Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Corona-update

Gelukkig waren de coronabesmetting en de daaraan gekoppelde quarantaines in 5B vlug opgelost en was iedereen maandag terug op post. Zo hebben we als school de volledige quarantaineprocedure eens kunnen doorlopen. Daar komt heel wat bij kijken, maar alles liep vlot. Intussen zijn nog enkele kinderen uit andere klassen thuis in quarantaine, maar die zijn nooit een hoog of laag risico geweest voor de leerlingen of het personeel op school omdat zij tijdig thuisbleven. We duimen in elk geval dat iedereen gezond mag blijven.
Door de extra besmettingen blijft het verplichte mondmasker in het 5° leerjaar verplicht.  De derde graad eet ’s middags voorlopig nog in de klas. We vragen dat de leerlingen van 4, 5 en 6 preventief altijd een mondmasker bij te hebben op school. Handig bij groepswerk of andere activiteiten met wisselende klasgenoten.
Ondertussen is er al een klein beetje perspectief en zijn daguitstapjes met de klas weer toegelaten. Het derde leerjaar laat er geen gras overgroeien en heeft meteen hun jaarlijks bezoek aan Turnhout geboekt op 30 maart. Ook andere klassen bekijken zeker nog een mogelijke uitstap en een schoolreis naar het einde van het schooljaar toe. 
 
Oudercontact KS-LS

De juffen keken ernaar uit om de ouders van hun kleuters eens te mogen ontvangen in de klas, maar voorlopig is dat nog niet toegestaan. Vandaar dat we ons tweede oudercontact opnieuw telefonisch of online organiseerden gedurende heel deze week. Dank aan de ouders voor hun interesse om op ons aanbod in te gaan en aan de juffen voor de hele organisatie. 
De laatste week voor de paasvakantie plannen we een soortgelijk oudercontact voor de LS. Dit oudercontact gaat telefonisch of indien u dat wenst online door. In het zesde leerjaar worden de BASO-fiches tijdens dit oudercontact besproken. Om praktische redenen kiezen we hier voor een digitaal oudercontact. Binnenkort ontvangt u de inschrijvingsbrief.       
 
Pedagogische studiedag

Woensdag ging de laatste pedagogische studiedag van dit schooljaar door. We gingen heel praktisch aan de slag. In de KS evalueerden de leidsters de observatielijst die nu 2 jaar in gebruik is. Verder werd het inspectieverslag toegelicht aan het ganse personeel met sterke punten en groeipunten. In de LS stonden leren leren en lezen op het programma. Het werd een fijne en leerrijke werkvoormiddag.           
 
Bedankt!

Vorige week kregen we van onze parochie een mooie, grote regenboog in hout voor op de speelplaats. Die regenboog deed jaren dienst tijdens de communievieringen. Onze school heeft het kunstwerk nu geschonken gekregen. Het kreeg een mooie plaats onder het afdak.
   
Gezonde week KS

Volgende week gaan de kleuters helemaal voor ‘Ik voel me goed’. Een gezonde, sportieve week waarbij welbevinden in deze moeilijke tijden voorop staat. Maandag gaan alle kleuters van start met het maken van een ‘Ik voel me goed-kroon’. Elke dag krijgt elk kind een pluim. Niet omdat ze iets goed gedaan hebben, maar omdat ze zich goed voelen. De bedoeling is dat de kinderen hier elke dag even bij stilstaan: Op welk moment voelde jij je vandaag heel goed? Wat was een moment waarop jij heel blij was? Hier krijg jij een pluim voor op jouw kroon. Op het einde van de week heeft iedereen 5 pluimen en mag de kroon mee naar huis. Thuis kunnen de kinderen dan vertellen waarom ze die pluim kregen. 
Een yogasessie, fit-o-meter, reis rond de wereld, ochtendgymnastiek en een verwensessie staan volgende week in de KS allemaal op het programma. We kijken ernaar uit!
 
Nieuwe rage : pop it’s

Zo nu en dan komen nieuwe rages ook terecht op school. Heel populair momenteel zijn de zgn. pop it’s die vooral dienen om je stress onder controle te houden. We verbieden de rage niet op school, maar tijdens de les blijven ze zeker in de boekentas! 
      
Vasten

Inmiddels ging de vasten op school van start met als thema ‘Delen doet goed’ i.s.m. Broederlijke Delen. Zoals elk jaar is er een themalied en een begeleidende film die vertelt over het leven van enkele kinderen en boeren in Congo. Hun verhaal volgen we in alle klassen van de LS tot aan de paasvakantie.      
 
Nieuws uit de Okan-klas

We hebben samen een stamboom gemaakt met de familie op en we hebben de familie ook getekend. Dit hebben we gedaan om woorden te leren zoals tante, nonkel en kleinzoon.
De leerlingen van de Okan-klas
 
Agenda voor volgende week  
                                                                                     
°maandag 15/03 :          Start gezonde week KS    
°woensdag 17/03 :         Oog voor lekkers-actie met gratis stuk fruit 
°woensdag 17/03 :         Laatste typles met examen      
°donderdag 18/03 :        Sportsnack voor ingeschreven leerlingen van 4° en 5° leerjaar
°vrijdag 26/03 :              De schoolfotograaf komt langs voor individuele en gezinsfoto’s
 
Copyright © 2021 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp