Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Afstandsonderwijs in 5B

Klas 5B was deze week een minder grote groep dan normaal. 7 kinderen gingen in preventieve quarantaine omwille van een positieve leerling in de klas. Hun testen waren gelukkig negatief waardoor ze deze week al terug naar school konden komen. Terwijl de kinderen thuis waren, zorgde de school voor afstandsonderwijs in de vorm van thuis-opdrachten en een livestream met de webcam. Zo moesten de thuisblijvers zo goed als niets missen van het schoolgebeuren en lopen ze daardoor niet teveel achterstand op. 
In het geval van een besmetting van een leerling moeten de kinderen die nauwer contact hadden met die leerling in de klas en/of refter in quarantaine. Zij vormen dan een hoog-risico. De andere leerlingen en vaak ook de leerkracht zijn laag-risico. Zij volgen mogelijke symptomen goed op, maar mogen naar school. Twee testen bepalen wanneer de kinderen die in quarantaine zitten, terug naar school mogen. Mochten meer leerlingen in één klas positief testen, blijft de ganse klas thuis. We wensen alle kinderen en hun gezin veel goeie moed wanneer ze ziek zijn of in quarantaine moeten. We kijken uit naar betere tijden!         
 
Gezonde lucht

Ondertussen passeert onze CO2-meter de volgende dagen en weken in alle klassen om de hoeveelheid CO2 in de klas te meten. Een groen, oranje of rood licht geeft aan hoe zuiver de lucht in een klas is en wanneer er extra verlucht moet worden. 
 
BLOOS : BLij Op Onze School!
Om de twee maanden stellen we op school een nieuw BLOOS-puntje voor en dit keer is dat ‘eerlijkheid’. Alle leerlingen LS hebben voor de vakantie hun werkpuntje ‘beleefdheid’ geëvalueerd en binnenkort doen ze hetzelfde voor ‘eerlijkheid’. In de KS werd het nieuwe BLOOS-puntje dinsdag voorgesteld met een prachtig toneel met in de hoofdrol hondje Poeki. We ervaren dat waarden en normen in het leven heel belangrijk zijn. Als school willen we daar al op jonge leeftijd aan werken. BLOOS loopt als een rode draad doorheen het schooljaar en doorheen al de jaren van de basisschool. In de LS is de voorstelling telkens een moment met alle kinderen. Al die voorstellingen gingen dit jaar al in openlucht door. Het nieuwe verrijdbare digibord kon buiten al meteen z’n diensten bewijzen.        
 
Inspectie

Vorige week ontving onze school online 2 inspecteurs die de directeur en verschillende leerkrachten kwamen bevragen over de aanpak van het hele onderwijsgebeuren in een moeilijke en onvoorspelbare periode als nu. Het was een heel positieve, aangename, gemoedelijke en leerrijke ontmoeting met een bevestiging van wat goed loopt op school en het bekijken van een aantal punten waarin we nog kunnen groeien. We zijn als school heel blij met dit ondersteuningsinitiatief van de inspectie nu dit schooljaar de gewone inspectiebezoeken niet kunnen doorgaan.    
  
Vasten

Inmiddels ging de vasten van start met als thema ‘Delen doet goed’. De gezamenlijke bijeenkomst in de LS op maandagochtend laten we dit jaar niet doorgaan, maar dat neemt niet weg dat de vasten en de daaraan gekoppelde aandacht voor Broederlijk Delen in elke klas zeker aan bod komt. Zoals elk jaar is er een themalied en een mooie begeleidende film die vertelt over het leven van enkele kinderen en boeren in Congo. Hun verhaal volgen we tot aan de paasvakantie. Broederlijk Delen zet zich in om een eind te maken aan onrecht en hardwerkende boeren in het Zuiden te geven waar ze recht op hebben.   
 
Jeugdboekenmaand in Sint-Pieter-Zevendonk

Inmiddels twee jaar geleden werd de bekende jeugdboekenweek omgedoopt tot een jeugdboekenmaand. De ganse maand maart staan lezen en boeken extra in de kijker op school. We hadden voor elke graad een auteur geboekt om langs te komen op school, maar helaas hebben we die afspraken moeten afzeggen. Ondertussen loopt ons dagelijks lees-kwartiertje onder de naam ‘Kwartiermakers’ verder. Een moment dat er ook  voorgelezen wordt, leerlingen boeken aan elkaar kunnen voorstellen of kinderen met behulp van leeskaarten eens kunnen vertellen wat ze gelezen hebben. We investeren ook elk jaar in nieuwe boeken zodat het boekenaanbod in elke klas up-to-date en uitdagend blijft.
 
Nieuws van de leerlingen uit 5A

We leerden bij onze lessen wereldoriëntatie over het weer. We leerden dat wolken ons beschermen tegen de zon en dat ze de warmte dicht bij de aarde houden. Ook leerden we hoe de aarde precies draait om de zon en om zijn eigen as. We bekeken dat de windrichting het weer bepaalt. We tekenden een grafiek bij de temperaturen van deze week. We gingen op twee weken tijd van vrieskou naar lekker warm weer. Het was zelfs de warmste 23 februari aller tijden.
De leerlingen van 5A
 
Agenda voor volgende week         
                                                                              
°maandag 08/03 :          Start oudercontactweek KS (telefonisch of online)   
°dinsdag 09/03 :            Medisch onderzoek op school voor kleuters geboortejaar 2017
°woensdag 10/03 :         Pedagogische studiedag : alle kinderen hebben vrijaf!
°donderdag 11/03 :        Sportsnack voor ingeschreven leerlingen van 4° en 5° leerjaar
 
Copyright © 2021 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp