Copy

Nyhetsbrev april 2022

Om vårens viktiga händelser

Hej medlem i Skapande Broderi Stockholm!

Vi är ca hundra medlemmar och av dem träffas ungefär ett trettiotal varje tisdag mellan klockan 13 och 15 på Etnografiska museet för att tillsammans brodera på aktuella tema. Vid träffarna informeras om vad som är på gång och planer framåt. Trots att samma information publiceras på föreningens hemsida och på Facebook, vet vi, att den inte når alla. Därför börjar vi nu med ett månadsbrev. Hemsidan och Facebook är fortfarande våra primära informationskanaler så nyhetsbrevet ersätter inte, men kompletterar. Hör gärna av dig om du har synpunkter på vilken information du önskar.

Broderiträffar
Den första broderiuppgiften på Etnografiska muséet var Föremåls själ och själens föremål. Information om uppgiften publicerades på Facebook och på hemsidan.

Nästa uppgift på Etnografiska museet heter Allt hänger samman. Inlämning i september, utställning i oktober till november. Hoppas du deltar med ett broderi på den.

Vid broderiträffarna har vi startat vad vi kallar Visa och berätta, efter förslag från Lena Möre. De som vill tar med sig ett broderi eller något annat textilt och visa. Det blev direkt ett uppskattat inslag och vi har redan fått se avancerade vandringsbroderier, glittrig quilt och robusta sypåsar.

Ny styrelse
Sedan årsmötet i mars 2022 har föreningen en ny styrelse. Ny ordförande, en omvald ledamot och övriga helt nya. Styrelsen behöver många engagerade medlemmar, som kan ta på sig uppgifter och ingå i arbetsgrupper. Om du fotograferar, hör genast av dig. 

Utställningar under planering
Föremåls själ och själens föremål öppnar under maj månad och visas över sommaren. Datum ännu inte bestämt. Anmälan skulle vara inne den 5 april och inlämning är den 12 april. Det är 27 verk anmälda. Hör av dig snarast om du missat anmälan.

Broderiåret 2022 är i gång med full fart och i år fyller föreningen tio år. Det är värt att uppmärksammas och därför planeras en jubileumsutställning på Nacka konsthall i sommar. Det ser ut att bli en fin och intressant utställning som visar föreningens bredd och konstnärliga utveckling. Var med! Anmäl dina tre bästa verk av de du gjort i samarbeten med muséer i Stockholm. 

Till slut blev det ändå klart att det blir en utställning på Tekniska i vår, trots att vi nästan hade gett upp hoppet. Muséet vill ställa ut broderierna på temat Hyper Human, om artificiell intelligens (AI). Allt gick plötsligt väldigt fort. Den 5 april kallades vi till möte på muséet. De hade planerat för hägning och ville ha våra verk genast. Vi behöver ju lite planeringstid så inlämningsdagen blir den 19 april. Anmäl dig redan den 12 april om du ännu inte redan gjort det. Vanligt mail går bra. Det ska innehålla medlemsnummer, namn, verkets titel och helst även storlek. Gärna foto. 
Vi jobbar på att hinna

Datum att komma ihåg:

Den 12 april lämnar vi in ”våra själars föremål” och glöm inte att senast samma dag skicka in anmälan till föreningens jubileumsutställning samt anmälan till AI-utställningen. 

Den 19 april mellan klockan 11 och 12 är det inlämning av broderierna vi gjorde till Tekniska museets utställning Hyper Human, om artificiell intelligens (AI).

Den 18 juni. Jubileumsutställningen öppnar och pågår över sommaren.

 

Länkar:

Allt hänger samman: https://www.skapandebroderi.se/2022/04/06/allt-hanger-samman-broderiuppgift-2/

Jubileumsutställning: https://www.skapandebroderi.se/2022/03/21/visa-dina-tre-basta/

Anmälan till Tekniska Museet: mail till info@skapandebroderi.se


Väl mött på Etnografiska. Ta gärna med något till ”Visa och berätta”.

Styrelsen för Skapande Broderi Stockholm

 

Read More
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2022 Skapande Broderi Stockholm, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Skapande Broderi Stockholm · Styrelsen för Skapande Broderi · Stockholm, - - · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp