Copy
Nieuwsbrief cambio Vlaanderen september 2016
cambio op Facebook
cambio op Twitter
cambio.be
cambio via mail

Ondertussen in cambio-land ...
 
De zomervakantie is achter de rug en ook bij cambio is iedereen weer volop aan de slag.  Ook voor dit najaar staan er immers nog heel wat uitbreidingen op de planning. Niet alleen in de grotere steden als Gent, Antwerpen en Leuven maar bvb. ook in Kortrijk, Hasselt, Brugge, Mechelen en diverse andere. 

Tegelijkertijd werken we aan de ‘legpuzzel’ voor volgend jaar ... Als je weet dat er enkel en alleen dit jaar maar liefst 85 cambio-wagens extra in het aanbod kwamen (naast de vele vervangingen), dan begrijp je dat het best wat gepuzzel vergt om een eerste, ruwe planning voor volgend jaar op te maken. Maar met een mix van nieuwe ophaalpunten en uitbreiding van bestaande standplaatsen werken we er aan om jou in 2017 een nog betere service te bieden.
 
 
Even bijtanken onderweg? Da’s toch super, man? – de winnaars!
 
Ben je met je cambio-auto op de baan en de brandstoftank raakt stilaan leeg (minder dan een kwart), dan ga je even tanken. Dat is één van de cambio-spelregels en dat doe je uit respect voor je medegebruikers.
 
Passeer je echter een tankstation, dan is het misschien een kleine moeite om even te stoppen en de tank vol te gooien. Het kost jou maar enkele minuutjes en bespaart een gebruiker na jou misschien een omweg van meerdere kilometers.

Elk kwartaal loten we 10 gebruikers uit die gestopt zijn om te tanken en we belonen die met een rijtegoed van 25 euro. Een onschuldige kinderhand trok de eerste winnaars. Zij tankten hun cambio-wagen bij tijdens hun rit en worden nu beloond met een rijtegoed van 25 euro:

Andy W. (Ledeberg), Gert VdG. (Sint-Amandsberg), Lieven T. (Gent), Ellen L. (Antwerpen), Annelies DG. (Sint-Niklaas),  Eli B. (Gent), Jonathan M. (Merksem), Olivier P. (gebruiker cambio Wallonië – trip met wagen in Gent), Maarten VA. (Antwerpen) en Karina A.  (Ledeberg) mogen een mailtje in hun mailbox verwachten.

Sta jij bij de volgende editie van onze nieuwsbrief in deze lijst?
 
U bent een tevreden M/V
 
Althans toch wat onze cambio dienstverlening betreft ... zo maken wij op uit de resultaten van onze bevraging (begin 2016). De respons was weer massaal, we ontvingen liefst 2.400 antwoorden.
 
Van deze groep respondenten gaf maar liefst 98% aan tevreden tot zeer tevreden te zijn. Dat horen we natuurlijk graag. Tegelijk kregen we echter ook een pak suggesties mee. Een waslijst aan tips en opmerkingen, waaruit we een aantal aandachtspunten konden filteren waar we zeker werk van willen maken. 

Zo zijn we – om maar één voorbeeldje te geven – op zoek naar een tankkaart die een betere dekking biedt qua tankstations dan onze actuele tankkaarten. Of schaffen we binnenkort het duurdere 070-nummer af en vervangen dit door een lokaal nummer (mogelijk dankzij de nieuwe telefooncentrale die we recentelijk installeerden). Kortom, voer tot nadenken genoeg om onze dienstverlening nog beter op punt te stellen. Bedankt voor deze input.
 
Wat we verder nog leerden? Dat jullie je deelauto voornamelijk te voet of met de fiets gaan oppikken ... extra argument om bij de lokale besturen te ijveren voor meer of betere fietsenstallingen bij onze ophaalpunten. Leuven gaf daartoe vorig jaar trouwens het goede voorbeeld ... ook al naar aanleiding van een oproep van onze gebruikers uit het Leuvense via onze vorige bevraging.
Ook interessant om weten: maar liefst 34% van jullie gebruikt al eens een cambio-wagen in een andere stad. Openbaar vervoer + autodelen ... een geslaagde combinatie dus.
 
