Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Nieuwe instappertjes + nieuwe leerling in 4A      

Na elke vakantie kunnen kleuters die 2,5 jaar zijn voor het eerst naar school. Zo startten er maandag 2 nieuwe Gele Zonnetjes in de klas van juf Lieve, waarmee ze nu met 12 zijn.  Donderdag 20 december staat het volgend kennismakingsmoment gepland. Dan zal de school stevig aangroeien met voorlopig 6 nieuwe kleuters. In 4A hadden we na de vakantie nog een ‘grote’ instapper. We wensen alle nieuwe leerlingen en hun ouders een prima start en hopen dat ze snel thuis zullen zijn op onze school.   
 
Veilig verkeer : ‘Helm op, fluo top’

Maandag ging onze fluovestjesactie van start. Het is belangrijk goed zichtbaar te zijn in het verkeer, zeker nu het steeds donkerder wordt buiten. Daarom promoten we al vele jaren dat leerlingen hun fluohoes of -vestje dragen op weg naar school en terug. We willen groeien naar een automatisme dat onze leerlingen altijd als ze zich in het verkeer begeven, een fluovest dragen, het ganse jaar door. Om de kinderen extra te motiveren organiseert  ‘Helm op, fluo top’ weer een grote stickerspaaractie in de LS om voor het gezin leuke uitstapjes te verdienen. Alle kinderen die geen fluovest meer hadden ontvingen een nieuwe. De allerkleinste kleuters kregen van de school een superschattig fluovestje helemaal op hun maat. Je ziet ze al van ver komen!    
 
Een nieuw BLOOS-puntje  :  zelfstandigheid !

Elke twee maanden zetten we een nieuw BLOOS (BLij Op Onze School)-puntje in de kijker. De voorbije periode werkten we rond samenhorigheid. Naast het rapport ontvingen de kinderen van de lagere school vlak voor de vakantie hun eerste BLOOS-evaluatie waarin ze zichzelf evalueerden op gebied van samenhorigheid. Al het BLOOS-materiaal wordt dit jaar in een nieuw kleedje gestoken met binnenkort ook grote mooie banners op de speelplaats van de KS en LS. Tot na de kerstvakantie staat ‘zelfstandigheid’  in de kijker. We vinden het  belangrijk dat kinderen al van jongs af zelfstandig leren zijn. Dat start al in de kleuterschool waar Cas en Lisa afgelopen woensdag het nieuwe BLOOS-puntje voorstelden met een knap toneel. Ook thuis kan dit puntje verder leven en mogen de kinderen niet vergeten hun BLOOS-draaischijf te verzetten. Aan die draaischijf was ook een wedstrijd verbonden.  Maandag trekken we de winnaars. De leerlingen van het tweede leerjaar stellen dan het nieuwe BLOOS-puntje voor in de lagere school.  
 
Grootouderfeest

De twee laatste dagen van deze maand 29 en 30 november, worden de grootouders van de kinderen van de LS van harte uitgenodigd op het grootouderfeest. Alle kinderen vanaf het eerste leerjaar kregen deze week de uitnodiging mee.  We voorzien twee dagen omdat in onze lagere school dubbel zoveel kinderen zitten dan in de kleuterschool en de parochiezaal te klein is voor één voorstelling.  ‘De tijd van toen’ is het thema geworden. Het oefenen in de verschillende klassen kan al volop beginnen.     
Leerkrachten terug present
We zijn blij dat we juf Liesbeth (KS) en volgende week ook juf Hilde (GK) en juf Elien (5B) opnieuw mogen verwelkomen in ons team. We kijken ook uit naar de terugkomst van juf Anja (6A) en Giota, onze poetsvrouw die voorlopig nog afwezig zijn. We wensen hen veel goede moed. Een speciaal woordje van dank aan meester Jonas, meester Jan en juf Sanne voor hun prima vervangingen!
 
De  voorleesweek komt eraan      
 
Op 17 november gaat de Vlaamse voorleesweek van start in het teken van ‘Vroeg beginnen’ en dat zal in Sint-Pieter-Zevendonk niet onopgemerkt voorbij gaan. Voorlezen past immers helemaal in ons Kwartiermakers-project waarbij we elke schooldag een kwartiertje lezen. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, concentratie, creativiteit en sociale vaardigheden van kinderen dus kan je daar best zo vroeg mogelijk mee beginnen. In onze klassen wordt er regelmatig voorgelezen en we merken dat vele kinderen daarvan genieten. Daarom doen alle klassen een oproep aan ouders om te komen voorlezen in de klas van hun zoon of dochter. Ook voorleesgrootouders zijn welkom.  Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de brief in bijlage. Hartelijk dank daarvoor.
 
Oproep

°Ben je een ouder van een kind in het basis- of secundair onderwijs?  Dan wil men je stem graag horen over het ondersteuningsmodel en kan je meedoen aan de enquête die in de digitale bijlage van onze nieuwsbrief zit. Voor al je verdere vragen kan je steeds terecht bij VCOV op info@vcov.be.
Dit is de link : http://menukaart.limequery.com/388257?lang=nl-informal

°De meter van Megan Truyens  (2A) werd 2 jaar geleden getroffen door borstkanker. Helaas heeft de kanker opnieuw toegeslagen. Megan en haar mama willen daarom tijdens de ‘Warmste week’ roze limonade maken en verkopen t.v.v. Think Pink, een vzw die strijdt tegen borstkanker. Daarvoor verzamelen ze glazen flessen zonder statiegeld, liefst met draaidop. Deze mag je bezorgen op school.
 
Agenda volgende week                                                                                                                                 
°maandag 12/11  : voorstelling BLOOS-puntje zelfstandigheid door het 2° leerjaar   
°maandag 12/11  :  One mile a day-run LS   
°dinsdag 13/11  :  yoga tijdens de middag voor 3° en 4° leerjaar o.l.v. juf Floor
°woensdag 14/11  :  start juf Elien in 5B        
°woensdag 14/11  :  fruitdag  :  elke kind krijgt een gratis stuk fruit     
°woensdag 14/11  :  EHBO-cursus voor juf Suzy en juf Isabelle
°vrijdag 16/11  :  start project warmste week met als thema ‘Geluk’                             
 
In bijlage
°twee uitnodigingen grootouderfeest LS voor donderdag 29 of vrijdag 30 november    
°inschrijfbrief voorleesweek voor ouders en grootouders   
°brief Kronkeldidoe 1ste leerjaar
°schoolrekening 1  
°info over spaarbeurten openluchtklassen volgend schooljaar voor 4°-en 5°-klassers                                    
°flyer Zevendonkwandeling KWB-Zevendonk  (enkel digitaal)

Belangrijke bijlagen

Copyright © 2018 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp