Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Voorstelling nieuw BLOOS-puntje ‘beleefdheid’   

Elke twee maanden zetten we een nieuw BLOOS-puntje in de kijker. We blijven nog steeds gaan voor samenhorigheid en zelfstandigheid, maar nu voegen we daar ‘beleefdheid’ aan toe. In de LS werd maandag het nieuwe puntje aangebracht in de vorm van een spel op de speelplaats met gans de school. De kinderen kunnen zich opnieuw evalueren op het gebruikelijke BLOOS-evaluatieblad. In de KS speelden de juffen dinsdag en vrijdag toneel rond beleefdheid en dat voor alle kleuters per leeftijdsgroep. De komende weken werken zij nog verder rond beleefdheid in de klas.    
 
Theater Gusta uitgesteld  

Normaal kwam theater Gusta deze week in de kleuterschool langs voor een openluchtvoorstelling van hun stuk ‘Rotzooi’. Een superleuke en leerrijke voorstelling rond afval en milieu. Een openluchttheater komt in deze coronaperiode prima uit, maar het weer zat deze week helaas niet mee. Niet leuk om in de koude en bij regenweer naar een theaterstuk te gaan kijken. Daarom wordt de voorstelling verschoven naar juni.  
 
Personeelsvergaderingen

Voor de kleuterleidsters was er afgelopen maandag een personeelsvergadering rond het takenbord en de agenda. Er werd in 2 kleinere groepen en op afstand gewerkt. Kleuters bewijzen elke dag dat ze al heel goed zelfstandig kunnen werken. Het takenbord kan daarbij helpen om alle kleuters op hun niveau en steeds met andere kinderen te laten samenwerken. Een mooi concept dat opstart bij de jongste kleuters en verder uitgroeit in de loop van de kleuterschool. In de LS vergaderen de leerkrachten begin volgende week.
 
Pedagogische studiedag

Woensdag ging onze tweede pedagogische studiedag door. Vandaar hadden alle kinderen vrijaf. In de KS werd in kleine groepjes verder gewerkt aan de uitbouw van het takenbord. Ook de nieuwe formule van schrijfdans en schrijfmotoriek doorheen de kleuterschool stonden op het programma. In de LS was er een online nascholing rond co-teaching.    
 
Oudercontact KS

Ons tweede oudercontact zouden we heel graag fysiek laten doorgaan, maar het blijft afwachten of de coronamaatregelen dit vlak na de krokusvakantie toelaten. Het oudercontact van de kleuterschool staat voorlopig gepland op dinsdag 9 maart. Mochten er daartegen geen versoepelingen zijn, zal het digitaal of telefonisch doorgaan.
  
Project studiekeuze voor de zesdeklassers  

De leerlingen van het 6° leerjaar starten stilaan met hun studiekeuzeproject. Een lessenpakket waarin ze kennis maken met de structuur van het secundair onderwijs, de beroepenwereld en het scholenaanbod in Turnhout en omgeving. In het kader van die keuze brengen ze als alles kan doorgaan op vrijdag 26 maart een bezoek aan het Sint-Pietersinstituut-Turnhout. Het bezoek aan HTO-Turnhout werd geannuleerd.
Dit jaar staat er geen scholenbeurs gepland, maar er is wel een online alternatief.  Momenteel wordt er op de CLB-website voor ouders een ingesproken PowerPoint aangeboden die ouders en leerlingen op een zelfgekozen moment en op eigen tempo kunnen bekijken via: www.vrijclb.be/vrij-clb-kempen/studiekeuze. Hierbij bestaat de mogelijkheid dat ouders vragen kunnen stellen. 

Bedanking warmste week

Dit jaar zette Sint-Pieter-Zevendonk zich weer goed in voor de warmste week met acties voor Welzijnszorg, Samana-Zevendonk, het OCMW, woonzorgcentrum Aquamarijn en het personeel van het Sint-Jozef- en Sint-Elisabethziekenhuis van Turnhout. 
Vlak voor de kerstvakantie leverden enkele zesdeklassers hun speciaal ontworpen nieuwjaarsbrieven af aan verschillende afdelingen van de Turnhoutse ziekenhuizen om het personeel een hart onder de riem te steken. We ontvingen achteraf verschillende bedankkaartjes vanuit het ziekenhuis. Annie en Wieza van Samana bakten als bedanking wafels die smaakten tijdens de pedagogische studiedag. Ook vanuit Zevendonk ontvingen we vele kaartjes en mails als bedanking voor onze kerstkaarten-actie. Dankjewel iedereen.  

Nieuws van onze leerlingen uit 4A

Vorig jaar verscheen er regelmatig een zelfgeschreven bijdrage van de leerlingen in onze nieuwsbrief. We nemen dat vanaf nu terug op. Deze week vertellen de leerlingen van 4A hun verhaal…
Deze week spelen we toneel in onze klas. Iedereen heeft een vaste rol die je goed moest oefenen. We vinden het allemaal heel leuk maar ook wel spannend. Het toneelstuk speelt zich af in het kapsalon. Vrijdag is het toonmoment. Lize Dirkx en Megan Truyens (4A)

Groene Kabouters en Blauwe Voetjes in de ruimte

In de kleuterschool zouden de GK en BV graag eens rond het thema ‘De ruimte’ werken. We willen jullie vragen om ons hierbij te helpen. We zijn op zoek naar : schakelaars, drukknoppen, diverse meters met pijltjes (vb. snelheids- of vectormeter), oude hoofdtelefoons (6-tal), oud toetsenbord/laptop (6-tal), oude moonboots, prentenboeken met als thema de ruimte, aarde, planeten, … en heel grote kartonnen dozen om een raket mee te maken. Alles wordt verzameld in de inkomhal van de kleuterschool.
 
Recyca : verzamelen maar!

De oproep in de nieuwsbrief naar lege inktpatronen, oud ICT-materiaal en lege batterijen kende veel succes. We konden deze week twee grote dozen van Recyca helemaal vullen.  Ook de BEBAT-ton voor lege batterijen is bijna vol. Blijf zeker binnenbrengen!
Agenda voor volgende week                                                                                        
                                                   
°maandag 18/01 :         One mile a day-run in de LS
°dinsdag 19/01 :            Poppenkast+wandeling rond verkeer in de KS
°woensdag 20/01 :         Oog voor lekkers-actie met een gezond stuk fruit voor iedereen
 
Copyright © 2021 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp