Copy
Viadukaduk Nieuwsbrief #7 - januari 2017

ViaduKaduk wenst jou en je familie een gezond en gelukkig 2017 toe!

ViaduKaduk heeft als vzw haar eerste 'levensjaar' achter de rug en kan terugblikken op een geslaagd en bijzonder actief jaar.
Op 15 februari 2016 brachten we meer dan 200 buurtbewoners samen in de Vierde Zaal voor een leerrijke infoavond met als keynote speaker Prof. Dirk Avonts, en een veelzijdig panel. Lees meer...
Le moment suprême
van 2016 werd ons succesvol buurtfeest Viadukaduk Feest! in het Frans Tochpark op 21 mei 2016 waar er naar schatting 1000-1500 bezoekers kwamen genieten van vrolijke geluiden naast het viaduct. Lees meer...
In het najaar nodigden we onze leden uit voor een gegidst bezoek aan de tentoonstelling  'A Glimpse of where we are going' in het STAM. Daar konden ze de installatie bewonderen van Viadukaduk met een 'interpretatie' en animatiefilmpje over de toekomst van de buurt rond het E17-viaduct. Bekijk hier het filmpje...
We waren actief betrokken bij allerlei initiatieven zoals de STAM tentoonstelling, de G100 van de Community Gent, een mobiliteitsdebat van Unizo, de kick-off van Wereldboom, een bezoek aan de gouverneur van Oost-Vlaanderen, een meeting met politici en een opvallende aanwezigheid van onze 'ViaduKaduk-stand' op tal van bijeenkomsten en activiteiten. Volg ons op Facebook...

Bij alle activiteiten probeert ViaduKaduk een steentje bij te dragen tot een constructieve ontwikkeling van de grote uitdagingen voor Stad Gent en onze buurt Gentbrugge-Ledeberg.


Last but not least stelden we onze kerngroepvergadering open voor leden. Een aantal 'buren' maakten van die uitnodiging gebruik om mee te denken over enkele belangrijke 'dossiers', wat een frisse blik en nieuwe inzichten opleverde. Zo kwamen onder meer de plannen van Stad Gent aan bod om de lagere school 't Groen Drieske naar het Dienstencentrum naast het E17-viaduct te verhuizen. Een plan dat heel wat (fijn) stof doet opwaaien in de buurt...

In 2017 zetten we deze verrijkende manier van werken voort en nodigen we onze leden opnieuw uit.

Ben jij lid van ViaduKaduk en heb je interesse om zo'n kerngroepvergadering bij te wonen? Dan ben je van harte welkom op 30 januari 2017 in de Klimaatloods van Natuurpunt (Weverbosdreef).

 


Viadukaduk is aanwezig op de Wijkbeurs van Stad Gent op 21 januari 2017

Kom naar de wijkbeurs op zaterdag 21 januari 2017 tussen 14 en 17 u. in Bedrijvencentrum De Punt, in aanwezigheid van de burgemeester en schepenen.

Bezoek de interactieve stand van ViaduKaduk!

Meer info...
Save the date
 
Op maandagavond 6 maart 2017 organiseert ViaduKaduk een nieuwe infoavond in De Vierde Zaal (dienstencentrum Driebeek) in Gentbrugge.

Onderwerp van de avond: de toekomst van leven en wonen met of zonder het E17-viaduct...


Volgende sprekers komen hun visie en plannen voorstellen: Michiel Dehaene (Hoofddocent Stedenbouw UGent) en Peter Swyngedauw (studiebureau Omgeving)
HERNIEUW JE LIDMAATSCHAP VOOR 2017!

Word lid van ViaduKaduk voor slechts 5 euro per jaar
Steunend lid voor 10 euro
Erelid vanaf 20 euro

Stort op rekening BE96 8902 4414 6405 met mededeling "lidgeld 2017 - voornaam naam"

Elke financiële bijdrage is meer dan welkom!


Buurtbewoners bundelen de krachten in vzw ViaduKaduk voor een betere leefkwaliteit voor iedereen. Omdat een duurzame oplossing voor het lawaai en fijn stof van het verkeer op het E17-viaduct nodig én mogelijk is.

We maken ons zorgen over de toestand van het viaduct. Daarom willen we de Vlaamse beleidsmakers overtuigen om alternatieven te onderzoeken voor het helemaal versleten is. Door technisch studiewerk en overleg met mobiliteitsexperts en het Agentschap Wegen en Verkeer ijveren we voor duurzame oplossingen.
Copyright © 2017 Vzw Viadukaduk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp