Copy

Nyhetsbrev från Ny Insikt. Förlåt ... så att du blir fri

Ser du inga bilder. Klicka här. Visa i din webbläsare

Förlåt ... så att du blir fri 
 

Att förlåta handlar om att själv bli fri
Många tror att förlåtelse handlar om att blidka den andra personen - men det är precis tvärtom. Det är man själv som är vinnaren när man förlåter. När man i hjärtat har förlåtit - blir det så mycket lättare att gå vidare framåt och lämna det gamla bakom sig. Det upptar inte längre hela ens fokus och äter därmed inte längre av ens kraft och energi. 

Jag var helt inställd på att i nyhetsbrevet inför sommaren få bidra med tips och tankar kring sommarledigheten. Trots att jag har en skattkista att ösa ur när det gäller just detta … kom inga ord. Jag har verkligen försökt - men inte lyckats få ihop någon text kring detta. Det som istället pockade på och ville bli skrivet om är - tankar och reflektioner kring förlåtelse och sorg. Vilket också har haft stort fokus i många av vårens klientsamtal.
 

Processen att sörja och att bearbeta sorg är individuell
Ens upplevelser och känslor finns bara i ens egna kropp och ingen annan vet hur just man själv känner det. Det är inte tiden i sig som läker sorgen och förlusten utan det är vad man gör under tiden. 

Jag har fått förtroendet att följa många personer genom processen att bearbeta sina sorger och förluster … för att nå fram till försoning och förlåtelse. Det är lika fantastiskt varje gång. Varje persons resa är unik. I början av samtalen brukar det komma ord som ”nu går det inte längre” eller ”jag kan inte ha det så här längre”. Och sen i slutet av processen kommer det ord som … ”Nu ser jag annorlunda på min situation … det trodde jag inte …”. Så här sa en klient….

 

"Sorgebearbetningen har varit en väldigt viktig resa ...
... för mig. Christel fick mig att förstå och ta till mig saker på ett helt nytt sätt, detta genom otrolig vägledning och ödmjukhet. Hemövningarna var konkreta och tydliga vilket hjälpte mig att skifta fokus. Jag har nu förstått att allt kommer inifrån. Att lycka kommer inifrån. Och att läka tar tid. Jag har fått en stor respekt för mitt inre och är för första gången hoppfull om nuet och en ljusare morgondag, och att det som hänt inte styr mig längre. Tack.”
 


 

Mina upplevelser av sorgbearbetning
Tacksam för min egen personliga resa med sorgbearbetningen och tacksam för att jag får bidra med handledning och coaching i denna så livgivande process. Så att även andra får uppleva den lätthet och frihet som finns bakom sorgen ... när man väl har bearbetat den. 

Jag har skrivit ett blogginlägg om mina egna personliga upplevelser av sorgbearbetningen. Klicka här för att läsa

Hur gör du för att lämna "saker" bakom dig? Hur hittar du till försoning och förlåtelse?

Läs mer om Sorgbearbetning

Aktuellt hos Ny Insikt

Mer info finns längre ner i brevet. Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till andra som du tror skulle vilja få det.


Önskar dig en underbar sommar!
Njut lite varje dag. Välj närvaro varje dag. I allt du gör. Stanna upp. Andas. Se vad du upptäcker. Jag kommer under sommaren att lägga ut lite inlägg om tips och saker som ger mig både inspiration & reflektion och avkoppling & vila. Så håll utkik på bloggen.

Stor varm kram / Christel
Kontakta mig gärna! Jag ser fram emot att höra ifrån dig
Närvarande föräldraskap

5 träffar online - start 9 september
Närvarande föräldraskap. Så enkla ord att förstå och ändå svårt att leva upp till.

Detta är ingen vanlig föräldrautbildning. För dig som förälder till barn i åldern 3-11 år. Du får verktyg som hjälper dig till ett mer medkännande och närvarande föräldraskap. Tillsammans med andra föräldrar får du utforska ditt förhållningssätt i ditt föräldraskap. 

Läs mer
Anmälan och frågor
Mindful Yoga i Lund eller Online - Start 22 september

Du får
  • 8 träffar på plats på Hälsans Hus eller Online
  • konkreta verktyg/övningar att använda i vardagen
  • hemuppgifter efter varje träff ... om du vill
  • fritt välja mellan två tider/pass 
  • uppleva kraften och energin som skapas när vi yogar och mediterar tillsammans
Läs mer
Anmälan och frågor
Retreat på Österlen
2-4 oktober / Fullbokat

Mindfulness, Yin Yoga, Vandring och delvis i tystnad.

Läs mer
Retreat på Österlen - 13-15 november

Mjuka yinyogaövningar, mindfulness- och meditationsövningar samt vandring. Delar av retreatet är i tystnad och du får utrymme för reflektion och återhämtning. Nya tankar och nya perspektiv. Att dessutom tillbringa helgen på underbara Farmors Lycka förstärker upplevelsen ytterligare.
Varmt välkommen!

Läs mer 
Anmälan och frågor
Sommartips
Under sommaren kommer tips på Bloggen om saker jag väljer in och som ger mig både inspiration & reflektion och vila & återhämtning.

Kanske finns där något som även passar för dig.

Tills att vi ses och hörs igen ... fånga stunden och ögonblicket. Andas. Invänta nästa ögonblick. Se vad som händer. Vad vill du nu? Vad känner du för? Just nu...
Lyssna nu
Copyright © 2020 Ny Insikt AB, Christel Lilja. All rights reserved.

Kontakt
Ny Insikt AB, Christel Lilja 
christel.lilja@nyinsikt.com  |  0706 - 500 855  |  www.nyinsikt.com
Uppdatera dina uppgifter eller Avsluta din prenumeration 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ny Insikt, Christel Lilja · Box 2021 · 220 02 Lund · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp