Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Op uitstap

Nadat de studiereis naar Antwerpen voor het 4°leerjaar een week werd uitgesteld door een treinstaking was het dinsdag zover. Afspraak was het station van Tielen waar het minder druk is om op te stappen. Van 3 naar 4 breidt de aardrijkskundige kennis van onze leerlingen uit van Turnhout naar Vlaanderen en België. Vandaar sluit een studiereis naar Antwerpen prima aan bij de WO-lessen. Het werd een leerrijke uitstap waarbij onze vierdeklassers de stad aan de Schelde beter leerden kennen. 

We proberen als school openbaar vervoer en fietsen zo veel mogelijk in te schakelen want de prijs voor een busreis ligt tegenwoordig een stuk hoger. Een groepsreis met de bus naar Turnhout kost momenteel 5 euro per kind. Voor de sportdag naar de Lilse Bergen bedraagt de prijs 9 euro per leerling. Hierbij houdt de school al bewust rekening met reizen binnen de schooluren en benutten we de maximumcapaciteit van elke bus optimaal.

Raf en Otje    

Tijdens hun gezonde week in oktober gingen onze kleuters normaal sporten bij Raf en Otje in Turnhout. Helaas kon die uitstap niet doorgaan door de coronamaatregelen. We beloofden toen de sportdag te verplaatsen naar een latere datum. Afgelopen donderdag was het dan zover. Vier bussen brachten al onze kleuters naar Raf en Otje. Het werd een fantastische dag met veel ravotten, klimmen, glijden en springen, een picknick en een lekker drankje. De kleuters hebben er beslist van genoten. Dank aan alle juffen, de turnmeester en alle extra begeleiders om deze dag mee te verzorgen.   
 
Fietsprijs team Sint-Pieter-Zevendonk

Onze school besteedt veel aandacht aan fietsen. Heel wat kinderen fietsen naar school.  Campagnes als Sam de verkeersslang, de verkeersweek en de fluoactie promoten het fietsen. De kleuters hebben een eigen fietsparcours dat ze dagelijks gebruiken en sinds kort ook een eigen verkeersparkje met wegmarkeringen en een zebrapad waarvoor de papa van Mattis en Vince zorgde. In de LS organiseren we regelmatig fietsactiviteiten binnen en buiten de school. Fietscontroles, fietstraining en extra fietsoefeningen voor oudere kinderen die nog niet goed kunnen fietsen, staan geregeld op het programma.

Top is dat team SPZ het goeie voorbeeld geeft. Heel wat personeelsleden komen met de fiets naar school. Zo won onze school de eerste prijs van de grote KOBArT-fietswedstrijd in de categorie ‘hoogste aantal gemiddelde fietskilometers per teamlid’. Aan de wedstrijd deden 16 scholen mee. Woensdag werden we door KOBArT beloond met een lekkere traktatie. In de KS heeft onze school al een oplaadstation voor elektrische fietsen.  Binnenkort komt er ook één in de LS. Proficiat voor deze gezonde en sportieve prestatie.    

Resultaten ICT-peilproef 2021 

Vorig jaar deden onze zesdeklassers mee aan een grote peilproef rond ICT-vaardigheden i.s.m. de Vlaamse overheid en de KU Leuven. De proef peilde zowel theoretische als praktische ICT-vaardigheden van de leerlingen. Vorige week kwamen de resultaten binnen.  Op onze school behaalt 91% van de leerlingen de eindtermen voor computer-vaardigheden.  Het Vlaams gemiddelde zit op 80,5%. Tijdens de coronalockdown slaagde onze school erin zo goed als alle leerlingen van de LS te bereiken waarvan 95% van de leerlingen digitaal.  Voor enkele gezinnen stelde de school ICT-materiaal ter beschikking.
 
Ouderparticipatie
 
Altijd fijn dat ouders en grootouders bijdragen tot de werking en de lessen van onze school.  Supertof om je mama, papa, oma of opa op school te zien of eens bij kinderen thuis op bezoek te gaan. De voorbije dagen gaf de mama van Felix stempeltechnieken in het 4°, brachten 3 kleuterklassen een bezoek aan de boerderij van Nico, Thibaut, Vince, Cas en Matz, kwam de papa van Emma en Jill als fotograaf op school, gaf de mama van juf Floor creales in het 3°, gingen de Blauwe Voetjes op bezoek in de manege van Jack, kwam de papa van Mila bij de Rode Handjes voorlezen, geeft de opa van Mil, Lien en Lore schaakles en geeft de opa van Thorbe verschillende kinderen EHBO-les op onze school na schooltijd.  
Mama’s, papa’s, oma’s of opa’s met leuke, leerrijke ideeën, talenten, hobby’s, beroepen mogen dit altijd laten weten. Van harte welkom op school.  
 
Oudercontacten einde schooljaar
 
Op dinsdag 28 juni gaat het laatste oudercontact van dit schooljaar door. U ontvangt deze week de inschrijvingsbrief in bijlage. Het 2°en 6°leerjaar voorzien ook de mogelijkheid om op maandag 27 juni langs te komen om het rapport af te halen. U kan ook inschrijven voor een oudercontact met juf Hedwig (zorgjuf 1-2) en juf Hilde (zorgcoördinator). De oudercontacten zijn volledig vrijblijvend. Iedereen is van harte welkom! 
 
Verloren voorwerpen  
 
Deze week hielden we op school nog eens een grote kijkactie van verloren kledingstukken waarbij heel wat terecht kwam. Dahlia (4B) is haar jeansjasje kwijt. Op school is het nergens te vinden. Misschien is het per ongeluk met iemand mee naar huis gegaan. Haar naam staat in het jasje. Hopelijk komt het toch nog terecht. Vandaar deze oproep.     
 
Kalender volgende week
  
°maandag 13/06 :          One mile a day run LS
°maandag 13/06 :          Medisch onderzoek : inhaalronde voor afwezige leerlingen
°maandag 13/06 :          De Witte Wolkjes kamperen aan zee (zandbak achtertuin KS)
°maandag 13/06 :          De Blauwe Voetjes op uitstap naar de manege
°woensdag 15/06 :         Schoolraad
°woensdag 15/06 :         Oog voor lekkersactie met een gratis stuk fruit
°donderdag 16/06 :        Brevetzwemmen 4°leerjaar
°vrijdag 17/06 :              Diploma-uitreiking fietsexamen Turnhout voor 6°leerjaar  
       
Copyright © 2022 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp