Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Voorleesweek

Deze week ging de Vlaamse voorleesweek door met als titel ‘Vroeg beginnen’.  We deden een oproep aan alle ouders en grootouders KS en LS om eens te komen voorlezen in de klas van hun (klein)zoon of -dochter. De voorlezers mochten kiezen of ze zelf een boek meebrachten of voorlazen uit een boek van de school. Zowel maandag, dinsdag als vrijdag kwamen verschillende mama’s, papa’s, oma’s en opa’s voorlezen in de klassen. Deze week past prima in ons project ‘Kwartiermakers’ waarbij we dagelijks een kwartiertje lezen in de klas. We hopen dat er ook thuis veel wordt (voor)gelezen. De voorleesweek wordt ook gesteund door het VCOV, de ouderkoepel voor het vrij onderwijs. Zij koppelen een wedstrijd aan de voorleesweek waarbij alle deelnemende scholen na het insturen van een mooie ‘voorleesfoto’, kans maken op het winnen van een boekenpakket.    
 
Grootouderfeest in de maak

Volgende week donderdag of vrijdag zijn alle grootouders van de kinderen van de LS van harte welkom in de parochiezaal en de school. De inschrijvingen lopen al vlot binnen en er wordt in alle klassen volop voorbereid. Het grootouderfeest belooft een groot zangfestijn te worden onder het motto ‘De tijd van toen’ met tal van Nederlandstalige klassiekers uit de oude doos. Na het feest mogen alle (over)grootouders hun (achter)kleinkinderen afhalen in de klas zowel in de kleuter- als lagere school. Het zou heel fijn zijn dat er voor alle kinderen iemand in het publiek zit. Voor kinderen waarvan er geen (over)grootouders kunnen aanwezig zijn, mogen de ouders die plaats innemen.                        
 
Personeelsvergaderingen KS & LS

Deze week vergaderde het team LS samen met de directeur. Naast heel wat praktische afspraken keken we al vooruit naar Sinterklaas, het Warmste Weekproject en het grootouderfeest. Verder kregen we meer info over de vernieuwde lerarenopleiding van Thomas More waaraan wij meewerken als pilootschool, en hakten we de knoop door om van start te gaan met een nieuwe agenda voor de leerkrachten. Volgende week staan in de KS ongeveer dezelfde onderwerpen op het programma. Ook daar beslissen we over een nieuwe agenda die helemaal ‘ZILL’ wordt, aangepast aan het nieuwe leerplan van het Katholiek Basisonderwijs. Maandag kregen de ZILL-trekkers, 4 juffen van de eerste en tweede graad, de gelegenheid om een halve dag te werken aan het nieuwe leerplan ZILL.  Ondertussen zorgden studenten van de lerarenopleiding Thomas More dat de lessen in die klassen gewoon konden doorgaan. Nu maandag is er zo’n werkmoment voor de trekkers van de derde graad.
Onderwijs is constant in beweging waardoor regelmatig bijscholen belangrijk is. Zo volgen enkele juffen (KS-LS) volgende week woensdag EHBO-cursus en staat binnenkort voor de leerkrachten van de derde graad een uitgebreide kennismaking op het programma rond de herziening van het secundair onderwijs. Zij moeten goed op de hoogte zijn van het nieuwe systeem om leerlingen en ouders te helpen bij het maken van de studiekeuze op het einde van de lagere school.  

One mile a day KS en LS

Sint-Pieter-Zevendonk is een sportieve en gezonde school. Voor het derde jaar op rij loopt ons ‘One mile a day’-project met elke maandagmiddag een gezamenlijk loopmoment in de lagere school en sinds deze week ook een wekelijkse loopactiviteit in de kleuterschool op donderdag. In de hogere klassen wordt er bovendien tijdens contract- en hoekenwerk tijd vrijgemaakt om te lopen. In de lagere school wordt er elk jaar voor ieder leerjaar een sportnamiddag georganiseerd in samenwerking met SVS.  Maandagnamiddag is het de beurt aan de eersteklassers die deelnemen aan ‘Kronkeldidoe’ in de sporthal van Merksplas. Dank aan de ouders die zorgen voor het vervoer met auto’s.      
 
Soep tijdens de middag

Samen met de ouderraad organiseerden we vrijdag onze eerste soepdag voor alle leerlingen. Nu het buiten kouder wordt, is een lekker tasje soep zeker op z’n plaats. Dank aan alle helpende ouders en grootouders die samen met de leerkrachten en middagjuffen zorgden dat alles in goede banen geleid werd en dat alles netjes afgewassen werd. In de loop van deze winter volgen nog 3 soepmomenten.
 
CLIM-rek voor de oudste kleuters en eersteklassers    

Dinsdag beleefden de Witte Wolkjes, de Rode Handjes en de eersteklassers een boeiende namiddag tijdens de tweede CLIM-reksessie van dit schooljaar. In gemengde groepjes van kleuters en eerste-klassers namen ze deel aan verschillende leerrijke en leuke activiteiten. Zo leren ze mekaar beter kennen, maken kennis met de leerkrachten van het eerste leerjaar en de zorgjuffen. De oudste kleuters bereiden zich zo  helemaal voor op de overstap naar het eerste leerjaar en de eersteklassers genieten nog een keer van het ongedwongen kleuterleven. In de loop van het schooljaar staan nog 4 sessies gepland. ‘CLIM’ staat trouwens voor coöperatief leren in multiculturele groepen, kortom : met z’n allen leren samenwerken, wie je ook bent en van waar je ook komt.    

Agenda volgende week                                                                                                                                          
°zondag 25/11  :  Zevendonkwandeling KWB 
°maandag 26/11  : Kronkeldidoe voor de eersteklassers in Merksplas  
°maandag 26/11  :  One mile a day-run LS  
°dinsdag 27/11  :  yoga met juf Floor voor het 3de en 4de leerjaar                    
°woensdag 28/11  :  EHBO-cursus voor juf Anja en Annelies (LS) en juf  Martine, Lore (KS)            
°woensdag 28/11  :  fruitdag  :  elke kind krijgt een gratis stuk fruit 
°donderdag 29/11  :  One mile a day-run KS           
°donderdag 29/11  :  Grootouderfeest LS  ‘De tijd van toen’   
° vrijdag 30/11  :   Grootouderfeest LS  ‘De tijd van toen’                                                          
 
In bijlage

°Infobrief KS project ‘Ziek zijn’ 
°Folder ‘Turnhout speelt - winter’  
°Kalender activiteiten eerste communie voor de tweedeklassers

Belangrijke bijlagen

Copyright © 2018 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp