Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Coronanieuws

Deze week kwam corona weer iets dichterbij op school. Momenteel zit één juf in quarantaine en moesten enkele leerkrachten getest worden, maar gelukkig zonder besmettingen. Veel goeie moed aan iedereen die thuis moet blijven omwille van ziekte of quarantaine.   
De nieuwe maatregelen die scholen van de overheid meekregen, spitsen zich vooral toe op afstand houden en het werken met vaste plaatsen in de klas. Dat maakt dat groepswerk en gevarieerde samenwerkingsvormen moeilijk zijn. Om hierin wat tegemoet te komen, vragen we aan de ouders van de 4°, 5° en 6°-klassers om preventief voor een mondmasker te zorgen in de boekentas. Bij bepaalde binnenactiviteiten kunnen die kinderen dan hun mondmasker dragen. Zolang er geen besmetting is, is het dragen van een mondmasker voor kinderen van de LS niet verplicht. Bij een eventuele besmetting brengen wij de ouders op de hoogte en wordt het voor de leerlingen van de derde graad wel verplicht.   
 
Gezonde vriendenweek

De laatste week voor de krokusvakantie staat steeds de vriendenweek op het programma n.a.v. de Vlaamse week tegen pesten. Met ons BLOOS-project werken we het ganse jaar aan een preventief antipestbeleid dat we tijdens de vriendenweek nog extra kracht bijzetten met diverse activiteiten. Vriendschap is ook belangrijk voor onze mentale gezondheid die in deze donkere coronatijden extra aandacht verdient. Iedereen kijkt immers uit naar die knuffel, een handdruk, een feestje of gezellig samenzijn dat we al zo lang moeten missen.  
 
Extra oudercontact

Volgende week organiseren we in de LS een extra mogelijkheid tot een telefonisch ouder-contact met de klasleerkracht en de zorgcoördinator. Dit omdat de ontmoetingskansen tussen ouders en school door de coronamaatregelen beperkt zijn. Het telefonisch ouder-contact is vrijblijvend. U kan bevestigen met het inschrijvingsstrookje onderaan de infobrief die u eerder deze week ontving. De leerkrachten spreken dan een momentje met u af. 
Het eigenlijke oudercontact in de KS gaat door op dinsdag 19 maart en in de LS op donderdag 1 april. De kans is klein dat dit fysiek zal kunnen. Indien niet, geven wij alle ouders de kans om dit digitaal of telefonisch te laten doorgaan zoals u verkiest. De inschrijvingsbrief voor het oudercontact van de KS ontvangt u na de krokusvakantie.   
 
Dag van de directeur

Hartelijk dank aan de ouderraad en het personeelsteam voor al dat lekkers en enkele originele gadgets voor de dag van de directeur. Wat waren ze weer origineel. Nieuwe boxershorts, oordopjes, een fles Fanta en cava en een Win for life-lotje. De directeur zal op post blijven want hij heeft het grote lot niet gewonnen ... Merci allemaal. 
Onze vaste CLB-medewerker Katrien Luyts werd afgelopen donderdag ook in de bloemetjes gezet omwille van de eerste dag van de CLB-medewerker.  Proficiat, Katrien.
 
Sneeuwwitje 

De voorbije dagen hebben de Witte Wolkjes hard gewerkt aan hun project ‘Sneeuwwitje’.  Ze gingen aan de slag met een toneel waarin alle kinderen een rol kregen. De Witte Wolkjes maakten ook knappe decorstukken zoals een sprekende spiegel, een kasteel en een bos.  Verder ontwierpen ze eigen affiches en uitnodigingen om hun toneel in de kijker te zetten.  Maandag was er generale repetitie. Dinsdag de officiële voorstelling. Misschien zit er dit jaar nog een voorstelling in voor de ouders, ...  Knap werk alvast. 
Ook de Groene Kabouters en Blauwe Voetjes maken plannen voor een groot klasproject rond de ruimte. Daar horen we binnenkort beslist meer over. 
 
Carnaval

Waar carnaval elk jaar een heel uitbundig feest is met veel gezamenlijke activiteiten, zijn we genoodzaakt om het dit jaar iets beperkter aan te pakken. Alle kinderen mogen vanaf  ’s morgens al verkleed naar school komen. We promoten daarbij iets uit de oude doos of een eigen origineel ontwerp. Zeker niets dat u hoeft aan te kopen. In de KS is er elke weekdag een leuk gemeenschappelijk thema (zie brief). De ouderraad kan helaas geen pannenkoeken of hotdogs komen klaarmaken, maar alle kinderen krijgen wel een lekkere ingepakte wafel. Het wordt beslist een leuke week!
 
Een speciale Lichtmis

2 februari was het Lichtmis. Ieder jaar een feest van licht, hoop en al een beetje vooruit blikken naar de lente, naar de toekomst die er voor ons allen hopelijk beter uit gaat zien.
Het licht van Bethlehem of ook wel het vredeslicht genoemd, reist momenteel over de hele wereld. Als startpunt vertrok het licht vanuit het multiculturele Bethlehem naar meer dan 30 landen. Zo kwam het licht op 21 december aan in ons land, waar het feestelijk werd ontvangen door Bisschop Johan Bonny die het licht kreeg van de scouts en gidsen, als teken van verbondenheid, warmte, hoop en moed. Van hieruit werd het licht overgebracht naar alle kerken en scholen in Turnhout om het verder te verspreiden op dinsdag 2 februari met Maria Lichtmis. De directeur ging het licht ophalen in de kerk van Zevendonk. Dinsdag passeerde het in alle klassen, was er tijd voor een klasgesprekje, een gebed en werden in alle klassen bloembollen geplant die ons doen vooruitkijken en vooral hopen. 
 
Familienieuws

°De grootvader van Megan Truyens (4A) is overleden.  We leven mee met Megan en haar familie en wensen hen veel moed bij dit afscheid.  
°Noah Daniel Cojocariu (GK) kreeg er zopas een lief zusje bij met de naam Emma Katia. Een dikke proficiat voor Noah Daniel en zijn trotse ouders. 
 
Agenda voor volgende week   
                                                                                     
°maandag 08/02 :         Start carnavalweek in de KS
°maandag 08/02 :         Start van de gezonde vriendenweek in de LS
°woensdag 10/02 :       Oog voor lekkers-actie met een gezond stuk fruit voor iedereen
°vrijdag 12/02 :             Carnaval op school en start van een weekje krokusvakantie
 
Copyright © 2021 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp