Copy

Nyhetsbrev från Ny Insikt. Har du stenkoll?

Ser du inga bilder. Klicka här. Visa i din webbläsare

Har du stenkoll?

Där du planerar och styr upp för att få "det" precis som du vill att det ska bli. Framförallt i dessa kanske bråda tider.

 

Problemet är att det sällan blir precis som vi har tänkt och räknat ut. Det är lätt att man då blir besviken för att det inte blev så som man hade planerat och tänkt.

Det intressanta är att vi då blir besvikna på en föreställning och en tanke som vi har målat upp om hur något skulle bli. Allt detta var ju bara tankar och fantasier. Det kan ju bara bli som det blir. Det är mycket som är med och påverkar hur ”saker” och situationer blir i verkligheten. Vi kan ju bara uppleva nuet precis som det är och blir.

Tidigare lämnade jag inte mycket åt slumpen. Jag planerade och styrde upp för att få ”det” som jag ville. Hade höga nästan orimliga krav ... framförallt på mig själv men det spillde ju över även på andra. Framförallt de som var nära och kära. Jag kunde alltid göra lite till. Lite bättre. Vara lite ”duktigare”. Sist kom jag själv. Men det var inget jag funderade över. Så här hade det ju alltid varit. Jag fann mig i det. Ifrågasatte inte vad jag behövde. Vad som var rätt för mig?


 

 

Vad händer om du istället släpper kontrollen?

Och mer följer det som känns rätt för dig. Där du hänger dig åt nuet och bättre fångar de möjligheter och situationer som plötsligt uppstår i stunden. Där du blir mer lyhörd för både dig själv och dina behov men även för andras.


Vissa säger att ”jag har inte tid” eller ”tiden räcker inte”

Men tid är det enda du har. Det handlar mer om hur du väljer att prioritera och använda den …
 

Det som har varit rätt tills nu … kanske inte är rätt för dig framöver. Hur vill du till exempel nyttja tiden som kommer i jul- och nyårshelgen eller tiden du spenderar på jobbet, skolan eller i hemmet?

Kanske du, på denna resa mot att bättre följa det som känns mer rätt för dig, stöter på reaktioner. Det gjorde jag. Inte säkert att alla gillar dina nya val mot att mer gå den väg som är rätt för dig. Men alternativet är ju att du ”kör över” dig själv och dina behov. När jag väl fick upp ögonen för detta beteende - gick det inte att stoppa. I allt jag fattar beslut i - både hemma och på jobbet - så måste jag först stämma av med mig själv. Min känsla. Vad blir bäst för mig? Det är ju bara jag som vet vad som är bäst för mig. Och du är den viktigaste i ditt liv.
 

Du kan börja redan nu … 

 

Längre ner i brevet ser du aktiviteter som har gjort stor skillnad för mig personligen och som jag ser gör stor skillnad för andra som väljer in dem. Kanske som kärleksfull julklapp till dig själv eller någon du tycker om. Så här uttryckte en deltagare det i höstas;

”Mindfulness Coaching gav mig mycket mer än jag trodde och förväntat mig. Jag har blivit lugnare. Jag har fått hjälp hemma. Jag är mer mig själv. Att det är mer tillåtet att visa känslor. Det kanske det alltid har varit men jag har inte gjort för att jag skulle vara stark. Jag tillåter mig att vara lugn trots att stressen finns där. Det är inte längre en svaghet att be om hjälp. Vilket det var innan. Dessutom sover jag bättre” / Karina 40 år
 

Vi står inför dagar med, för många, ett stort fokus på mat. För att hitta lite mer närvaro i alla de möten du kommer att ha med mat framöver - så gör gärna övningen längst ner i brevet.
 

Stort tack till dig som jag har fått förtroendet att följa och på något sätt få jobba med och bidra till under året! Varje möte gör skillnad för mig. Insikt för insikt trillar in. Ödmjukheten växer. I hjärtat tacksam!

Jag önskar dig och de dina en varm, kärleksfull jul med mycket omtänksamhet och bara-vara-tid. Både inne och ute. Där du i nuet .... istället för att kanske följa "normen" och det som är planerat och bestämt ... istället följer ingivelsen som plötsligt dyker upp stunden ... Vad upptäcker du?
/ Varm kram Christel 

 

AKTIVITETER FRAMÖVER 
Mer info längre ner i brevet

Guidade mindfulnessövningar/meditationer
Enkla övningar att göra hemma, på jobbet eller där du är. Övningar där du nyfiket och utforskande tränar dig på att fokusera på andetaget och kroppen. För att bland annat få hjälp med att;
  • Bättre hantera stress och oro
  • Hitta tillbaka till fokus
  • Öka självkärleken och medkänslan med dig själv
  • Få bättre sömn
  • Helt enkelt på ett bättre sätt leda dig själv utifrån det som är bäst för dig

Det är bättre att du kommer igång med några minuters träning varje dag ... istället för att skjuta på det tills att du har gått kurs. Mjukt och omtänksamt mot dig själv.

