Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

De allerbeste wensen

Het waren beslist weer mooie feestdagen. Hopelijk heeft iedereen volop genoten van de kerstvakantie. We wensen iedereen een prachtig 2019 met vooral een goede gezondheid en veel geluk. We kijken weer uit naar een mooie samenwerking tussen gezin en school. Dat de kinderen elke dag opnieuw veel kansen krijgen tot spelen en leren. Daar wil het ganse Sint-Pieter-Zevendonk-team weer helemaal voor gaan in dit nieuwe jaar.  
 
Afscheid van Filip Peeters, de papa van Ayla Peeters  (5B)
 
Tijdens de kerstvakantie ontvingen we het droevige nieuws van het overlijden van  Filip Peeters, de papa van Ayla Peeters, leerling uit 5B. Filip is papa van 5 kinderen. Simon studeerde vorig jaar af in het zesde leerjaar. Wouter en Hanne zaten enkele jaren geleden op onze school. We leven mee met Leen, de echtgenote van Filip, zijn kinderen, ouders en schoonouders. Dat ze vooral de vele mooie herinneringen mogen koesteren aan Filip. De afscheidsviering vond vrijdag plaats. De klasgenoten van Ayla uit de beide vijfde leerjaren waren beslist een steun voor haar tijdens de uitvaart. Dinsdag houden we op school een klein bezinningsmoment om samen met Ayla, de kinderen en de collega’s stil te staan bij dit afscheid.
 
Nieuwe kleuters

Maandag gingen bij de Gele Zonnetjes van juf Katrien 9 nieuwe kleuters van start: een heel aantal. Sommigen van hen hebben al broertjes of zusjes op school, maar verschillende instappers en hun ouders zijn ook nieuw. We heten alle nieuwkomers in elk geval van harte welkom. Daarmee gaan er na vele jaren opnieuw meer dan 350 kinderen naar Sint-Pieter-Zevendonk. Dit schooljaar alleen  gingen al bijna 60 nieuwe leerlingen van start. Zo goed als alle kinderen die in Zevendonk wonen, gaan naar onze school. Dat is ongeveer 40% van de totale schoolbevolking. De overige 60% zijn kinderen uit het centrum van Turnhout, de Turnhoutse rand en de buurtgemeenten. 1 februari is het volgende instapmoment voor kleuters die 2,5 jaar oud zijn. Een belangrijke datum voor elke school want aan de hand van het aantal leerlingen dat dan naar school gaat, wordt het lestijdenpakket van het nieuwe schooljaar berekend. Intussen komen al de eerste inschrijvingsvragen voor volgend jaar binnen. Na de krokusvakantie gaan die inschrijvingen van start.      
 
Nieuwjaarsreceptie Sint-Pietersfamilie

Januari is traditiegetrouw de maand van de nieuwjaarsrecepties, ook voor de Turnhoutse Sint-Pietersfamilie die vrijdag klonk op het nieuwe jaar. Een moment waarop het ganse personeel, de gepensioneerden en leden van de ouder- en schoolraad van Sint-Pieter-Turnhout (SPT) en Sint-Pieter-Zevendonk (SPZ) de kans kregen elkaar te ontmoeten en bij te praten met een hapje en een drankje.

Sint-Pieter-Zevendonk : een KOBArT-school

De 3 Sint-Pietersscholen, de VTST en Sint-Franciscus Schorvoort zijn de 5 Turnhoutse scholen van  KOBArT (Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen regio Turnhout). Verder maken ook scholen uit oa. Retie, Dessel, Arendonk, Poppel,…  deel uit van KOBArT. Sinds 1 januari is de vroegere directeur van Sint-Pieter-Zevendonk, Paul Proost, de nieuwe voorzitter van KOBArT als opvolger van Frans Van Hoof, die omwille van gezondheidsredenen zijn voorzitterschap doorgeeft. We willen Frans bedanken voor al datgene dat hij al die jaren betekend heeft voor KOBArT. Tegelijk wensen we Paul veel succes als nieuwe voorzitter. Om 2019 uitstekend in te zetten, ontvingen de kinderen van de lagere school een mooie KOBArT-sleutelhanger om aan hun boekentas te hangen. 
 
Nieuwe fietsenstalling kleuterschool

We hebben er lang naar uitgekeken, maar de nieuwe fietsenstalling in de kleuterschool is nu een feit.  We hadden al een mooie stalling voor onze eigen fietsen, maar vanaf nu kunnen ook alle kleuters en personeelsleden die met de fiets naar school komen gebruik maken van een fietsenstalling. Die werd gezet met eigen middelen en voor de helft gefinancierd door de provincie Antwerpen. Er komen binnenkort fietsenrekken voor zowel fietsen met dunne als dikke banden. Er komt dan ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen, zodat het personeel nog meer aangemoedigd wordt om met de fiets naar school te komen J. Tegelijk krijgen de oudste kleuters nu ook tijdens de middagpauze de kans om het fietsparcours te gebruiken in  het kader van ‘gezonde en sportieve school’.   
 
Familienieuws

Tijdens de kerstvakantie overleed de overgrootmoeder van Free Stessens (5A). We begrijpen het verdriet bij dit verlies en leven mee met de familie.                                                                               
 
Agenda volgende week      
                                                                          
°maandag 14/01  :  Start gezonde veertiendaagse in de KS omgetoverd tot AZ-Sint-Pieter   
°maandag 14/01  :  One mile a day-run LS  
°maandag 14/01  :  Infoavond eerste communie en vormsel   
°maandag 14/01  :  Vergadering werkgroep verkeer
°dinsdag 15/01  :  CLIMrek voor Witte Wolkjes, Rode Handjes en eersteklassers    
°woensdag 16/01  :  Pedagogische studiedag  :  alle leerlingen hebben vrijaf!   
°donderdag 17/01  :  One mile a day-run + aankondiging gezonde verrassing KS
°vrijdag 18/01  :  Soep tijdens de middag    

In bijlage

°Infobrief vormselcatechese voor de zesdeklassers  (eerder deze week)
°Infobrief uitvaart Filip Peeters voor de vijfdeklassers  (eerder deze week)          
°Brief project ‘Gezonde week’ KS met een oproep voor materiaal  (eerder deze week) 
°Uitnodiging lezing ‘hoogsensitiviteit’ door Melissa Mertens    
°Uitnodiging schaaktoernooi SPT t.v.v. Kom op tegen kanker 

Belangrijke bijlagen

Copyright © 2019 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp