Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Proficiat aan onze eerste communicantjes
 
Het zijn spannende dagen voor onze tweede- en zesdeklassers want hun eerste communie en vormsel komen eraan.  Deze week gingen de leerlingen van het tweede leerjaar, die zondag hun eerste communie doen, verschillende keren oefenen.  Het belooft weer een mooie viering te worden o.l.v. pastoor Vincent.  Een dikke proficiat voor alle jongens en meisjes die vanaf zondag voor het eerst de communie zullen ontvangen. De viering gaat door in de kerk van Zevendonk en begint om 11.00u.  Iedereen is van harte welkom.  Dank aan de juffen en de mensen van de parochie voor al het voorbereidend werk en het verzorgen van de viering.   
Volgende week zondag 6 mei is het dan de beurt aan de vormelingen.  Ook die viering gaat door in de kerk van Zevendonk eveneens om 11.00u. 
 
BLOOS-puntje ‘verdraagzaamheid’
 
Vorige week werd het nieuwe BLOOS-puntje ‘verdraagzaamheid’ al voorgesteld in de kleuterschool met een knap toneel met Cas en Lisa in de hoofdrol.  Maandag was het dan de beurt aan de vijfdeklassers om het laatste BLOOS-puntje van dit schooljaar voor te stellen.  De laatste maanden van het schooljaar willen we verdraagzaamheid tegenover elkaar nog eens extra in de kijker zetten. 
Daarbij aansluitend volgden juf Anne, juf Laura, juf Liesbeth, juf Hilde en de directeur vrijdag de laatste sessie van de KIVA-opleiding, een anti-pestwerking die komt overwaaien uit Finland die vooral preventief wil inzetten om pesten op school tegen te gaan.  De komende jaren wil onze school hier verder op inzetten en de KIVA-visie mee integreren in ons BLOOS-project.
 
Ouderavond overgang KS-LS
 
Woensdag werden de ouders van de Rode Handjes en de Witte Wolkjes uitgenodigd op school om uitgebreid kennis te maken met het eerste leerjaar, want dat komt langzaam maar zeker dichterbij.  Het wordt een grote stap zowel voor de kleuters als hun ouders.  De leidsters legden uit hoe zij hun kleuters al voorbereiden op het eerste leerjaar. De juffen vertelden op hun beurt wat de nieuwe eersteklassertjes allemaal te wachten staat en hoe je daar als ouder het best mee omgaat.  Dank aan al de juffen voor deze interessante avond. 
Dinsdagnamiddag was er voor de oudste kleuters en de eersteklassers trouwens weer een CLIM-rekactiviteit die helemaal inzet op de integratie kleuter- lagere school. 
 
Sportdag Zilvermeer
 
Donderdag was het heel rustig op school want de lagere school trok er een dagje op uit naar het Zilvermeer in Mol.  Maar liefst 5 bussen stonden ’s morgens te wachten om alle kinderen veilig naar de sportdag te brengen.  Met ondermeer een ‘survival trophy’ werd het een uitdagende en avontuurlijke sportdag.  Na de lekkere picknick stond in de namiddag nog een heel spelletjesaanbod op het programma.  Dank aan meester Bram voor de organisatie van deze sportieve dag.  

Werkgroep verkeer
 
Vorige week vergaderde de werkgroep verkeer die terugkeek naar de voorbije fluoactie en de route2school-actie en die al vooruit blikte naar de week van 14 tot 18 mei, vlak voor Klokskeskermis, want dan staat onze ‘Heen en weer-week’ op het programma.  Een week waar op een sportieve en milieuvriendelijke wijze naar school komen, in de kijker staat.  We hopen dan op goed weer zodat zoveel mogelijk kinderen met de fiets naar school kunnen komen.  Er staan dan verschillende activiteiten gepland zoals de fietsproeven, een fietsenherstelling, een fietscontrole, het fietsexamen 6°leerjaar en een ludieke actie rond juist parkeren op onze parking en omgeving. De parking kreeg het de afgelopen winterperiode weer zwaar te verduren maar Steven zorgde ervoor dat alle oneffenheden weer netjes opgevuld werden.    
 
De Blauwe Voetjes op bezoek bij de brandweer
 
Hoe kan je het beste leren over de brandweer dan er gewoon met je klas op bezoek te gaan.  Dat deden de Blauwvoetjes afgelopen donderdag waar ze een hele uitleg kregen van brandweerman Kristof en aan het stuur mochten zitten van een echte brandweerwagen. Ook de rit met de auto was supertof.  Dank aan de ouders die zorgden voor de heen- en weerrit.   
 
Ruilboekencel
 
Vorige zaterdag werd de Ruilboekencel van Zevendonk officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van de burgemeester en enkele schepenen.  De Ruilboekencel is een oude telefooncel die in de toekomst dienst doet als ruilbibliotheek.  Iedereen die wil kan er boeken meenemen maar even goed in plaatsen.  De Ruilboekencel staat op de parking van PC Den Donk aan de poort van de kleuterschool.
 
Familienieuws
 
De overgrootmoeder van Norah (2B) en Sofia (5A) Lancel overleed op 14 april.  We begrijpen het verdriet bij dit verlies en leven mee met gans de familie.
°Elise Luca (GK) kreeg er in de paasvakantie een lief zusje ‘Marie’ bij.  Een dikke proficiat voor Elise, haar trotse ouders en grootouders. 
 
Agenda volgende week
 
°zondag  29/04  :  eerste communie - kerk Zevendonk om 11.00u
°maandag 30/04  :  facultatieve verlofdag
°dinsdag  01/05  :  feest van de arbeid  :  vrijaf                
°woensdag 02/05  :  fruitdag                                                                                                               °woensdag 02/05  :  observatiestage bij de Groene kabouters en Witte wolkjes  
°donderdag 03/05  :  toneel Warande voor 5° en 6°leerjaar met de fiets
°donderdag 04/05  :  leeruitstap Turnhout voor 3°leerjaar met vervoer ouders                                                                               °zondag  06/05  :  vormsel - kerk Zevendonk om 11.00u
 
In bijlage…
 
°Brief helpende handen Klokskeskermis
°Brief dessertenbuffet Klokskeskermis
°Infobrief korfbaltoernooi
°Folder ‘Zet je pet op tegen kanker’

Belangrijke bijlagen

Copyright © 2018 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp