Copy
DECEMBER 2021
Een veilig en verantwoord bezoek aan het museum
Gelukkig kunnen we ondanks de corona-uitdagingen het publiek nog steeds verwelkomen in het museum! Wel vinden we het belangrijk dat je bezoek aan Museum Panorama Mesdag veilig en soepel verloopt. Daarom houden we ons aan het Museumprotocol. Het kan zijn dat je bezoek daarom anders verloopt dan je eerder gewend was. Vanaf heden gelden bij ons de volgende coronaregels.
Coronaregels
Luistertip! Siebe Swart bij Kunststof op NPO Radio 1
Op donderdag 2 december is fotograaf Siebe Swart te gast in het programma Kunststof op Radio 1 om te vertellen over zijn boek:
Time & Tide wait for no man

Start: 19.30 uur
Luister hier of Luister terug
NU TE ZIEN
Tot en met 27.02.2022
‘Aan de kust zie je de mooiste zee. Daar heb ik ook mijn panorama gemaakt. Dat beschouw ik als mijn belangrijkste werk; omdat ’t zoo’n groote impressie geeft van de natuur’, aldus Hendrik Willem Mesdag. Zijn liefde voor de natuur wordt uitgelicht in de tentoonstelling Mesdag & De Natuur.
Tot en met 27.02.2022
Stormvloed, invallende duisternis of opkomende zon; ze komen allemaal tot leven in de panoramafoto’s van Siebe Swart. Deze indrukwekkende reeks zwart-wit beelden van de Nederlandse kust wordt voor het eerst getoond in Museum Panorama Mesdag in de tentoonstelling Time & Tide
Reserveer ticket(s)
VERWACHT
Suze Robertson: Toegewijd. Eigenzinnig. Modern.
Vanaf 03.04.22

Op 17 december 1855 werd Suze Robertson geboren in Den Haag, in een gezin waarin professioneel tekenen en schilderen niet vanzelfsprekend was. Hoe zij kon uitgroeien tot een van de meest gewaardeerde en moderne kunstenaars van haar tijd, kun je vanaf zondag 3 april 2022 beleven op de tentoonstelling: Suze Robertson: Toegewijd. Eigenzinnig. Modern in Museum Panorama Mesdag.

Foto: Suze Robertson, schilderes en tekenares, Vermeulen, C.J.L., datering ca 1900, Haags gemeentearchief
 
Lees meer
Schatgraven in de collectie

Onderzoeker Boudewien Goslings en collectiebeheerder Jildou Zandstra zijn aan het schatgraven in de collectie.

Naast het Panorama van Scheveningen beheert het museum een collectie werken op papier van Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten: 16 schetsboeken, waaronder het boekje waarin Mesdag ontwerptekeningen maakte voor zijn Panorama, en ruim 1000 losbladige aquarellen en potloodtekeningen. Deze collectie is uniek in de wereld, maar heeft de afgelopen jaren een verborgen leven geleid in ons kunstdepot.

Verborgen stukken onthuld
Kerstvakantie in Museum Panorama Mesdag
 
Tijdens de kerstvakantie zijn er voor families verschillende activiteiten in het museum. Doe de gratis kinderspeurtocht en noteer in je agenda:
Gitte Spee leest voor en signeert!
 
Op woensdagmiddag 29 december en 5 januari is Gitte Spee in het museum aanwezig om voor te lezen uit haar boek Aap & Mol in Museum Panorama Mesdag. Bij aankoop van dit Gouden Boekje voorziet Gitte de binnenflap van een mooie handtekening of misschien wel een tekening zelf!

TIP: Beleef nu het toverstrand van Aap & Mol ook in het Engels en Duits!
Bestel Aap & Mol
Den Haag pakt je in!
Woon je in de buurt? Koop je decembercadeaus lokaal! In de museumwinkel vind je voor elke leeftijd en elk budget de leukste feestgeschenken. Van vrolijke familiecadeaus, kinderknuffels en Mesdag-geschenken tot feestelijke hangers van zeedieren. Alles wordt met liefde ingepakt. Door je aankopen in onze winkel te doen, steun je de buurtwinkel én het museum.
De winkel is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 – 17:00 uur.
Vrij toegankelijk na coronacheck.
De leukste cadeautips voor een gezellige feestmaand
Naar webshop
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram
YouTube
Museum Panorama Mesdag
Zeestraat 65
2518 AA Den Haag
info@panorama-mesdag.nl

Openingstijden 
Van dinsdag tot en met zondag
10.00 – 17.00 uur
Copyright © 2021 | Museum Panorama Mesdag |
Alle rechten voorbehouden.


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder hebt aangegeven deze te willen ontvangen.

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren beheren of je hier afmelden.