Copy
Nieuwsbrief | Extra editie

Dankbaar terugblikken

In Museum Panorama Mesdag blikken we dankbaar terug op een bijzonder jubileumjaar met nagenoeg 34.000 bezoekers. Ondanks de uitdagingen rondom de pandemie en een sluiting van ruim zes maanden wisten we met een aangepast en betekenisvol programma het publiek blijvend te verwonderen en te verrassen. Zonder de genereuze steun van het Rijk, de gemeente Den Haag, vele fondsen, partners en particulieren was dit niet mogelijk geweest. 

We zijn ontzettend dankbaar voor de genereuze steun die het museum het afgelopen jaar heeft ontvangen van het Rijk, gemeente Den Haag, diverse fondsen, partners en particulieren. Dankzij deze steun, het maken van scherpe keuzes en het innovatief schakelen met een veerkrachtig bestuur en team, zijn we de afgelopen anderhalf jaar doorgekomen. Er is vertrouwen in de toekomst, maar in deze onzekere coronamaatschappij zijn de zorgen nog niet voorbij. Wij blijven pragmatisch opereren en bekijken binnen die mogelijkheden wat we kunnen doen.
Terugblik 2021
Het was een bijzonder jubileum jaar met pieken en dalen, in een anderhalvemetersamenleving, een jaar van flexibiliteit en veerkracht, van samenwerkingen en creatie ondanks en soms juist door de omstandigheden. Een jaar waarin we ons gesteund voelden door jullie bij al het moois wat we deden. En bijzonder was het, met onder andere:
Verwonder en bewonder
We blijven als museum verwonderen en verrassen, nu anders en online. Echter gaat er niets boven de zintuigelijke live ervaring, die nu wegvalt. In dat kader vraagt het museum graag aandacht voor de hedendaagse makers in het algemeen en kunstenaar Siebe Swart in het bijzonder. 
Met het sluiten van musea en galeries valt voor Swart en vele ander hedendaagse makers, nu hun werk niet meer te zien is, de aandacht voor hun werk en daarmee hun inkomen grotendeels weg. Om Siebe Swart te steunen de volgende oproep: bewonder zijn werk in zijn mooie met zorg in eigen beheer uitgebrachte publicatie. In de publicatie met bijzondere uitklapbladen beleef je eveneens de verstilling van zijn panoramische landschappen. Met de aankoop van zijn publicatie steun je de kunstenaar. Verkrijgbaar via de webshop

Open Call Panoramafotografie

Bij de fototentoonstelling Time & Tide van Siebe Swart organiseert het museum een open call met als thema panoramafotografie. Fotografen, amateur of professioneel, worden opgeroepen een zwart-wit panoramabeeld te maken van zeegezichten of andere waterlandschappen. De inzendingen worden door een vakjury beoordeeld, waaronder kunstenaar Siebe Swart. De winnende foto's worden vanaf eind januari op groot formaat tentoongesteld in het museum. Deelnemers kunnen panoramafoto's tot 23 januari 2022 inzenden via de link.
Goede dagen en fijne jaarwisseling
Voor nu dank ik ieder hartelijk voor al het goede wat we mede door jullie konden brengen en wens ik je, namens bestuur en team hele fijne dagen en alle goeds voor 2022 voor jullie en je dierbaren. We hopen je in 2022 weer te mogen verwelkomen in ons bijzondere Museum Panorama Mesdag.
 
Minke Schat
Directeur 

Geef en beleef

Wil je het museum steunen?

Je steun is van enorme meerwaarde en draagt bij tot de instandhouding van het museum en het erfgoed van Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten. Donaties, klein of groot, zijn bijzonder welkom, in deze crisistijd specifiek of voor Museum Panorama Mesdag in het algemeen.  

Wij zijn je erg dankbaar. Alle donaties komen ten goede aan het behoud en onderhoud van het museum, de collectie en museale activiteiten. Ook met je aankopen in de webshop steun je het museum.
 
Het museum kreeg het afgelopen jaar steun van de Rijksoverheid, de gemeente Den Haag die het museum met ruim een half miljoen euro steunde, de heer Laurens de Lavieter (in dankbare herinnering), het Mondriaan Fonds, Kickstart Cultuurfonds, het Nationaal Restauratiefonds, Stichting Vrienden van Mesdag, Prins Bernhard Cultuurfonds, Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst 1900, Stichting Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds, Gifted Art, BankGiro Loterij Fonds, VSB Fonds, Gravin van Bylandtstichting, Fonds 1818, Staatsbosbeheer en Stichting Stokroos. Daarnaast kon de organisatie worden versterkt dankzij bijzondere partnerschappen met Studio Dumbar met wie een vernieuwde visuele identiteit werd ontwikkeld, met Fabrique die de nieuwe visuele identiteit digitaal vertaalde en met Venéco als ICT-partner.
Doneer
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram
YouTube
Museum Panorama Mesdag
Zeestraat 65
2518 AA Den Haag
info@panorama-mesdag.nl

Openingstijden 
Van dinsdag tot en met zondag
10.00 – 17.00 uur
Copyright © 2021 | Museum Panorama Mesdag |
Alle rechten voorbehouden.


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder hebt aangegeven deze te willen ontvangen.

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren beheren of je hier afmelden.