Copy
View this email in your browser
View this email in your browser
Beste leden en sympathisanten van ViaduKaduk,
Hieronder vinden jullie onze tweede nieuwsbrief van 2022.
 
Geluidsoverlast: minister overweegt snelheidsbeperking voor vrachtverkeer

We hebben dan wel een opgefrist viaduct in onze achtertuin staan met vernieuwd wegdek, aangepaste voegen en een nieuwe geluidsmuur, maar dat betekent niet dat het comfortabeler leven is in Gentbrugge.
Zoals in onze nieuwsbrief van februari gemeld, zijn er nog steeds veel klachten over geluidsoverlast. Onze metingen die samen met de UGent gebeuren, tonen aan dat er een verbetering met 2 à 3 decibel is in een straal van 150 meter langs het viaduct. Een dergelijk verschil is niet hoorbaar door de mens. Inwoners die verder dan 150 meter wonen, ondervinden dan weer bij momenten veel meer hinder dan voor de werken.
ViaduKaduk schreef in maart een brief aan minister van Verkeer Lydia Peeters met de vraag om werk te maken van een snelheidsverlaging voor vrachtverkeer tot maximum 70 kilometer per uur en voor personenwagens tot 90 kilometer. In juli kwam antwoord van de minister. Zij wil een verlaging van de maximumsnelheid voor vrachtverkeer wel overwegen, maar laat de Federale Politie nog onderzoeken wat de effecten daarvan op de verkeersveiligheid zijn. ViaduKaduk zal blijven hameren op deze snelheidsverlaging en rekent op een snelle beslissing van de minister.
 
Complex project: één ding is zeker, de laatste levensfase van het viaduct is begonnen

Het is nu zeker: het huidig viaduct is zijn laatste 15 jaar aan het beleven in onze wijk. De Vlaamse regering, de Administratie Wegen en Verkeer, ingenieurs, politieke partijen, veel inwoners van Gentbrugge en zeker ook ViaduKaduk, we zijn er allemaal van overtuigd dat deze oude brug moet verdwijnen.
Maar wat moet er in de plaats komen?
Een nieuw viaduct? Een tunnel? Een diepe open sleuf? Een halfverzonken tunnel (half ingegraven)? Een overkapping? Een aarden berm over een halfverzonken tunnel? Een betonnen overkapping? Meer doorgaand verkeer via de R4?Het zijn allemaal open vragen waarop experts en vertegenwoordigers van bewoners zoals ViaduKaduk een antwoord zoeken. Dat gebeurt op dit ogenblik in het kader van de zogenaamde ‘Onderzoeksfase’ van het Complex Project. In die fase worden er vele mogelijkheden besproken en wordt bekeken wat de impact ervan is bijvoorbeeld op de levenskwaliteit in de brede omgeving van wat nu het viaduct is. Via deze link https://www.viadewebsite.be/ vindt u meer informatie over het Complex Project Viaduct Gentbrugge.
Er wordt dus in deze fase naar de beste oplossing gezocht. Daarna, allicht in 2024, volgt de uitwerkingsfase en tenslotte de uitvoeringsfase. De Vlaamse regering moet tussen deze fasen in besluiten nemen die verder aangeven waar het naartoe moet.
ViaduKaduk is als bewonersgroep sterk betrokken bij deze onderzoeksfase. En als het van ons afhangt krijgen de bewoners van Gentbrugge ook inspraak bij de uiteindelijke beslissing. Maar eerst willen we jullie zo goed mogelijk informeren.
Door deze nieuwsbrief bijvoorbeeld. In de week voor kerstmis organiseren we zoals vorig jaar opnieuw een infoavond, een stille nacht onder het viaduct. Hou onze infokanalen (website, facebook, mails) in het oog.
 
Corridor nam een mooie startHet gezamenlijk buurtinitiatief met andere buurtbewoners om onder het E17-viaduct allerlei activiteiten te organiseren liep wat vertraging op deze zomer door administratieve perikelen.  Maar nu is Corridor wel degelijk gestart.  En wel met een geslaagde campagne om de pijlers van het viaduct op te fleuren met mooie graffiti-kunstwerken. De eerste kunstwerken zagen reeds het daglicht.  Hou dit mooi buurtinitiatief zeker in de gaten via facebook corridor9050 https://www.facebook.com/Corridorgentbrugge/  om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.  Of mail het Corridor team op corridor9050@gmail.com als je zelf ideeën hebt om deel te nemen. We kijken er alvast naar uit.
 
Facebook
Website
www.viadukaduk.be

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email-adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vzw Viadukaduk · Gentbrugge · Ghent 9050 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp