Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

De warmste week van start    

Vorig jaar deed het 4°leerjaar voor het eerst mee aan de Warmste Week. Het werd een gigantisch succes dat door heel de school gedragen werd en met een prachtig eindresultaat van bijna 2000 verkochte zakjes met versierde kaarsjes. De opbrengst ging toen naar ‘Bednet’. Dit jaar zien we  de Warmste Week nog veel groter. Heel de school neemt deel aan de actie en er wordt een gans project rond uitgewerkt. Het gekozen goede doel voor dit jaar wordt ‘Te Gek!?’ waarbij we willen werken rond geluk en alles wat ons gelukkig maakt. U leest er alles over in onze brief in bijlage.                               
Er zal met alle klassen gewerkt worden rond geluk en samenhorigheid tijdens 2 warme namiddagen en een warme dag op woensdag 19 december. We zetten ook in op zelfstandigheid want het is de bedoeling dat de kinderen zoveel mogelijk de organisatie van dit project in handen nemen onder het coachend oog van de leerkrachten. BLOOS zit dus helemaal verweven in de Warmste Week.  
Dinsdagmiddag werd het project gelanceerd met het maken van een promofilmpje voor onze face-bookpagina. Vrijdag werd het startschot gegeven met een infomomentje voor alle kinderen en het meegeven van de brieven. Een  heel knap initiatief. Dank aan de werkgroep voor het uitwerken van dit mooi klasoverschrijdend en hartverwarmend project. Dank voor uw steun.   
 
Een nieuw BLOOS-puntje  :  Zelfstandigheid !

Nadat Cas en Lisa vorige week in de kleuterschool het nieuwe BLOOS-puntje ‘zelfstandigheid’ voor-stelden, was het maandag de beurt aan de tweedeklassers om hetzelfde te doen in de lagere school.  ‘Van proberen kan je leren’ is onze slogan. Reeds in de kleuterschool zien we dat kinderen al zelfstandig aan de slag kunnen tijdens het werk in hoekjes en met behulp van het takenbord. Ook in de lagere school werken we daar op verder in niveaugroepen bij wiskunde, bij moetjes en magjes en  tijdens hoeken-, contract-, level- en CLIM-werk. Maandag werden ook de winnaars van onze BLOOS-wedstrijd getrokken. Een dikke proficiat aan Arnout Leys (GK) en Lize Dirckx (2B) die de winnaars werden van de BLOOS-fotowedstrijd.  
 
Schaken     

Schaken heeft heel wat meerwaarde :  het geheugen sterker en doeltreffender maken, het verbeteren van de concentratie, beter kunnen omgaan met winst en verlies, probleemoplossend denken en onder druk gefundeerde beslissingen leren nemen,… Enkele jaren geleden werd onze school nog Vlaams schaakkampioen. Onze schaakmeesters doen goed hun best om weer enkele kinderen klaar te maken om deel te nemen aan schaaktoernooien. Zo deden Jorbe Wouters (4A), Ibe Bax (4A) en Hebe Bax (6B) het al uitstekend op het schaaktoernooi van Sint-Pieter-Turnhout. Proficiat met hun mooie prestatie. Dank aan de schaakmeesters voor hun wekelijks initiatief op school! 

Gelukkige verjaardag, Klaas.

We willen via deze weg Klaas Laermans een heel gelukkige verjaardag wensen. Klaas zit dit jaar in 5A, maar omwille van medische redenen en revalidatie loopt hij voorlopig school in het revalidatie-centrum van Pulderbos. Daar krijgt Klaas dezelfde lessen als bij ons maar wordt er tegelijk veel tijd vrijgemaakt om te revalideren. Elke avond gaat Klaas net als onze kinderen naar huis. We willen Klaas niet alleen een gelukkige verjaardag wensen, maar hem tegelijk veel goede moed inspreken. Klaas is een vechter en gaat ervoor. We hopen dat hij snel weer terug mag zijn op onze school.

Parking  

’s Avonds na schooltijd en vooral op woensdagmiddag kan het druk zijn aan de schoolpoort. Gelukkig kunnen we gebruik maken van een ruime parking. We willen alle automobilisten vragen om steeds een officiële parkeerplaats te gebruiken. De voetgangers stappen op de voetjes van de kleuterparking die een veilige voetgangerszone aangeven. Dank voor jullie medewerking om het verkeer op de parking en in de buurt van de school vlot en veilig te laten verlopen.  

Bedankt     

Zopas ontvingen wij van KBC 4 gratis laptops om extra in te zetten op school. Bij opzoekwerk, hoeken- en contractwerk in de klassen komen die prima van pas. Hartelijk dank aan KBC en in het bijzonder  het bankkantoor van Lichtaart. We gaan er goed gebruik van maken!   

Onze sympathie voor de Zevendonkse verenigingen     

°Onze school werkt al jaren goed samen met de plaatselijke verenigingen.Wij kunnen ook steeds rekenen op hun hulp. Zondag 25 november stelt de school z’n poorten open voor de Zevendonk-wandeling van de KWB. Van 8 tot 15 uur kan u kiezen voor een wandeling van 4, 6, 8, 12, 16 of 20 km.  Achteraf kan je weer genieten van een drankje, heerlijke soep of een lekkere pannenkoek.                               °Een week later, op zaterdag 1 december, organiseren de Zevendonkse Rakkers hun jaarlijkse mosselsouper in de parochiezaal. Iedereen is van harte welkom.

Agenda volgende week
                                                                                                                                
°maandag 19/11  : voorleesmoment voor (groot)ouders om 15.00u.  (ook op dinsdag en vrijdag) 
°maandag 19/11  :  One mile a day-run LS     
°dinsdag 20/11  :  climrek voor Rode Handjes, Witte Wolkjes en eerste leerjaar
°woensdag 21/11  :  WiWeTersessie 4                    
°woensdag 21/11  :  fruitdag  :  elke kind krijgt een gratis stuk fruit     
°vrijdag 23/11  :  eerste soepmoment ’s middags i.s.m. de ouderraad
°zondag 25/11  :  Zevendonkwandeling KWB                            
 
In bijlage

°Brief Warmste week + extra bestelstrookjes 
°Brief eerste communie en vormsel                                                
°Boekje taalkampen ‘Le Crayon’       
°Vlaggetje ‘Sint in Turnhout’     
°Folder speel-o-theken                       
 

Belangrijke bijlagen

Copyright © 2018 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp