Copy

Nyhetsbrev från Ny Insikt. Vet du vad som är det bästa för dig just nu? Vilken väg väljer du...?

Ser du inga bilder. Klicka här. Visa i din webbläsare

Vet du vad som är det bästa för dig just nu?

Väljer du den väg som du ...

  • ... tror förväntas av dig? Den som är uträknad och uttänkt ... eller väljer du vägen som du ....
  • ... i hjärtat verkligen vill gå på? Där du ser bortom hinder och istället ser möjligheter och utveckling ...
 


 

För att se det nya ... behöver vi ibland släppa det gamla ...

Samtidigt som trädet på hösten släpper på sina löv ... så är de nya skotten för nästa säsong redan på gång. Men för att de nya ska kunna komma fram … måste de gamla först bort.

Ungefär som för oss. För att överhuvudtaget se och öppna upp för det ”nya” … behöver vi ibland släppa taget om gamla föreställningar, det invanda och det vi kanske är fast i. För att frigöra sig från det som håller tillbaka växandet och utvecklingen framåt.

Säger nej till en del av sig själv
Detta kan kännas läskigt. Det har det varit för mig flera gånger. Man tvingas möta rädslor för det okända. Det man inte känner till. Enklare och skönare att bara stanna kvar i det trygga. Det redan kända.

Men då säger man också nej till en del av sig själv. Man säger nej till drömmarna och längtan som kanske finns i hjärtat. 

Det känns jobbigt när man säger nej till sig själv. Det blir som en inre konflikt. Ibland vet man inte vad som är "felet" ... bara att det känns jobbigt och att man är olycklig inombords. Man känner sig inte levande och glad. Man känner tvivel på sig själv och vägen framåt. Man längtar efter att det ska kännas lätt och att ljuset inom sig får lysa på det sätt som det är tänkt och menat att göra.Du behöver inte veta vad du vill.

 

Det räcker med att du tar ett första steg i "rätt" riktning
Det som har hjälpt mig i många situationer är att skapa ett andrum och på "riktigt" lyssna in i hjärtat. Att där våga ”ställa frågan” om vad jag "verkligen" vill och vara öppen för de svar som kommer. Om vad som är rätt väg för mig framåt. Just nu. Inte vad som är rätt för alla andra omkring mig och det jag tror förväntas av mig.

Jag har insett att man inte behöver se hela vägen fram till målet. Det räcker ofta med att ta ett första steg i rätt riktning. Helt plötsligt öppnar sig nya möjligheter som jag inte hade sett ... om jag inte hade tagit det första lilla steget. Det är i det lilla det stora händer.

 

Låt inte rädslan för det okända leda dig. Det är här och nu du lever. Inte sen. 

 

Du behöver inte göra detta själv
Jag har också insett att jag inte måste göra detta själv. Det går att få hjälp i denna processen. Det är inte alltid så lätt att veta vad man vill och vad som är bäst för en själv. Här ser jag att coaching verkligen kan hjälpa till. Detta har hjälpt mig många gånger både när jag har känt mig "vilse" till ibland då jag har mått riktigt dåligt. 

Coaching är kraftfullt för den som vill få stöd i sin process framåt. Exempel på områden att coacha i / jobba med kan vara att hitta tillbaka till balans, glädje och vägen framåt i livet, arbetssituationen, relationen till dig själv eller till andra, karriären, stress, föräldrarollen, träning och annat som kanske inte har blivit som du tänkt och drömt om? 

I coaching och mentorskap med mig får du en följeslagare som både varmt och utmanande peppar dig i processen framåt. En del coachar jag under en period på några månader och en del vill ha mig längs sin väg och sida under flera år. Allt handlar om dig och det stöd du behöver och vill ha för att ta dig framåt mot det som känns mer sant för dig. 
 


 

Så här sa en klient
“Både coaching och mentorskap med dig har gjort stor skillnad för mig. Jag har lärt mig stanna upp och inte bara rusa på. Mina relationer omkring mig har förbättrats. Jag uttrycker mig tydligare var min gräns går och vad jag behöver. Både som chef på jobbet och som förälder och partner hemma. Det är en sådan befrielse att våga stå upp för sig själv. Fullt ut. Det är ofta din röst dyker upp i situationer där jag behöver stanna upp. Alla borde ha en coach :) Tack för allt!”

Du hittar fler referenser under länkarna nedan.

Coaching företag
Jag arbetar med flera olika arbetsplatser och erbjuder där bland annat coachande samtal och mentorskap för chefer, ledare och medarbetare. Innehållen på samtalen varierar t ex samarbete, omorganisation, prestation - men handlar i grunden om att stärka individen till bättre självledarskap och därmed bättre ledarskap även för andra. Detta görs både individuellt, duo och för grupp. För en del av arbetsplatserna har detta samarbete lett fram till att jag även finns på plats fysiskt på arbetsplatsen.

Läs mer om chefsstöd- och ledarskapsstöd,  coaching och mentorskap samt duocoaching på företag.


Coaching privat
Jag erbjuder coaching och mentorskap både individuellt och för par. Par kan vara allt från kärleksrelationer, relationer mellan föräldrar, syskon, andra släktingar och inte minst vänner.

Läs mer om coaching och mentorskap samt parcoaching.Ser fram emot att höra ifrån dig!
Kontakta mig gärna på 0706-500855 eller på christel.lilja@nyinsikt.com så tittar vi på ett upplägg på hur jag skulle kunna bidra till dig eller er arbetsplats på bästa sätt.
 


Vad drömmer ditt hjärta om? Vilket är ditt nästa steg?

Ps Gör gärna övningen, längst ner i nyhetsbrevet, när du är i en situation och inte riktigt vet vad som är bäst för dig ...

Vill du veta mer? Ser fram emot att höra ifrån dig!
Lär dig meditera!
21 dagar online - start 25 
April


Du kommer dagligen få tillgång till; 

  • Guidade mindfulnessövningar & meditationer
  • Inspiration och vägledning utifrån mindfulness begreppsvärld och perspektiv
  • “Hemuppgifter” som inspiration och fördjupning i den egna träningen
  • Stöd och verktyg för din dagliga träning i mindfulness
  • Inspiration och pepp från de andra i gruppen

Ord från tidigare deltagare
“Du är en bra ledare och krånglar inte till det. Upplägget med info kring mindfulness tyckte jag var enkelt att följa. Lagom nivå och inte för långt, utan konkret och samtidigt med exempel från livet. Kändes fint!”

Mer info i inbjudan
Anmälan och frågor
Retreat Österlen - 3-5 september

Detta är en helg för dig själv där du släpper taget och bara följer med. Andetag för andetag. Ögonblick för ögonblick. Du får inspiration, stillar sinnet och hittar tillbaka till fokus med hjälp av vandring, övningar i mindfulness och yinyoga samt tid för reflektion och tystnad. I medkänsla med dig själv och med fokus på dig och det som är bäst för dig.

Mer info i inbjudan
Anmälan och frågor
Retreat Österlen - 21-23 maj - Fullbokad!

Mer info i inbjudan
Vad är bäst för dig?  

När du är i en situation och inte riktigt vet vad som är bäst för dig ...

Sätt dig bekvämt. Slut dina ögon.
Låt kroppen mjukna och slappna av.
Låt axlarna och käkarna mjukna och sjunka ner. 
Låt ögonen fritt få röra sig under de stängda ögonlocken.
Andas.
Känn att kroppen känns tung där du sitter men att sinnet känns klart och vaket.
Andas.
Föreställ dig sedan att du andas in i hjärtat.
Andas.
Om din situation hade gällt din bäste vän ... hur hade du då rått denna att agera eller inte agera?
Din bäste vän som du alltid vill det bästa.
Andas.
Se om det är möjligt att samma råd även kan gälla dig ...

Det är oftast lättare att få kontakt med den inre rösten - vårt hjärta - när vi lyckas stilla vårt sinne. 
Se vad du upptäcker.
Ny Insikt, Christel Lilja
Ny Insikt, Facebook
LinkedIn, Christel Lilja
Instagram, Ny Insikt
Email, Ny Insikt
YouTube Ny Insikt
Copyright © 2015 Ny Insikt AB, Christel Lilja. All rights reserved.

Kontakt
Ny Insikt AB, Christel Lilja 
christel.lilja@nyinsikt.com  |  0706 - 500 855  |  www.nyinsikt.com
Uppdatera dina uppgifter eller Avsluta din prenumeration 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ny Insikt, Christel Lilja · Box 2021 · 220 02 Lund · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp