Copy

Nyhetsbrev från Ny Insikt. Ber du om hjälp?
Eller "måste" du vara "stark" och klara ut din situation själv?

Ser du inga bilder. Klicka här. Visa i din webbläsare

Ber du om hjälp?

... eller "måste" du vara "stark" och klara ut din situation själv?När vi behöver hjälp med det mer konkreta och praktiska har vi ofta lättare för att be om hjälp. T ex vid renovering, eller om el eller vatten slutar fungera som det ska. Det är också självklart för de flesta att man söker upp läkare om något inte längre fungerar som det ska i kroppen.

Men att be om hjälp när man känner sig stressad, pressad och mår själsligt dåligt är inte lika självklart. Detta är för många fortfarande skamfyllt.

Det var det för mig. Det här ”borde” jag ju klara av själv…. jag som var så handlingskraftig och alltid kunde se logiskt och klart på saker/situationer.


När någon frågade hur det var … så log min mun och sa att ”allt är bra … men det är mycket nu”.


Jag väntade bara på att jag skulle bli glad och må som vanligt igen. Det hände inte. Jag satt totalt fast. Spiralen fortsatte gå neråt. Jag drog mig mer och mer undan. Tiden gick. Började få fysiska bekymmer. Nattsömnen var totalt ur fas. Till sist insåg jag att det var allvar. Jag klarade det inte själv. Jag måste få prata med någon utomstående. För att få hjälp med vägen framåt. Ur det som jag upplevde så svårt.


 

Jag visste inte till vem man kunde vända sig till. 


Plötsligt ”dök” ett namn på en livscoach upp framför mig och som jag kontaktade. Jag berättade det inte för någon mer än min man. Detta blev starten på vägen tillbaka. Det blev en kombination av coaching och mindfulness. Till läkande och växande. Spiralen vände. Till en början alldeles subtilt.

Trots att jag kände mig vek och svag som "bad om" hjälp ... kände jag mig samtidigt stark över att jag hade tagit tag i min situation. Plötsligt fick jag näsan över vattenytan. Jag fick luft igen. Jag kunde så småningom se klarare på min situation. Energin kom tillbaka. Sömnen började fungera igen. Det blev åter roligt att träffa ”folk”. Och inte minst kunde jag känna tacksamhet igen.


 

Idag jobbar jag med precis denna typen av frågor och klienter. Jag arbetar intuitivt, närvarande, professionellt, icke dömande och med medkänsla. Verktygen anpassas efter det som behövs just i mötet och varvas av allt från arbetslivet och de mer mjuka och samtidigt strukturerade verktygen som;

  • coaching (t ex livs, drömmar, chef/ledare, relationer, hälsa) 
  • sorgbearbetning
  • mindfulness

När man kommer till mig behöver man inte veta vad man behöver. Det utforskar vi tillsammans vid första träffen.

Kontakta mig gärna så berättar jag mer om hur jag jobbar med detta. Och vill du läsa mer - klicka här - Coaching - Sorgbearbetning - Mindfulness

 

Ta hand om dig! Du är värd det bästa! 

Med värme / Christel


PS - Missa inte nästa nyhetsbrev. Det kommer att handla om sorgbearbetning.

OBS - Övningen längst ner är för dig som vill få hjälp med att flytta fokus från det negativa till det positiva. Att uppmärksamma och känna tacksamhet för det som är gott och fint omkring dig.

 

AKTUELLT HOS NY INSIKT 
Mer info längre ner i brevet

Retreat för en dag - 27 januari i Lund

En härlig dag med dig själv eller tillsammans med någon du tycker om. Du kommer att få …
… Inspirationsföreläsning - Vad drömmer ditt hjärta om?
… Klang YinYoga med Iris Kruger
… Mindfulness & Meditation med Christel Lilja

Du anmäler dig genom att mejla till christel.lilja@nyinsikt.com.

Meditationsyoga - våren 2019 i Lund
Vi börjar passen med mjuka, stretchande och avslappnande yinyogaövningar. Vi stannar försiktigt i varje position en lite längre stund. De enkla positionerna utförs alla långsamt och med ett inåtvänt sinne och vi avslutar med en längre meditation/mindfulnessövning. 

Vi ses vid 8 tillfällen under våren på Hälsans Hus och startar upp 5 februari;
  • Tisdagar kl 6.50-7.50
  • Tisdagar kl 11.50-12.50
Detta är friskvård.

Läs om tidigare deltagares omdöme här.
Frågor och anmälan till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Mindfulness Coaching
För dig som vill gå kurs i mindfulness och även få det coachande samtalet kring det som finns i livet och omkring dig just nu.
Mindfulness är friskvård.

Läs om tidigare deltagares omdöme här.
Har du frågor eller vill anmäla dig kontakta mig via mejl till christel.lilja@nyinsikt.com eller telefon på 0706-500855.
Uppmärksamma det du är tacksam över
Vi har mycket som är gott omkring oss. Men när vi ständigt fokuserar det vi vill ska vara annorlunda ... är det lätt att glömma bort det man är tacksam över.

Skriv "tacksamhetsdagbok"
Avsluta dagen med med att skriva ner en eller ett par saker som du känt tacksamhet för under den gångna dagen. 
Detta kan vara allt från t ex solstrålar som värmde, en fågel som visade sig, vänligt bemötande i en affär till tacksamheten för någon som står dig nära, livet m m.
Stanna upp en liten stund och andas in känslan som infinner sig.
Vad upplever du?

Fokus flyttas från det negativa till det positiva. De som regelbundet har skrivit i sin "tacksamhetsdagbok" upplever ofta en större känsla av tacksamhet efter att ha skrivit i denna en tid.
Copyright © 2015 Ny Insikt, Christel Lilja AB, All rights reserved.

Kontakt
Ny Insikt, Christel Lilja AB
christel.lilja@nyinsikt.com  |  0706 - 500 855  |  www.nyinsikt.com
Uppdatera dina uppgifter eller Avsluta din prenumeration 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ny Insikt, Christel Lilja · Box 2021 · 220 02 Lund · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp