Copy
SEPTEMBER 2022
NIEUWE AANWINST
Schaapskooi bij ondergaande zon

Museum Panorama Mesdag heeft via een particuliere schenking een bijzonder schilderij van Sientje Mesdag-van Houten (1834-1909) verkregen: Schaapskooi bij ondergaande zon (ca. 1880). Het kunstwerk is een prachtig voorbeeld van de grote kleurbeheersing waarmee ze succes had in binnen- en buitenland. Schaapskooi bij ondergaande zon is nu te zien in de nieuwe presentatie Hoogtepunten uit de collectie.

Sientje Mesdag – van Houten (1834-1909), Schaapskooi bij ondergaande zon, ca. 1880, Museum Panorama Mesdag
Lees meer
NU TE ZIEN
Hendrik Willem Mesdag (1831-1915), Zonsondergang met garnalenvissers, Museum Panorama Mesdag 
Sientje Mesdag-van Houten (1834-1909), Duinrand, ca. 1880, Museum Panorama Mesdag 
HOOGTEPUNTEN UIT DE COLLECTIE
01.09.22—05.03.23 

Museum Panorama Mesdag beheert de grootste collectie persoonlijke kunstwerken van het kunstenaarsechtpaar Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) en Sientje Mesdag-van Houten (1834 -1909). In deze tijdelijke presentatie zijn een select aantal topstukken uit de collectie en nog niet eerder getoonde werken op papier te zien. 
Dit is een van Mesdags jeugdtekeningen, hij was toen veertien jaar. Nu te zien in Hoogtepunten uit de collectie.Hendrik Willem Mesdag (1831-1915), Bloemstudie (Dahlia’s), Museum Panorama Mesdag
Lees meer

RESTAURATIE LIJST ‘WOELIGE BRANDING’

De monumentale lijst van het schilderij Woelige Branding, een van de topstukken uit de museumcollectie, is onlangs zorgvuldig nagekeken en gerestaureerd. Het schilderij, dat inclusief lijst maar liefst 228,5 x 190 cm meet, werd in de tentoonstellingszaal behandeld. Het zeegezicht met zijn gouden lijst is een van de blikvangers van de nieuwe presentatie Hoogtepunten uit de collectie.

Restauratie van het werk: Woelige Branding, 1889, Museum Panorama Mesdag, geschilderd door Hendrik Willem Mesdag (1831-1915)

BINNENKORT TE ZIEN

Suze Robertson. Toegewijd. Eigenzinnig. Modern.
24.09.22 – 05.03.23


Vanaf zaterdag 24 september opent Museum Panorama Mesdag een unieke overzichtstentoonstelling over het werk en leven van Suze Robertson (1855–1922).

Suze Robertson werd en wordt gerekend tot de grote kunstenaars van haar tijd. Ze was een radicale vernieuwer: met haar expressieve manier van schilderen en tekenen, gedurfde materiaalkeuze en uitbundige kleurgebruik, tilde ze de Nederlandse kunst begin 20e eeuw naar nieuwe hoogten.

Suze Robertson, Pietje – Lezend meisje, circa 1898, particuliere collectie
Suze Robertson, Meisje met boek / Zittend meisje, ca. 1908, Rijksmuseum Amsterdam
Reserveer nu!
Documentaire en podcast

Gelijktijdig met de tentoonstelling verschijnt de documentaire en podcast Om te maken wat ik zelf verkoos over het werk en leven van Suze Robertson.

Fragment: ‘Hoe menigmaal heeft een kunsthandelaar mij niet gezegd: “Ja, als u wat mooier gezichten maakte, of als u schilderde zooals die en die ….” Maar dan was altijd mijn antwoord: “wilt u ‘t niet hebben? – goed. Anders moet u het maar nemen zooals ik het maak.” 
De documentaire en podcast verschijnen gelijktijdig met de tentoonstelling en zijn vanaf 24 september beschikbaar via de website.
THE MAKING OF SUZE ROBERTSON
In de reeks ‘Suze Robertson achter de schermen’ kom je meer te weten over de totstandkoming van de tentoonstelling Suze Robertson. Toegewijd. Eigenzinnig. Modern.
Kunsthistoricus en Robertsondeskundige Kees van der Geer vertelt over zijn belangrijkste vondsten en Suzanne Veldink, gastconservator, belicht waarom juist Museum Panorama Mesdag deze tentoonstelling organiseert.
Kees en Suzanne aan het woord

PANORAMA PARAPLU

Nu nog even genieten van het heerlijke nazomerweer, maar vandaag is de meteorologische herfst aangebroken.

Met deze fraaie opvouwbare panorama paraplu ben je alvast goed voorbereid op een stevige herfstbui.
Bestel in de webshop
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram
YouTube
Museum Panorama Mesdag
Zeestraat 65
2518 AA Den Haag
info@panorama-mesdag.nl

Geopend van di - zon, 10:00 - 17:00 uur
Kijk hier voor actuele openingstijden

 
Copyright © 2022 | Museum Panorama Mesdag |
Alle rechten voorbehouden.


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder hebt aangegeven deze te willen ontvangen.

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren beheren of je hier afmelden.