Du kan beställa båda utgåvorna via Adlibris, Bokus eller direkt via mejl christel.lilja@nyinsikt.com
Meditationsyoga Våren 2020 i Lund - start 21 januari
En fin kombination av mindfulness och yinyoga. De enkla positionerna utförs alla långsamt och med ett inåtvänt sinne. Vi utforskar nuet i medveten närvaro tillsammans med vårt andetag och kropp.

Varje pass avslutas med en längre meditation / mindfulnessövning. Vi ses vid åtta tillfällen på tisdagar med start 21 januari. Du kan välja mellan två tider;

  • kl 6.50-7.50
  • kl 11.50-12.50 
Klicka på länken för att läsa mer.
Frågor och anmälan till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Retreat för en dag - 26 januari 2020 i Lund
En heldag för dig själv eller tillsammans med någon du vill dela den med.

DU KOMMER ATT FÅ;

INSPIRATIONSFÖREDRAG “Ett liv i balans och glädje med inspiration av Ayurveda”
Med hjälp av den Ayurvediska livsfilosofin och läkekonsten får du här en tydlig bild av hur det hänger ihop samt vad du själv kan göra.

MEDITATION & MINDFULNESS 
Med hjälp av enkla övningar och tekniker går vi mjukt in och utforskar nuet. Vi tränar vårt hjärta och hjärna och upplever andetaget och kroppens förnimmelser. Här & Nu. Se vad du upptäcker…

YINYOGA 
YinYoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som oviga. 

OBS! Boka tidigt rabatt till och med 22 december. 
Har du frågor eller vill anmäla dig mejla till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Retreat Österlen - 20-22 mars 2020
Detta är en helg för dig själv där du släpper taget och bara följer med. Dagar för time out. För dig själv eller med någon du vill dela den med. Andetag för andetag. Ögonblick för ögonblick. Du är i fokus.

Med hjälp av mindfulness och yinyoga utforskar vi tanken, kroppen och känslan och yinyogan blir också en form av mindfulness. Retreatet är delvis i tystnad och vi kommer även att göra en mindful vandring. Du erbjuds också möjlighet att få en avslappnande fotmassage.


OBS! Boka tidigt rabatt till och med 31 januari. 
Har du frågor eller vill anmäla dig kontakta mig via mejl till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Ät i medveten närvaro
För dig som vill uppleva måltiden på ett mer medvetet närvarande sätt. 
Ibland kastar vi i oss maten. Vi blir snabbt mätta och lämnar bordet. Och vi har egentligen inte uppmärksammat maten och omsorgen som finns bakom tillagningen av den. 

 
Tag upp mat på din tallrik. Behandla den väl och lägg den försiktigt på tallriken.
Ta ett andetag.
Betrakta maten. Känn in omsorgen och kärleken som finns i denna. Från där råvarorna är odlade och producerade till att den nu ligger tillagad på din tallrik.
Känn dofterna. Se färgerna och olikheterna på det som ligger på tallriken.
Andas.
Ät maten i medveten närvaro. Tugga för tugga.
Vilka smaker upptäcker du? Vilka olika konsistenser finns?
Tugga fem gånger extra på varje tugga ... mot vad du "normalt" brukar göra.
Lägg gärna ner besticken mellan tuggorna. 
Andas.
Se vad du upptäcker.

Fortsätt gärna och ät dina måltider på ett lite mer närvarande sätt. Låt ätandet få ta tid. Andas. Se vad du upplever. Dela gärna dina upplevelser med de du kanske delar måltiden med.
Copyright © 2015 Ny Insikt AB, Christel Lilja. All rights reserved.

Kontakt
Ny Insikt AB, Christel Lilja 
christel.lilja@nyinsikt.com  |  0706 - 500 855  |  www.nyinsikt.com
Uppdatera dina uppgifter eller Avsluta din prenumeration 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ny Insikt, Christel Lilja · Box 2021 · 220 02 Lund · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp