Copy
View this email in your browser
Beste leden en sympathisanten van ViaduKaduk,
Hieronder vinden jullie onze kraakverse nieuwsbrief.


Geluidsoverlast blijft onze belangrijkste zorg

Over één ding waren de deelnemers van de infoavond van ViaduKaduk op 21 december jl. het eens: de geluidsoverlast langs het viaduct is toegenomen en niet enkel sinds de werken, maar zelfs in vergelijking met de periode vóór de werken. Het lawaai midden in onze deelgemeente staat dan ook centraal bij de volgende stappen die bewonersgroep ViaduKaduk zal zetten. We nemen de klachten van veel mensen ter harte en streven naar een snelheidsbeperking op het viaduct van 70 kilometer per uur (ten minste voor vrachtwagens). Bij uitbreiding willen we trouwens naar een  beperking tot 90 kilometer per uur voor alle autostrades in en om Gent. Dat zou het geluid moeten doen verminderen.  

De volgende weken wordt de draad opgenomen met andere bewonersgroepen in het Gentse onder de koepel van Ademruimte. Het is ook uitkijken naar de resultaten van de metingen met de sensoren van ViaduKaduk en van het Agentschap Wegen en Verkeer in de buurt van het viaduct. Wij gaan er van uit dat die metingen zullen aantonen dat het lawaai is toegenomen, maar het zou kunnen dat de toename, in cijfers, beperkt zal zijn. Voor ViaduKaduk moet in ieder geval  rekening  worden gehouden met de subjectieve waarnemingen van mensen, niet enkel met de cijfers van de metingen. Veel mensen ervaren wel degelijk een sterke toename van het  lawaai en liggen wakker van het geluid van de snelweg. Daar moet iets aan gebeuren. 

Op de infoavond reageerde AWV regiomanager Vladimir Kostadinov verrast op de vele klachten en de tussenkomsten van het publiek. Reden te meer voor hem om werk te maken van de metingen.
Voor ViaduKaduk moet daar ook snel actie aan gekoppeld worden en moet er tegen de zomer een beslissing worden genomen over een snelheidsverlaging. 
Corrid’Or: zomer onder het viaduct

Leuker nieuws is dat we met stad Gent en AWV vanaf deze zomer activiteiten zullen mogen organiseren onder het viaduct, vanaf de Stelplaats van De Lijn tot aan de Emiel van Swedenlaan.  Het project Corrid’Or reikt de hand naar de buurt en organisaties die interesse hebben om binnen deze ruimte zaken te organiseren die inclusief zijn voor de buurt: gaande van cultuur en recreatie over sport & spel tot en met natuurbeleving.  Voor elk wat wils.  Noteer alvast het openingsweekend op 24, 25 en 26 juni om Corrid’Or samen feestelijk in te luiden.  En als je een idee hebt om mee te doen of te helpen, mail naar corridor9050@gmail.com en we nemen onmiddellijk contact op.

 
 
  
Facebook
Website
www.viadukaduk.be

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email-adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vzw Viadukaduk · Gentbrugge · Ghent 9050 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp