Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Grootouderfeest

Donderdag- en vrijdagnamiddag werden alle groot- en overgrootouders van de kinderen van de lagere school uitgenodigd in de parochiezaal voor een nieuwe editie van het grootouderfeest onder het motto ‘De tijd van toen’. Het werd een muzische namiddag vol zang en dans waarbij zowel de kinderen, de leerkrachten als de grootouders actief betrokken waren. Vlaamse klassiekers van o.a. Marva, Paul Severs en Eddy Wally werden uit volle borst meegezongen. Jan Thijs en Tante Terry zorgden voor de presentatie en de leerkrachten waren als ‘de Strangers’ in levende lijve aanwezig met het nummer ‘Bij de rijkswacht’. De bijna 400 bezoekers hebben er met volle teugen van genoten. 
Een speciaal woordje van dank aan alle helpende handen die bijdroegen tot dit geweldige feest, met name de ouderraad, onze teamleden en studenten Thomas More voor de koffie, de opruim en de afwas, juf Suzy Jacobs voor het decor, Dirk voor al de geluidsopnamen, Ann (mama van Alexia en Amalia) voor de prachtige fotoreportage en alle juffen en meesters voor hun creatieve inbreng bij dit feest.  Bezoek zeker onze website www.sint-pieter-zevendonk.be voor die knappe foto’s.
 
De advent van start

Dit weekend gaat de advent van start waarin we ons 4 weken lang voorbereiden op Kerstmis. Het belooft een gezellige en sfeervolle periode te worden waarin we ‘samen met onze warmste week-actie’ naar Kerstmis toeleven. Maandag ontsteken we de eerste kaars van de adventskrans tijdens onze eerste samenkomst met heel de lagere school. Ook dit jaar zetten we het werk van Welzijnszorg, een organisatie die opkomt voor armoede in eigen land, extra in de kijker. Vrijdag 21 december zullen we in de kerk tijdens de kerstviering ons vierde kaarsje aansteken en genieten van het kerst-verhaal. In de kleuterschool spelen de juffen die dag het kerstverhaal. Samen met de parochie zullen onze leerlingen in de namiddag de actie ‘Soep op de stoep’ ondersteunen waarvan de opbrengst integraal naar Welzijnszorg gaat. Het wordt beslist een fijne periode met veel vriendschap en een gezellige, superleuke sfeer bij de kerstboom in de klas.           
 
Maar eerst de Sint nog…

Vorige week, na zijn aankomst in Turnhout, liet de Sint weten dat hij op woensdag 5 december samen met zijn Zwarte Pieten een bezoek zal brengen aan onze school. We zijn benieuwd of de intocht van de Sint weer even spectaculair zal zijn dan anders. Twee jaar geleden moest de brandweer ingeroepen worden omdat de Pieten niet meer van het schooldak geraakten en vorig jaar werd de Sint met de ambulance aangevoerd nadat hij een fietsongeluk had op het grote dak van onze school. Hopelijk verloopt alles dit jaar vlekkeloos. We kijken er al naar uit! 
 
Kronkeldidoe voor de eersteklassers

Maandag trokken de leerlingen van het eerste leerjaar naar de sporthal van Merksplas voor een namiddagje sporten. Deze sportactiviteit wordt georganiseerd door SVS en biedt voor alle klassen in de loop van het schooljaar een sportieve halve dag aan. Zo komen de tweedeklassers in de loop van februari aan de beurt. Verder plant meester Bram vanaf januari een extra sportactiviteit elk donderdag tijdens de middagpauze. Met lopen op maandag, yoga op dinsdag, sport op donderdag en schaken op vrijdag biedt onze school een ruime waaier van middagactiviteiten aan. Dank aan alle leerkrachten die zich hiervoor inzetten. In de loop van februari organiseert onze school i.s.m. meester Elias en hogeschool Thomas More-Turnhout op donderdagavond een extra sportieve nabewaking tussen 16.00u en 17.00u onder de naam ‘Sportsnack’. Begin volgend jaar kunnen de kinderen van de lagere school zich hiervoor inschrijven. U hoort er nog van…
 
Eerste communie en vormsel

De eerste communie en het vormsel in de Emmaüsparochie zijn nog wel een tijdje weg, maar de voorbereidingen ervan zijn al volop gestart. Zowel eerste communie als vormsel zijn een organisatie van de parochie en niet van de school, alhoewel wij heel graag meewerken en het is handig dat de brieven via de school aan de ouders kunnen bezorgd worden.  De eerste communie gaat dit schooljaar door op zondag 19 mei. De voorbereidingen gebeuren in de kerk van Schorvoort, maar de viering zelf gaat in Zevendonk door en wordt mee georganiseerd door onze juffen van het tweede leerjaar. Zowel de voorbereiding als de viering van het vormsel gaan in Zevendonk door. In Schorvoort zijn er dit schooljaar te weinig vormelingen, waardoor zij in Zevendonk moeten aansluiten. Die viering gaat door op zondag 26 mei. Dit is tegelijk de datum van de Vlaamse en federale verkiezingen. Daarom wordt nog bekeken door de parochie welk het startuur van de viering zal worden. We wensen alle tweede- en zesdeklassers die hun communie doen nu al veel succes!            
 
Agenda volgende week     
                                                                                                                                     
°zaterdag 1/12  :  Mosselsouper Zevendonkse Rakkers    
°maandag 3/12  :  Adventsviering LS met het eerste kaarsje   
°maandag 3/12  :  One mile a day-run LS      
°maandag 3/12  :  Ouderraad om 20.00u in de personeelskamer.          
°woensdag 5/12  :  De Sint en Pieten op school! 
°woensdag 5/12  :  Fruitdag  :  elke kind krijgt een gratis stuk fruit
°donderdag 6/12  :  One mile a day-run KS
° vrijdag 7/12  :   Warme namiddag met de ganse LS i.f.v. de Warmste week                                                         
Elk schooljaar organiseert onze ouderraad een interessante lezing.  Dit jaar brengt Melissa Mertens het actuele onderwerp  ‘hoogsensitiviteit’.  U mag 6 februari 2019 al zeker vastleggen in uw agenda.    
 
In bijlage

°Infobrief over het goede doel van onze Warmste Week-actie.
 

Belangrijke bijlagen

Copyright © 2018 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp