt enkelt på ett bättre sätt leda dig själv utifrån det som är bäst för dig

Det är bättre att du kommer igång med några minuters träning varje dag ... istället för att skjuta på det tills att du har gått kurs. Mjukt och omtänksamt mot dig själv.

För att kunna ta del av erbjudandet behöver du beställa via mejl till christel.lilja@nyinsikt.com Annars kan även beställa båda utgåvorna via Adlibris eller Bokus.
Lyssna på ditt hjärta

För dig som vill tränas i att stanna upp och bli bättre på att lyssna inåt. På ditt hjärtas röst. Bortom vad alla andra tror och tycker. Bortom rädslor. 

Hitta en plats som känns bra. Kan vara både inomhus och utomhus. Skogen och naturen är grundande och underlättar kontakten för dig med ditt hjärta. Det som är. Just nu.

Sätt dig bekvämt.
Ta ett andetag.
Slut dina ögon.
Låt allt vara precis som det är. Du ska inte uppnå något utan bara stanna upp en stund i det som är. Just nu.
Följ andetaget. Fram och tillbaka.
Låt tankarna fara förbi.
Låt ögonen röra sig fritt bakom de stängda ögonlocken.
Försök slappna av i kroppen. Från fötterna, benen, magen, rygg/bröst, axlar, armar till huvudet och ansiktet.
Andas.
Om du tillåter allt vara precis som det är. Även om du inte gillar det.
Vad upptäcker du då? 
Vilka känslor dyker upp? Vilka tankar dyker upp?
Och vad "säger" kroppen? Får du några fysiska reaktioner?
Andas.
Vad får du för information?
Se vad du upptäcker. 

Efter att ha tränat på detta sätt blir det lättare och lättare att till sist höra den lilla rösten inom en. Hjärtats röst. För att hitta den rätta vägen för dig. Bortom rädslor. Vad längtar du efter? Du kanske redan vet ...
Copyright © 2015 Ny Insikt AB, Christel Lilja. All rights reserved.

Kontakt
Ny Insikt AB, Christel Lilja 
christel.lilja@nyinsikt.com  |  0706 - 500 855  |  www.nyinsikt.com
Uppdatera dina uppgifter eller Avsluta din prenumeration 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ny Insikt, Christel Lilja · Box 2021 · 220 02 Lund · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp