Copy
APRIL 2022
NATIONALE MUSEUMWEEK | 4 - 10 APRIL

Op maandag 4 april startte de Nationale Museumweek en kreeg Museum Panorama Mesdag bezoek van Omroep WNL. Met de Museumweek vragen ruim 450 Nederlandse musea aandacht voor herstel en bieden ze ook bijzondere activiteiten. Deze zijn allemaal te vinden via de website Museum.nl.

In Museum Panorama Mesdag staan deze week dagelijks gidsen klaar om toelichting en uitleg te geven over Mesdags wereldberoemde Panorama. Kom je verwonderen.

Open je wereld!
ONEINDIG BOEIEND
 

Mesdags Panorama & collectie. Sinds 1881 oneindig boeiend voor iedereen.

Met een nieuwe boodschap en video brengen we ons museumverhaal goed in beeld.

Museum Panorama Mesdag is een icoon in Den Haag, met het Panorama van Scheveningen als absoluut hoogtepunt. Het museum verwondert met het grootste schilderij van Nederland en een indrukwekkende collectie met persoonlijke werken van het echtpaar Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten. Ook verrast het museum met tentoonstellingen die heden en verleden verbinden. Museum Panorama Mesdag is oneindig boeiend voor iedereen. 
NU TE ZIEN
Tot en met 28.08.22: Panoramafoto’s van Siebe Swart
Stormvloed, invallende duisternis of opkomende zon, mist en nevel: voor fotograaf Siebe Swart (1957) zijn dit dé ideale weersomstandigheden voor het maken van zijn panoramafoto’s. 
 
Tot en met 28.08.22: Mesdag & De Natuur ‘De natuur te leeren kennen’.
Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) was een groot natuurliefhebber. Zijn natuurbeleving en de wens om zijn liefde voor de schoonheid van het landschap en de zee over te brengen op het grote publiek worden uitgelicht in de tentoonstelling Mesdag & De Natuur.

EREPLEK VOOR BUITENATELIER MESDAG

Op maandag 4 april onthulde burgemeester Jan van Zanen in het bijzijn van museumdirecteur Minke Schat een plaquette ter ere van het buitenatelier van Hendrik Willem Mesdag op de top van het Doornduin.
Het echtpaar Mesdag – Van Houten liet rond 1886 op het Doornduin een houten buitenatelier bouwen om zo hun natuuronderwerpen goed te kunnen bestuderen. Zij werkten graag in de Scheveningse duinen.
Lees meer
NIEUWE FAMILIETOUR
 

Pak een eigen verrekijker en zoom in op de kleinste details. Luister naar de verhalen van Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten en ontdek wat er te zien is en hoe het Panorama is geschilderd. 

Met de nieuwe familie-audiotour ontdek je samen spelenderwijs het Panorama. De familie-audiotour is voor alle leeftijden en gratis verkrijgbaar in combinatie met een geldig entreeticket.

Boek ticket(s)
EXTRA OPENINGSTIJDEN
 

Het museum is de komende tijd op feestdagen en tijdens schoolvakanties extra geopend op de maandag:

  • Open op maandag 18 april (Tweede Paasdag)
  • Open op maandag 2 mei (meivakantie)
  • Open op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag)
  • Open op alle maandagen in de zomervakantie: maandag 18 juli t/m maandag 29 augustus
  • Open op maandag 26 december (Tweede Kerstdag)

Kijk voor een overzicht van de actuele openingstijden op de website.

PROGRAMMA MEIVAKANTIE

In de meivakantie zijn er weer leuke activiteiten in het museum. Kom langs en maak kunst in het Open Atelier, doe samen de familietour, maak de speurtocht of sluit je aan bij een gratis rondleiding.

  • Open Atelier: 30 april en 7 mei 13-16 uur
  • Gratis rondleiding: 4, 5, 6 mei 11 uur en 14 uur
  • Familie-audiotour: dagelijks, vrij verkrijgbaar bij de balie
  • Speurtocht: dagelijks, vrij verkrijgbaar bij de balie

Kijk voor de meest actuele informatie, data en tijden op de website.

ONTDEK DE WEBSHOP

Ben je op zoek naar een leuk kinderboek, inspiratie voor in huis of een bijzonder Mesdag-cadeau? Ontdek ons aanbod in de webshop!

In de shop vind je verschillende Mesdag-producten uit de collectie en van het kunstenaarsechtpaar Mesdag en Van Houten. Van kunstkaarten tot magneten, van kunstboeken tot familiespellen. Je cadeau, groot of klein, wordt met veel zorg ingepakt. Met je aankoop steun je het behoud van Museum Panorama Mesdag. 

Bestel hier
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram
YouTube
Museum Panorama Mesdag
Zeestraat 65
2518 AA Den Haag
info@panorama-mesdag.nl

Geopend van di - zon, 10:00 - 17:00 uur
Kijk hier voor actuele openingstijden

 
Copyright © 2022 | Museum Panorama Mesdag |
Alle rechten voorbehouden.


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder hebt aangegeven deze te willen ontvangen.

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren beheren of je hier afmelden.