Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Op naar het derde trimester   
 
Wat gaat de tijd toch snel. De laatste 2 maanden van het schooljaar komen eraan. Tijdens de paasvakantie werd er hard gewerkt op school en kwamen er in de KS nieuwe banken en kapstokken. Heel mooi en superhandig. Dinsdag ging het derde trimester van start. Voor het eerst in maanden was het ganse personeelsteam weer present. We hopen dat we dit zo kunnen houden. Het beloven nog drukke weken te worden met ons schoolfeest, schoolreizen, sportdagen, infomomenten, proclamatie en het laatste rapport, … 
 
Welkom nieuwe Gele Zonnetjes 
 
Maandag mochten we weer 4 nieuwe Gele Zonnetjes verwelkomen die beginnen aan hun lange schoolloopbaan. We hopen dat alle nieuwe gezichtjes en hun ouders zich snel thuis voelen op school. Na de paasvakantie gingen in alle Turnhoutse scholen de inschrijvingen van start voor volgend schooljaar voor gezinnen die zich aangemeld hebben op ‘Kies jouw school’. Inschrijven kan zowel digitaal als op school. Iedereen is tevens van harte welkom op 14 mei tijdens ons schoolfeest ‘Klokskeskermis’. 
 
De nieuwe Gele Zonnetjes konden meteen op de foto want de schoolfotograaf kwam vrijdag langs voor individuele en gezinsfoto’s. Geheel vrijblijvend kan u die binnenkort bestellen.  Einde schooljaar ontvangen alle kinderen een gratis klasfoto van onze ouderraad als herinnering aan het voorbije schooljaar. 
 
Verkeer op school 
 
Dinsdag- en donderdagnamiddag fietsten onze zesdeklassers de fietswijzer in het centrum van Turnhout. Daarmee zijn ze helemaal voorbereid om binnenkort deel te nemen aan het fietsexamen i.s.m. de Turnhoutse verkeersdienst. Met het goede weer komen steeds meer kinderen met de fiets naar school. Voor hen is het dragen van een fluovest en fietshelm sterk aangeraden. Ondertussen lopen de voorbereidingen voor onze heen en weerweek van volgende week volop. Een busevacuatieoefening, verschillende fietsproeven en een fietspool staan op het programma. Alle info vindt u in de bijlages.   
 
Binnenkort komt het voorstel ‘Kapelweg fietsstraat’ ter hoogte van de school en een zebrapad aan de uitrit van de school op de Turnhoutse gemeenteraad. Na goedkeuring van de gemeenteraad hopen we dat dit zo snel mogelijk in orde komt.
 
MOOOV-filmfestival  
 

Het jaarlijkse MOOOV-filmfestival loopt volop in Turnhout en dat nog tot 1 mei. MOOOV richt zich vooral op onafhankelijke filmproducties, documentaires en wereldcinema. Ook wij zijn erbij. Onze vijfdeklassers trokken voor de paasvakantie al naar de bioscoop voor de film van Anne Frank. Maandag is het de beurt aan het 1° en 2° leerjaar (Ik hou lekker vol)  en dinsdag aan het 3°, 4° en 6° leerjaar (Chuskit & The blue girl). Hopelijk kunnen alle kinderen genieten van dit mooie, maar minder commerciële aanbod van films.   
 
Klokskeskermis   
 
Ons schoolfeest ‘Chic Belgique’ op zaterdag 14 mei komt stilaan dichterbij. Alle gezinsoudsten ontvingen deze week 4 kaarten van onze reuzetombola met 100 prachtige prijzen. Vrijblijvend mogen de kinderen die kaarten verkopen. Niet-verkochte boekjes worden terugbezorgd aan de klasleraar. Extra kaarten kunnen bij-gevraagd worden. De inschrijvingen voor het ‘Klokskeskermis-frietfestijn’ mag u bezorgen op school zodat we tijdig uw bestelling in orde kunnen brengen. Alle gezinsoudsten krijgen ook een prachtige Klokskeskermisaffiche om thuis op te hangen aan het raam. Iedereen van harte welkom. We kijken ernaar uit.
Gezocht ! Onze Groene Kabouters zijn voor Klokskeskermis nog op zoek naar een 11-tal Rode Duivel-voetbalpakjes in kleutermaat (4-5-jarigen). Wie kan ons helpen ?
 
Nieuws in’t kort 
 
Maandag had iedereen dankzij paasmaandag nog een extra dagje vrij. 
Dinsdag werden de ouders van onze eerste communicanten op de infoavond verwacht.  Hun feestdag, zondag 8 mei, komt immers steeds dichterbij.
Woensdag zongen we voor juf Kris (1A) want zij werd 60 jaar. Er was een verrassings-bezoek van haar dochter en kleinzoon en een attentie van de collega’s. Proficiat, Kris!
Donderdag reden de tweedeklassers met de bus naar Vosselaar voor een leuke, sportieve namiddag onder het motto ‘Alles met de bal’.
Vrijdag trok het 3° leerjaar dan weer op pad richting het centrum van Turnhout voor een stadswandeling en verschillende bezoekjes aan musea, het begijnhof en de kerk.
 
Kalender volgende week 
 
°maandag 25/04 :          Start heen- en weerweek
°maandag 25/04 :          MOOOV-filmfestival 1° en 2° leerjaar
°maandag 25/04 :          Voorstelling nieuwe BLOOS-puntje ‘verdraagzaamheid’
°maandag 25/04 :          Ouderraad
°dinsdag 26/04 :            MOOOV-filmfestival 3°, 4° en 6° leerjaar
°woensdag 27/04 :         Fietspool naar school vanuit Zevendonk
°woensdag 27/04 :         Oog voor lekkers met gezond stuk fruit voor iedereen
°donderdag 28/04 :        Secretaresse Marleen gaat met pensioen
°donderdag 28/04 :        Busevacuatieoefening op de parking
°vrijdag 29/04 :              Schoolreis Circus Bruul-Geel voor 1° en 2° leerjaar
 
Belangrijke data in mei
 
°maandag 02/05 :          Schoolreis De Kloek-Grobbendonk voor de KS
°woensdag 04/05 :         Infoavond overstap KS-eerste leerjaar
°zondag 08/05 :             Eerste communie in kerk Schorvoort
°vrijdag 13/05 :              Generale repetitie Klokskeskermis
°zaterdag 14/05 :           Klokskeskermis 48 jaar!
°donderdag 19/05 :        Oudercontact Witte Wolkjes en Rode Handjes
°woensdag 25/05 :         Kennismakingsmoment nieuwe Gele Zonnetjes
°donderdag 26/05 :        Hemelvaartdag : vrijaf
°vrijdag 27/05 :              Brugdag : vrijaf
°zaterdag 28/05 :           Vormsel in kerk Zevendonk  
 
Copyright © 2022 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp