Copy
OKTOBER 2022
Suze Robertson feestelijk open!
Opening Suze Robertson
Precies een eeuw na haar dood, laten we in Museum Panorama Mesdag het grote publiek kennismaken met deze vergeten tijdgenoot van Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten, de oprichters van Museum Panorama Mesdag.  

Bij leven had zij groot succes en werd haar talent zeer gewaardeerd. Ze was een vernieuwer en een wegbereider voor andere vrouwen in de kunst. Maar in de jaren erna verdwijnt op de een of andere manier de belangstelling. Niemand brengt haar werk in kaart, niemand schrijft haar biografie. Langzamerhand raakt ze vergeten.  

Dat juist Museum Panorama Mesdag het initiatief heeft genomen voor deze ambitieuze tentoonstelling, heeft te maken met de speciale band tussen het echtpaar Mesdag-van Houten en Suze Robertson. Zij waren bevriend met Robertson en verzamelden haar werk. Het kunstenaarsechtpaar steunde Robertson, zij waardeerden haar talent. Zij toonden in hun tijd al kunst van Robertson in het museum. Wij treden nu in hun voetsporen. We zijn als museum trots dit grootse overzicht van haar werk te kunnen tonen en vinden het een eer haar het podium terug te geven. Het is tijd.

Gaat het zien!
Minke Schat, directeur
SUZE ROBERTSON IN NIEUWSUUR
Het programma Nieuwsuur zette onlangs de spotlights op Suze Robertson. Toegewijd. Eigenzinnig. Modern. Waarom wordt zij in één adem genoemd met Vincent van Gogh? Wat was er zo bijzonder aan haar manier van werken? Hoe kan het dat deze zo begaafde kunstenaar in de vergetelheid is geraakt? Aan het woord zijn onder andere gastconservator Suzanne Veldink en Ron Dirven, directeur van het Van Goghhuis.
 
Bekijk uitzending
NU TE ZIEN

Suze Robertson. Toegewijd. Eigenzinnig. Modern.

tot en met 05.03.23

HOOGTEPUNTEN UIT DE COLLECTIE

tot en met 05.03.23

DOCUMENTAIRE & PODCAST Suze Robertson

Documentaire
Suze Robertson had bij leven succes en kreeg veel waardering voor haar talent. Maar ze raakte onterecht in de vergetelheid. De documentaire ‘Beter bestreden dan genegeerd’ vertelt het verhaal van haar bijzondere kunst en haar niet minder bijzondere persoonlijkheid.
De documentaire is te zien in Museum Panorama Mesdag en op TV West.
Podcast 
Hoe is Robertson professioneel kunstenaar geworden en wat maakt haar werk zo bijzonder? De Haagse journalist Renate van der Zee neemt de luisteraar mee door het leven en werk van Suze Robertson. 

Beluister de podcast

ACTIVITEITEN

Lezing Suze Robertson

Op zondag 6 november organiseert de Vrije Academie een exclusieve lezing in Museum Panorama Mesdag over het werk en leven van Suze Robertson. De lezing wordt gegeven door gastconservator Suzanne Veldink.
 
Meld je aan
Exclusieve rondleidingen

Wil je meer weten over het museum, de collectie of de kunst van Suze Robertson? Boek dan een exclusieve rondleiding! De gids neemt je mee langs het panorama, de hoogtepunten uit de collectie en de tentoonstelling over Suze Robertson.
Boek rondleiding
Erop uit in de herfstvakantie

Kom samen het museum ontdekken in de herfstvakantie.

Er is van alles te zien en doen voor de hele familie.
Bekijk het aanbod

KINDERBOEKENWEEK

Het is kinderboekenweek! Graag lichten we daarom twee boeken uit.
Aap & Mol zijn een dagje in Den Haag en willen heel graag naar het strand, maar dan begint het te regenen. ‘Wat nu, Aap?’ vraagt Mol.

Bestel in de webshop
Jonas droomt van een leven in zee. Maar dat kan niet. Of wel? Dit schitterende kinderboek gaat over een jongen die zijn leven wijdt aan het wonen onder water. 

Bestel in de webshop
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram
YouTube
Museum Panorama Mesdag
Zeestraat 65
2518 AA Den Haag
info@panorama-mesdag.nl

Geopend van di - zon, 10:00 - 17:00 uur
Kijk hier voor actuele openingstijden

 
Copyright © 2022 | Museum Panorama Mesdag |
Alle rechten voorbehouden.


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder hebt aangegeven deze te willen ontvangen.

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren beheren of je hier afmelden.