Cambionauten blijken ook levensgenieters ... één van de doorslaggevende redenen om cambio te gebruiken blijkt het feit dat je je niks van die auto aan moet trekken en dus geen tijd moet stoppen in vervelende zaken als naar de garage of keuring gaan, verzekeringen in orde brengen, ...  Dat je portemonnee er ook wel bij vaart speelt natuurlijk ook een rol en dat je op die manier bovendien ook bijdraagt tot een leefbaarder stad blijkt voor velen onder jullie toch ook een mooi extraatje.
 
Onze online reservatiemodule lijkt nog altijd meest in trek, al maken heel wat cambionauten nog altijd graag gebruik van de diensten van het call center en is de cambioApp bezig met een razendsnelle opmars.
 
Jullie staan op nette wagens, goed verspreid over de stad (en liefst dicht bij jou in de buurt) en met een voldoende beschikbaarheid. Logisch en dat zijn dan ook de zaken waar we ook de in toekomst verder onze focus op willen blijven leggen.
 
En die M/V uit de titel? Tja, op basis van onze enquête is het moeilijk een gokje wagen. Al maken we iets meer kans als we mikken op de ‘M’ (54% van onze gebruikers zijn mannen, 46% vrouwen). Wellicht ben je ergens tussen de 25 en 50 jaar oud ... al is ook dat geen certitude: ca 1 op 3 overschreed al de kaap van 50 en zowat 9% bereikte al volledig de jaren van wijsheid en is 65-plusser. Bovendien blijkt cambio best goed te matchen met het hebben van kinderen: 30% van de cambionauten zit nog met (kleine, dan wel grote) koters in huis.

 

Geef ze een kleurtje
 
Foutparkeerders, ze zijn helaas van alle tijden en alle steden.  Om ze beter af te schrikken stopte stad Aalst alle cambio standplaatsen in een nieuw en opvallend kleedje.  Wie in Aalst nu nog beweert het bord niet gezien te hebben ...
10 jaar cambio Antwerpen
 
Dit jaar vieren we onze 10e verjaardag in Antwerpen. Dat doen we samen met onze gebruikers uit de Sinjorenstad.
Daarom organiseren we begin oktober een ontbijt/brunch in Park Spoor Noord voor onze Antwerpse "cambionauten".  De uitnodigingen zijn al de deur uit. In een volgende editie brengen we graag verslag uit.
De cambioApp
 
In onze vorige nieuwsbrief hadden we het over hoe je extra uitrusting kan reserveren via de App. In deze editie hebben we het graag even over de feedback-knop in de App.
 
Wij proberen jouw deelwagen altijd in propere staat te houden. Samen met een aantal externe partners nemen wij zo  elke wagen in principe 2x per maand onder handen. Toch kan er al eens een wagen tussen de mazen van het net glippen of kan een wagen zo intens gebruikt worden dat hij wat sneller aan onderhoud toe is, ... Dat kan je ons ten alle tijd laten weten via de App (of via het callcenter natuurlijk). 
 
Begin je je reservatie, open dan even de cambioApp, klik op de “Reservatie starten”-knop en vervolgens op ‘Staat van het Voertuig’. Je kan dan ingeven hoe je de wagen aangetroffen hebt.    
 
Met jouw feedback help je ons de vinger aan de pols te houden.
 
Ps Ben je tevreden, dan horen we dat natuurlijk ook graag.
 
Tip van Bart, fleetmedewerker Gent
 
Voor je vertrekt met je cambio-wagen controleer je de wagen op schade. Is dat het geval, dan bel je ons die door voor vertrek. Zo weten wij wanneer er schade aan een wagen is en vermijd jij onterecht aangesproken te worden voor schade die al aanwezig was. In parkeergarages of ’s avonds is dat soms minder evident.

Daarom deze tip van Bart, onze collega van de fleetploeg te Gent: “Lukt het moeilijk om een auto na te kijken op schade omdat hij bijvoorbeeld in een donker hoekje van de parking staat? Rij dan even van de standplaats en stop bij het eerstvolgende licht of een lantaarnpaal in de buurt. Daar kan je op je gemak even de wagen nakijken, indien nodig schade doorbellen en met een gerust gemoed daarna verder de baan op.
Floor (10 jaar) lanceerde deze zomer bovenstaande oproep.  Wuif je mee?
cambio op Facebook
cambio op Twitter
cambio.be
cambio via mail
Copyright © 2016 , All rights reserved.

Contacteer ons:
Cambio Vlaanderen
K.M.Hendrikaplein 65B, 9000 Gent
09/242.32.17
vlaanderen@cambio.be


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Cambio · K.M.Hendrikaplein 65b · Gent 9000 · Belgium