Copy
OKTOBER 2019

Aftrap nieuw cultureel seizoen

Op een speciaal ingericht Museumplein trapten de Haagse musea gezamenlijk het nieuwe culturele seizoen af met een doorlopend programma-aanbod en tentoonstellingskalender. Aan de hand van Curator talks, De Grote Museumquiz, diverse workshops en een Topstukkententoonstelling werd weer eens duidelijk gemaakt dat een bezoek aan Den haag ook komend seizoen meer dan de moeite waard is. Panorama Mesdag zette twee presentaties in de etalage: Panorama Hesjtèk en Louis Apol op Nova Zembla.

Panorama Mesdag,
kunst die blijft hangen

Panorama Mesdag participeert in een cultuurcampagne met Haagse cultuurinstellingen: Kunst en cultuur die blijft hangen De komende drie jaar wordt met de campagne het culturele programma van Den Haag gepresenteerd. Panorama Mesdag en Escher in het paleis staan centraal in een van de promovideo’s over kunst waarbij alles draait om ‘Illusie’.

Lees meer
Bijzondere schenking

Panorama Mesdag heeft een bijzondere aanwinst verkregen van een particuliere schenker. Het schilderij Londen: koetsjes in de mist uit 1888 van Pieter de Josselin de Jong (1861-1906) werd onlangs door de heer R. Müller geschonken. Dit schilderij vormde eerder dit jaar een van de hoogtepunten van onze tentoonstelling over deze schilder en krijgt vanaf december een plaats in de vaste collectie .
Lees meer
Panorama Hesjtèk #

Laatste kans!
Nog t/m 6 oktober


De Haagse kunstenaar Hanna de Haan maakte in 2018 een cirkelvormige installatie van 20 grote houtplaten, ruim 2 meter hoog en 1 meter breed, waarin je letterlijk door een denkbeeldige stad aan zee loopt. Voor het eerst is dit kunstwerk te zien voor het publiek bij Panorama Mesdag.
Lees meer

Louis Apol op Nova Zembla
19 okt 2019 - 1 mrt 2020

Een uniek beeldverslag van een ijzige expeditie. In 1880 maakte de Haagse kunstenaar Louis Apol (1850-1936) de reis van zijn leven. Hij maakte deel uit van een wetenschappelijk expeditie naar Nova Zembla en verbleef vier maanden aan boord van de poolschoener Willem Barents. 

Door de ogen van dit ongewoon bemanningslid, ervaart de bezoeker zelf de avontuurlijke expeditie naar Nova Zembla; een unieke inkijk in het leven aan boord van de poolschoener en het werkproces van de kunstenaar.
Lees meer

Meet the artist:
Hanna de Haan

zondag 6 oktober


Ontmoet de Haagse kunstenaar Hanna de Haan. Haar installatie: Panorama Hesjtèk # is drie weken lang te zien in ons museum. ‘Ik creëer iets, en reageer daar weer op, totdat het einde aansluit bij het begin.’ – Hanna de Haan

Lees meer
Twitter
Facebook
Website
Instagram
Contact
Zeestraat 65
2518 AA Den Haag

info@panorama-mesdag.nl

Openingstijden 
Maandag - zaterdag: 10.00 - 17.00
Zon- en feestdagen: 11.00 - 17.00

 
Copyright © 2019 - Panorama Mesdag,
All rights reserved.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder heeft aangegeven deze te willen ontvangen. 

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.