Copy
MEI 2021                           
140 JAAR Museum Panorama Mesdag Jubileumjaar geopend
Op vrijdag 16 april 2021 is het jubileumjaar van Museum Panorama Mesdag online van start gegaan. Directeur Minke Schat opende de bijeenkomst, waarna Suzanne Veldink, hoofd museale zaken, een introductie op de tentoonstelling De Schilders van het Panorama gaf. Ook Laura Prins, Evelien de Visser, Titia van Lier en Boudewien Goslings vertelden over de schilders die meewerkten aan het panorama. Na een intermezzo verzorgd door theatermaker Regine Hilhorst, presenteerde kunstenaar Sara Vrugt haar grootse kunstproject 100.000 bomen en een bos van draad. 
Binnenkort te zien: De Schilders van het Panorama
De tentoonstelling De schilders van het Panorama van Scheveningen vertelt het verhaal van de totstandkoming van het Panorama van ScheveningenDe Schilders van het Panorama van Scheveningen is te zien vanaf de heropening van de musea, naar verwachting woensdag 26 mei.
Bekijk de trailer
Documentaire 100.000 bomen en een bos van draad
Van eerste tot laatste steek
In deze documentaire neemt kunstenaar Sara Vrugt je mee door het project 100.000 bomen en een bos van draad. Het kunstwerk 100.000 bomen en een bos van draad is te zien vanaf de heropening van de musea, naar verwachting woensdag 26 mei.
Bekijk de documentaire

Schatten uit het depot

Deel 4 uit de reeks: Ezeltje rijden
In de reeks ‘Schatten uit het depot’ worden collectiestukken van Museum Panorama Mesdag in de spotlights gezet.
Rond 1870 was een uitje naar het Scheveningse strand voor steeds meer mensen mogelijk. Voor de kinderen van de badgasten was ezeltje rijden op het strand een populaire activiteit.

Op dit werk zien we de standplaats van de ezels. Mesdag legde dezelfde activiteit ook vast op zijn Panorama: één van de weinige keren dat hij de Scheveningse badcultuur en het bijbehorende toerisme in beeld bracht. 
 
Beeld: Hendrik Willem Mesdag, Ezeltje rijden, Olieverf op paneel, 38,2 x 49,5 cm, Gesigneerd, linksonder: HW Mesdag, Museum Panorama Mesdag, 104
Naar het schilderij
Art Rocks finale 8 mei te zien op NPO3
Hoe klinkt een Mesdag? Rubenson, de winnaar van halve finaleronde in Museum Panorama Mesdag is een van de acht finalisten. Vanuit Paradiso strijdt hij om de titel van Art Rocks. De finale wordt op 8 mei a.s. door BNNVARA uitgezonden. Kijk vanaf 23:00 mee op NPO 3.
Finale in Paradiso
Online lezing: Panorama van Scheveningen: the making of…
In samenwerking met de Vrije Academie vertelt Suzanne Veldink, hoofd museale zaken, het verhaal van de totstandkoming van het Panorama; van eerste idee tot het uiteindelijke werk.

Hoe bracht Mesdag deze immense klus onder grote tijdsdruk tot een goed einde? 
 
Datum: Woensdag 19 mei van 13:00-14:00 uur
Inschrijven voor de lezing
Even voorstellen: Alice van Huijzen
Alice is al jaren onderdeel is van de “Panoramafamilie”. Al 13 jaar is zij publieksbegeleider en sinds zes jaar ook medewerker in het museumarchief. Over de jaren is haar passie voor de collectie, het museum en de mensen alleen maar gegroeid. 
Alice aan het woord
Welkom terug in de museumwinkel
De museumwinkel is weer open! Er is volop keus voor jong en oud, zowel op locatie als online. Van stijlvolle vazen tot design decoratieborden en spannende kinderkunstboeken. Maar ook Mesdag-artikelen als puzzels, noteblocks en kunstkaarten liggen voor je klaar.
 
Met je aankopen steun je het museum!
Bekijk de online collectie
Heropening Museum Panorama Mesdag
Conform openingsplan van de overheid hoopt Museum Panorama Mesdag je vanaf 26 mei weer te mogen ontvangen in het museum. Houd voor de laatste ontwikkeling de website in de gaten. We zien er naar uit! 
Plan je bezoek
Steun met een jubileumbijdrage
Donaties, klein of groot, zijn bijzonder welkom, vooral in het jubileumjaar!

Alle donaties komen ten goede aan het behoud en onderhoud van het museum, de collectie en museale activiteiten.
 
Wij zijn je zeer dankbaar!
Doneer
Twitter
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Contact
Museum Panorama Mesdag
Zeestraat 65
2518 AA Den Haag

info@panorama-mesdag.nl

Openingstijden 
Geopend dinsdag tot en met zondag van
10.00 – 17.00 uur

 
Copyright © 2021 - Museum Panorama Mesdag,
Alle rechten voorbehouden.

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder hebt aangegeven deze te willen ontvangen.

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt? Je kunt je voorkeuren beheren of je afmelden voor het ontvangen van deze nieuwsbrief.