Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Nieuws in’t kort

Maandag trokken de Blauwe Voetjes naar de manege van klasgenootje Jack. De kleuters hebben ervan genoten. Dank aan de familie Taeijmans voor het fijne ontvangst en het vervoer. De kleuters hebben ervan genoten. 

Dinsdag verbleven de Witte Wolkjes zo goed als aan zee. De tenten werd opgeslagen, de picknick ging mee en de zandbak was het Noordzeestrand. Verschillende Belgische badsteden werden bezocht. Al een beetje aardrijkskunde bij de oudste kleuters.      

Woensdag was het de laatste fruitdag. Het ganse schooljaar was er wekelijks een gratis stuk fruit voor alle leerlingen van het ‘Oog voor lekkers-project’, gefinancierd met Vlaamse en Europese subsidies en met steun van onze ouderraad. 

Donderdag was er de laatste zwembeurt van dit schooljaar waarbij de vierdeklassers konden zwemmen voor hun brevet. Dit jaar zwommen het 2°, 3°en 4° leerjaar. De meeste kinderen behalen de voorgeschreven eindtermen rond zwemmen.                                                                                           

Vrijdag kwam de leerlingenraad samen met vertegenwoordigers uit alle klassen vanaf het 3° leerjaar. Juf Floor, juf Lore en de directeur ontvingen de delegatie op het bureel. We bekeken wat er dit schooljaar vanuit de leerlingenraad werd gerealiseerd en wat er nog op het verlanglijstje van de kinderen staat. 
 
Integratieweek KS-LS   
 
Volgende week wordt een spannende week voor onze oudste kleuters want de Rode Handjes en Witte Wolkjes maken dan uitgebreid kennis met het eerste leerjaar. Een les rekenen, lezen en schrijven bij juf Annelies en juf Kris, een gymles van meester Bram, een rondleiding in de lagere school, eten in de grote refter, spelen op de ruime speelplaats en een uitstap met de bus naar het Turnhoutse Stadspark, met een rit op de stoomtreintjes, staan op het programma. Ook de leerlingen van het eerste leerjaar doen mee aan de integratieweek en zullen zeker nog eens genieten van de leuke speel-momenten in de kleuterschool. 
 
Studiereis Antwerpen 4° leerjaar   
 
Naar aanleiding van hun studiereis naar Antwerpen schreven de vierdeklassers elfjes. Mooie gedichten die uit 11 woorden bestaan.    
 
OLV-KATHEDRAAL                    
rustig gezellig                             
een grote kathedraal                  
er hangen mooie schilderijen     
wauw                                          
(Ella - 4B)

MAS
de roltrappen
de vele luisterverhalen
museum aan de stroom
hoog
(Jasper 4B)

VOETGANGERSTUNNEL
527 meter
heel lang wandelen
de lengte als een
eeuwigheid      
(Mattis 4A)
 
Prijsuitreiking fietsexamen zesdeklassers    
 
Het zesde leerjaar nam in mei deel aan het fietsexamen georganiseerd door de Turnhoutse verkeersdienst. De prijsuitreiking vond plaats in het Stadspark waar alle aanwezigen getrakteerd werden op een ijsje. Onze zesdeklassers deden het voortreffelijk, maar vielen dit jaar niet in de prijzen. Vanzelfsprekend deden we ook dit uitstapje met de fiets!
 
Nieuwe leerling    
 
Vorige week mochten we nog een nieuwe leerling verwelkomen bij de Rode Handjes.  Welkom aan Yeva en haar ouders die zopas in Zevendonk kwamen wonen. Yeva maakt zich samen met haar klasgenootjes al klaar voor de integratieweek.
Intussen lopen de vrije inschrijvingen voor volgend schooljaar vlot. Een 43-tal leerlingen zullen de school einde schooljaar verlaten waarvan een grote groep zesdeklassers.  Voorlopig maken een 40-tal nieuwe leerlingen hun opwachting in september. De inschrijvingen op afspraak lopen nog volop.     
 
Schoolraad     
 
Woensdag vond de laatste schoolraad van dit schooljaar plaats. Namens het team zetelen juf Mieke, juf Lien, meester Elias en de directeur in de raad. De ouders worden vertegenwoordigd door voorzitter Gert Potters, Natascha Nuyens en Miek Verachtert. Voor de plaatselijke gemeenschap zijn Marleen Melis, Ward Jacobs en Guy Loodts de afgevaardigden. Op het programma stonden het lestijdenpakket, het financieel plan, het prioriteitenplan voor volgend schooljaar en werden de resultaten besproken van de voorbije TIMSS-, IDP- en ICT-peilproeven. Dank voor de fijne samenwerking tussen de verschillende partijen.     
 
Familienieuws      
 
Levi Van Wolputte (6B) kreeg er deze week een zusje met de naam Fenne bij. Een dikke proficiat aan Levi en zijn trotse ouders.     
 
Kalender volgende week
  
°maandag 20/06 :          One mile a day run LS
°maandag 20/06 :          Start integratieweek KS-1° leerjaar
°maandag 20/06 :          Ouderraad
°dinsdag 21/06 :            Sportdag LS in de Lilse Bergen
°woensdag 22/06 :         Kinderen brengen zelf een stuk fruit mee van thuis
°donderdag 23/06 :        De oudste kleuters vieren hun afscheid van de kleuterschool
°vrijdag 24/06 :              Schoolreis 3° graad Bobbejaanland met de fiets
°vrijdag 24/06 :              Rode Handjes, Witte wolkjes en 1° leerjaar naar het Stadspark
Copyright © 2022 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp