Copy

Nyhetsbrev maj 2022

Om sommarens utställningar

Hej medlem i Skapande Broderi Stockholm!

Här kommer föreningens andra nyhetsbrev. Vårt första brev togs emot positivt. Det öppnades av ca 85% av medlemmarna och vi fick flera tackbrev. Vi är glada för det fina mottagandet. 

Föreningen visar 3 utställningar under sommaren; på Etnografiska muséet, på Tekniska muséet och på Nacka konsthall. Vi har redan lämnat verken till AI-utställningen på Tekniska och till Själens föremål och föremålets själ på Etnografiska. Vernissage blir den 25 maj kl 17 för AI-utställningen och den 1 juni för Själens föremål och föremålets själ. Det blir på sen eftermiddag. Tiden publiceras på hemsidan så snart vi vet. 

Den tredje utställningen är den på Nacka konsthall.

10 år med föreningen
Detta år är ett jubileumsår. Föreningen som startade 2012 firar 10 år. Vi visar en jubileumsutställning på Nacka konsthall med vernissage den 18 juni med verk från alla våra våra muséesamarbeten. Utställningen kallas Tusen nålar - broderier som känns. 10 år med Skapande Broderi Stockholm.

Vi vill också berätta att föreningens allra första utställning visades hos konstföreningen Lyktan i Skogås. När vi fick en inbjudan att åter ställa ut där tackade vi naturligtvis ja. Den utställningen kommer att öppna den 3 december. Urval och inriktning återkommer vi till i höst. 

Föreningens bildarkiv
I samband med planeringen av Nacka-utställningen har vi gjort en genomgång av föreningens bildarkiv. Broderiet som illustrerar detta månadsbrev är från utställningen ”Postal Art”. Tyvärr har vi inte någon uppgift om vem som broderat. Känner du igen bilden? Maila då brodösens namn till info@skapandebroderi.se 

 

Broderiträffar
Broderiträffarna fortsätter på Etnografiska muséet. Den aktuella uppgift Allt hänger samman lämnas in i september och ställs ut under hösten.
Terminens sista träff blir den 7 juni. Sedan startar vi igen den 6 september

Visa och berätta, blev ett trevligt inslag på träffarna. Fortsätt att ta med något att visa. Inga regler, inget schema, bara glädje och inspiration.
 

Datum att komma ihåg

Den 25 maj klockan 17 öppnar utställningen Broderier på temat Hyper Human, om artificiell intelligens (AI). 

Den 1 juni, sen eftermiddag öppnas utställningen Själens föremål och flremålets själ på Etnografiska muséet.

Den 7 juni terminens sista broderiträff på Etnografiska muséet. 

Den 18 juni öppnar Jubileumsutställningen, Tusen nålar - broderier som känn på Nacka konsthall i Sickla och pågår över sommaren.

Länkar
För aktuell information om vad som händer i föreningen, se hemsidan: https://www.skapandebroderi.se

Läs om aktuell broderiuppgift Allt hänger samman https://www.skapandebroderi.se/2022/04/06/allt-hanger-samman-broderiuppgift-2/

E-post till föreningen: info@skapandebroderi.se


Väl mött på Etnografiska på tisdagar kl 12 -15.
Ta gärna med något till ”Visa och berätta”.

 

Styrelsen för Skapande Broderi Stockholm

 

Read More
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2022 Skapande Broderi Stockholm, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Skapande Broderi Stockholm · Styrelsen för Skapande Broderi · Stockholm, - - · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp