Copy

Vooruitblik 2023 

Een blik vooruit op de tentoonstellingen van dit jaar, kom met de hele familie langs op de Grote Aap en Mol Dag of luister naar gastconservator Suzanne Veldink over Suze Robertson.

Het laatste nieuws 
Beeld: Hans Peter van Velthoven

Mesdag op het toneel  

Woelige Branding  

Een eenzaam schip op onrustig vaarwater, gestrand te midden van al het tumult. Deze metafoor voor Nederland koos cabaretier Claudia de Breij als thema in haar oudejaarsconference. Passend is het werk Woelige Branding van Hendrik Willem Mesdag, dat met de hand is nageschilderd door decorontwerper Bas Peeperkorn en diende als decor van de voorstelling. 

Vooruitblik  

Na dit woelige jaar kijken we graag vooruit. In deze nieuwsbrief het programma in 2023. Museum Panorama Mesdag wenst je een voorspoedig, inspirerend en mooi jaar toe!

Lees meer
Te zien  | Tentoonstellingen

Suze Robertson. Toegewijd. Eigenzinnig. Modern. 

T/m 05.03.23

De uitzonderlijke kunstenaar die met haar werk de harten stal van menig bezoeker in 2022: Suze Robertson. Haar eigenzinnige werkwijze en bijzondere kunst maakten haar tot een radicale vernieuwer. Deze tentoonstelling is nog twee maanden te zien, dus grijp je kans en boek tickets

Beeld: Suze Robertson, Meisje in Ruste/ Slapend meisje, circa 1893-1894, particuliere collectie.

Hoogtepunten uit de collectie
T/m 05.03.23

Nieuwsgierig naar de nieuwe aanwinst van Mesdag-van Houten of naar niet eerder tentoongestelde schetsen van Mesdag? Bekijk het in de uitzonderlijke presentatie Hoogtepunten uit de Collectie.

Zie met eigen ogen waarom het kleurgebruik van Mesdag-van Houten exceptioneel was of verwonder je over Mesdags talent, al zichtbaar in zijn jeugdtekeningen.

Beeld: Sientje Mesdag-van Houten, Schaapskooi bij ondergaande zon, ca. 1880, Museum Panorama Mesdag. 

Ulrike Heydenreich – Verlangen naar de verte  
01.04.23 – 03.09.23 

Een unieke overzichtstentoonstelling van hedendaagse kunstenaar Ulrike Heydenreich (1975). Heydenreich heeft een fascinatie voor panoramische berglandschappen. Ze vangt de vergezichten in tekeningen en objecten, in collages of met vouwtechnieken, soms met allemaal tegelijk. Hierbij wisselt zij telkens tussen de verschillende dimensies. Een verrassende tentoonstelling die je met nieuwe ogen doet kijken.  

Beeld: Ulrike Heydenreich, Fundstück 19, 2022, Historisches Panorama (Panorama vom Pizzo Centrale), gefaltet. 

Collectie terug in de Mesdag Zalen  
Vanaf 01.04.23  

Vanaf het voorjaar is een selectie werken uit de collectie van Museum Panorama Mesdag weer te zien in de Mesdag Zalen. In deze vernieuwde opstelling wordt de bezoeker langs monumentale werken geleid in aanloop naar Mesdags meesterwerk: het Panorama van Scheveningen.  

Beeld: Hendrik Willem Mesdag, Avondrood, 1911, Museum Panorama Mesdag.

Te doen | Activiteiten 
Zaterdag 28 januari | 4-11 jaar 

Grote Aap en Mol Dag 

In het kader van de Nationale Voorleesdagen staat zaterdag 28 januari volledig in het teken van de vrienden Aap en Mol en hun nieuwe avontuur in Museum Panorama Mesdag. Burgemeester Jan van Zanen komt voorlezen, te midden van de schilderijen! Of wil je tekenles van illustrator Gitte Spee? Een feestelijke dag met een bomvol programma: kom tekenen, luisteren of spelen en ontdek samen met Aap en Mol het museum.

Naar het programma
Publiek bij het werk Aardappelen schillen van Suze Robertson. 
Conservator aan het woord
16 februari om 14:00 

Waarom werkte Robertson met bladgoud? Wat is er bijzonder aan haar gebruik van primaire kleuren? 

In deze lezing neemt gastconservator Suzanne Veldink je mee in het werk en leven van Suze Robertson. Er gingen jaren van onderzoek aan de tentoonstelling vooraf, waarin nieuwe ontdekkingen werden gedaan zoals Robertsons gebruik van de fotocamera. Aansluitend aan de lezing volgt een bezoek aan de tentoonstelling. 

Bestel tickets

Meer nieuws 

 
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Website
YouTube
Museum Panorama Mesdag
Zeestraat 65
2518 AA Den Haag
info@panorama-mesdag.nl

Geopend van di - zon, 10:00 - 17:00 uur
Kijk hier voor actuele openingstijden
 
 
Copyright © 2023 | Museum Panorama Mesdag |
Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder hebt aangegeven deze te willen ontvangen.

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je hier afmelden.